15 Nisan 2022 Cuma

Dinamo Kiev maçı, Halil Dervişoğlu'nun potansiyelini hatırlamamıza sebepti


Halil Dervişoğlu'nun potansiyeline daima inandım da, uzun zamandır umudu kesmiştim. Fatih Hoca takımdan ayrılalı, kafa olarak buradan ayrılmış gibiydi. Doğal olarak da çok fazla süre alamamaya başladı. Hücumda sorun yaşadığımız anlarda dahi pek düşünmüyorduk. Bir yandan doğru düşünce. Eğer yeni sezonda sende devam etmeyecekse, neden kiralık bir futbolcuyu yükseltmeye devam edeyim ki. Diğer yandan da, böyle bir potansiyeli neden takımda tutmuyoruz diye sorguluyorum.

Dinamo Kiev maçı, Halil Dervişoğlu'nun potansiyelini hatırlamamıza sebepti. Galatasaray'ın iyi oynadığını düşünmüyorum. Hücumda eksik, savruk, organizasyondan uzak. Sahada yer alan bazı isimlere bakınca da doğaldı bu. Halil Dervişoğlu ise tek başına hücumu yönlendirmeye çalıştı. Birçok kez servis yaptı, pozisyonlara girdi, sırtı dönük top aldığı her an etkili oldu. Yaratıcı oynamaya çalıştı ama tek başına ancak bu kadarını yapabilirdi.

Halil Dervişoğlu'nu sezonun genelinde de yanlış kullandık. Bu adam santrafor değil. En azından en ileri uçta tek başına oynayacak isim değil. Forvet arkası diye düşünüyorum. En olmadı, 2. forvet gibi kullanırsın ve bağlantıyı kurar. Özel futbolcu çünkü, çok yetenekli. Pas aksiyonunda yer almasını biliyor, çok rahat rakip geçiyor, oyun aklı var, servis yapabiliyor. Oyun kurucu edası var yani. Forvetin arkasında, biraz daha serbest rolde, rakip ceza sahası içerisinde gezerek oynamalı.

Eminim ki son dönemdeki Cicaldau ve Morutan'dan da iyisini verirdi. Altını çiziyorum, son dönemdeki. Bu isimler de kalite ve potansiyel sahibi yoksa. 4-4-1-1 ya da 4-2-3-1 gibi oynayıp, forvetin arkasında Halil Dervişoğlu ile daha üretken olabilmek mümkündü. Belki kendi gol sayısı düşük kalacaktı ama en azından önündeki forveti iyi besleyecekti. Özellikle de Gomis'le oynarken. Kalan 6 haftada ne olacağını göreceğiz.

Eğer takımda devam etmeyecekse kullanmam. Devam etmeyi düşünüyorsam da, kullanır ve sezon sonu mutlaka bonservisini alırım. Tabii bizde başkanlık seçimi olacak ve yarını kimse bilmediği için, bugünden ne yapılır sorusunun cevabı yok. Yeni teknik adam kim, ne düşünüyor, ne düşünecek, ne isteyecek? Mevcut yönetim de gideceği için bir hamle yapamıyor olmalı. Halil Dervişoğlu'nu unutmayalım, tek diyeceğim bu.

16 yorum:

  1. Dünkü maç gösterdi ki devam edilmeli onu kullanmayı bilen bir hocayla çok farklı şeyler yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkuyorum işte, başkasının elinde büyüyecek diye.

      Sil
  2. Fenerbahçe, Beşiktaş veya Trabzonspor kesin almak ister.Yeni yönetimin uygun bir fiyata alması gerek.Aksi takdirde çok pişman oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Doğru teknik adamın elinde büyür.

      Sil
  3. (Emre)
    Halil'i takimda tutmaliyiz. Biraksak 100% eminim diger buyuklerden biri alir. Daha ønce 8 numara ve 10 numaraya nokta atisi lazim demistim. Belki 10 numarada Halil'de israr edersek øzelikle uzun vadede yuksek bonservis kazanma ihtimali var. Seneye macina ve formuna gøre 10 numarada Halil Dervisoglu / Emre Akbaba ikilisini yeterli bulurum. Yabanci hakkini kaliteli net bir 8 numara (Ørnek: bosa cikacak Xeka) ve net bir 6 numaraya kulananilirz (ørnek: bosa cikacak Elneny). Tabi yillik ucretleri dusuk tutarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçmamalı işte. Genç, potansiyeli yüksek. Doğru taktik ve teknik adama bakıyor iş.

      Sil
    2. Basinda gördügüm kadariyla hem Besiktas hem de Fenerbahce Halil ile ilgileniyor, Fener hem de Umut Bozok ile ilgileniyormus, bizdeki bu kargasa devam ettikce kimseyi alamayiz zaten de Halil'in devam etmesini istemem sahsen.
      Cok firsati vardi hicbir sey veremedi, ayni takimla Kerem canini disine takti fark yaratti, Halil mental acidan yeterli degil Trabzonspor gibi oturmus ve mutlu takimlarda is yapabilir kaos'un oldugu yerde karakter koyamadi koyamaz da bence böyle.

