23 Nisan 2022 Cumartesi

Torrent ise şahsi etiketinin peşinde


Arda Turan, Morutan ya da Barış Alper Yılmaz'a oranla ne derece iyi durumda? Bilmedikleriniz var, hocanın vardır bildiği diyenler var. Anlatsınlar işte, Arda Turan ne derece hazır? Dinamo Kiev ile oynanan hazırlık maçını izlemiştik. O gün daha çok alternatif olarak görülen isimler oynadı ve performanslar ortadaydı. Onu da geç, senin bu sezon adına hedefin kalmadı. Söylemekten sıkıldım ama, senin geleceği kurgulaman gerekiyor. Torrent ise şahsi etiketinin peşinde.

Mümkün olan en çok puanı toplayayım, kendi etiketimi oluşturayım diyor. Barcelona serisini de cv'sine eklemiştir ve yeni gideceği takıma bunları gösterecek. Galatasaray etiketini de yedi zaten. Yarım sezonu 1 milyon 250 bin avro, 1 sezonu ise 1.5 milyon avro. Yarım sezonu niye böyle bir rakam o da açıklanmadı henüz. Torrent'e 6 aylık sözleşme versen kabul etmeyecek miydi? Fatih Hoca'nın yardımcısı olacak adam, 6 aylığına 1. adam olup, kendisini kanıtlamak istemeyecek miydi?

Sonra niye ibra edilmedim oluyor. Niye edilesin ki. Sadece Torrent işi üzerinden dahi ibrasızlık alırsın. Geleceği karartıyorsun bir anlamda. Torrent'le alabileceğin bir yol yok ama ibra edilsen, sen bu adamla yola devam edecektin. Torrent'in Galatasaray düşündüğü yok. Yarın tazminatını alırken düşünmeyeceği gibi. O etiketini oluşturacak yeni takımı adına. Riekerink dahi Heerenven'e gitmişti. 1. adamlıkla işi yoktu bu adamın. Galatasaray etiketi bunu sağladı.

Torrent'i de Guardiola etiketi bize taşıdı. Galatasaray etiketi de başkasına taşır. Niye gençleri düşünsün ki. Elimdeki en iyi isimlerle oynarım ayağına, yeni sezonda Galatasaray'la yola devam etmeyecek isimlerle ilerliyor. Hepsini geçtim de, Arda Turan'dan ne bekliyor onu merak ediyorum. Sezon bitti, Pulgar gibi isimler toparladı diyelim. Yeni sezon da yaklaşırken, kendilerini göstermek istiyorlar. Arda Turan var, Morutan ve Barış Alper Yılmaz yok.

Uğur Karakullukçu güzel söylemiş. Hamza Akman'ı beklerken, neredeyse Ayhan Akman maç kadrosuna alınacak. Altyapıdan gelmesi gereken isimler yok, mevcut yapı içindeki gençler de kadroya dahi alınmıyor. Bugünü en iyi ihtimalle 10. bitirmek mi yoksa gelecek adına birkaç genci rotasyona yazabilmek mi? Bugün belki biraz daha maç ve lig sıralaması primi alacaksın. Birkaç genç kazansan, orta vadede oluşturacağı kazanç saha tarif edilemez ölçüde olacak.

12 yorum:

  1. O da gönderilecegini biliyor ve yeni isine hazirlaniyor gayet düz hesap ama yetistirici hoca olmak baska, iste bu yuzden en basitinden küme duserken Cihat Hoca bile 16 yasindaki cocuklari oynatiyor ve daha degerli bana göre Torrent'in ekibi haricinde bir ozelligi yok, ben de yanildim bu adam hakkinda. Iyi analist diyoruz ama Ismail Kartal bile mat etti Torrent'i Fenerbahce'yi analiz edemedi resmen, seneye olmamasi lazim orasi net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde bir başarısı yok maalesef..

      Sil
    2. Kesinlikle, herkes Super Lig'i kucumsuyor ama bu lig kendine özel sifreleri olan zor bir lig, etiketli olup basarisiz olan cok isim oldu, Torrent de onlardan biri ne yazik ki. Umarim bu yasananlar yeni gelecek yönetimin kulagina küpe olur da sacma sapan birini getirmezler.

      Sil
    3. Bu ligin gerçekten de bazı gerçekleri var. Bunlara aykırı hareket etmemek gerekiyor.

      Sil
  2. Barış ve Morutan bu takımın gelecegi.Pulgar ,Babel ve Arda gelecek sezon kesin yoklar.Rakiplerimiz genç isimlere 11'de şans verirken, Torrent'in büyük yatırım yapılan 2 ismi kadroya dahi alması tuhaf.Artık ağzıyla kuş tutsa da Torrent bu takımda kalamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da sorun işte. Torrent yarını düşünmez tabii. Olan bize oluyor.

      Sil
  3. Haftaya başkan seçimi olduktan sonra yeni gelen başkan Torrent ile çalışmayacaksa önümüzdeki haftadan itibaren yeni hocayı getirip çalışmaya başlamalı.

    YanıtlaSil
  4. Ondan sonra gençler niye sözleşme uzatmadan direk gidiyor oluyor

    YanıtlaSil
  5. Fatih Terim'in gönderilme kararının bir açıklaması var. Çok başarısızdı, iletişimi yapamadı. Taraftarda da yıllardır oluşan tepkiyi okuyamadı. Hala zaman lazım daha çok transfer lazım gibi söylemler inanılmaz irrite etti. 3 yıldır hatta 5 yıldır bir kimlik kuramadı. Bir sistem oturtamadı. En önemlisi de bir türlü etrafına düzgün bir ekip kuramadı vs... Başkan olarak böyle radikal bir karar aldığında getireceğin adam Torrent olmaz. Olmamalı...
    Böyle bir karar 1 günde alınmayacağına göre bunun altyapısının çok gizli bir şekilde yapılaması lazımdı. Misal, Okan Buruk'ı getirirsin. Fener'in yaptığı gibi. Bence şu an 4. bizdik. En azından konferans ligine kapağı atmıştık.