      Sil
    3. Zaman kaybediyoruz maalesef. Buna da yapacak bir şey yok. İş Mayıs'a da kalabilirdi, şükrediyorum :)

      Sil
  4. Halil'e çok fazla şans verildi. 10 numarada da çok oynadı. Asla istenilen bonservisleri hakeden bir oyuncu değil. bilmediğimiz görmediğimiz biri olsa eyvallah. 2 senedir gözümüzün önünde, çok fazla şans aldı. bir kere mental olarak sorunlu. son vuruşu berbat. Karar anlarında sürekli hatalı.
    İngiltere'de de bunlardan ötürü süre alamıyor. Buyursunlar 7-8 milyon euro verip alsınlar fener veya trabzon.
    bizim forvet arkası veya kreatif orta saha dediğimiz noktaya Halil değil çok daha başak bir oyuncu almamız lazım. Cicaldau gibi ne olduğu belli olmayan "AMA ÇOK FAYDALI" vasat oyuncular hele hiç değil.
    GS'dan transferde tek bir beklentim var. 3 tane transfer. hiçbir şey yapmasak dahi sadece 3 oyuncu alalım. 3 tane yabancı oyuncu. 3 tane orta saha oyuncusu. ama iyi oyuncular. genç, tecrübeli artık bilmiyorum. Bütçenin elverdiği ölçüde, gerçek bir 6 - basan, bozan, top çalan, havadan yerden basan ve gol atan bir 6. gerçek bir 8 ve gerçek bir 10 veya kreatif. bu seneki rezaletin sebebi orta sahamızın olamamasıdır. Taylan ve Berkan bu takıma lazım çocuklar. ama asla ilk 11 oyuncusu olamazlar. Uzun sezonda mutlaka görev alacaklar ve almamlılar. ama bu baskıyı kaldıracak ne teknik, ne mental hazırlıkları var. Yani GS orta sahasının kalibresi, beklentisi, görev tanımı bellidir. Melo, Selçuk, Okan, Emre, Suat, Fernando, Hagi, Prekazi, Snayder, Hamit, vb... kalibre belli abi. Yıllardır alınan veya alınmaya tonlarca süprüntü futbolcu ile zaman ve para kaybettik.
    Bırak bekle kanatla stoperle uğraşmayı. Nelson 8 verme gidip adam gibi orta saha al. Stopere de Emin'i koy yani!
    Artık saçma sapan orta saha yanlışları yüzünden başarısız olmaktan sıkıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen yıl verildi, iyi kullandı. Bu yıl ise 10 numarada pek hatırlamıyorum kendisini, çok falan oynamadı. 1-2 maçtır. Bu adam net potansiyel. Kimse 7-8 ver demiyor, veremezsin de zaten. Ama bu yeteneği de kaçırmaman lazım.

      Bir de Cicaldau için dün konuşulanlar ile, bugün konuşulanlar çok farklı. Dün potansiyeldi de, bugün mü faydasız ilan edildi :) Hata hep.

      Sil
  5. Halil in bulduğu şansları kaç kendi altyapı oyuncumuza verdik. Potansiyel falan iyi de ortaya çıkmıyor çıkacağını da sanmıyorum. Halil olmaz büyük ihtimalle ileride de olmayacak. Fenerbahçe de yada Beşiktaş tada olmayacak. Kim veriyorsa versin bonservisini alsın biz almayalım yeter. Böyle Potansiyel diye bir sürü adam doldurduk sanki büyük maddi gücümüz varmış gibi. Hoş potansiyeli olan adama 7 8 milyon eurolar verilmez potansiyeli olduğunu düşündüğün adama 500 bin 1 milyon verirsin potansiyelini ortaya koyarsa satar kar edersin. 8 milyon verip alırsan o potansiyel var transferi olmaz adam zaten ne olduğunu ortaya koymuş ve fiyati oluşmuştur 8 verip alırsın 9 yada 10 a satarsın en fazla. Halil e o parayı versen kaça satacaksin kime satacaksin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O paralar olmus oyuncuya verilir aynen katiliyorum, Kerem'e bile su an 15 milyon civari teklif varmis gol katkisi Halil'in 10 kati nerdeyse ve Kerem mental olarak cok kuvvetli Halil ise hemen dagiliyor, yedek kulubesinde yaptiklarini herkes hatirliyordur sanirim.

      Sil
    2. Scout işi öyle bir şey değil işte. Bu yanlış bir algı ve maalesef kapılıp gidiyor insanlar buna. 500 bine almak değil konu. 10'a da alırsın, yeter ki doğru yatırım olsun. Nelsson gibi, Marcao gibi. Sonra daha büyüğe satarsın, sorun olmaz. Sen o çarkı kur önce.

      Sil
    3. Dedigini anliyorum mesela Bruma'dan dahi zarar etmedik maliyeti de buyuktu ama o zamanlar farkliydi abi bugun Nelsson'un gosterdigi performansa ragmen Galatasarayli bir cok yorumcu o paralari etmez diyor bunlarin basinda yasini almis Levent Tuzemen, Osman Senher gibiler var genelde.
      Bugun Sasha Boey'in maliyetinde adamlar bulman lazim ötesini aldigin zaman Pulgar gibi bedava oyuncuya mahkum olup kadronu eksik birakiyorsun su an o dedigini yapacak gücümüz yok bana göre.

      Sil
    4. O dediğin ayrı. Büyük paralar verme lüksümüz yok desen tamam da, scout tanımı başka, vurgum o :)

      Sil
    5. Tanimda haklisin elbette, Pedri gibi Kerem gibi oyunculara 20 30 milyon Euro da verilir zaten de veriliyor, ben genelde Galatasaray odakli konusuyorum zira bu sene olanlari nasil duzeltiriz takimi kurtaririz onun derdindeyim sadece.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir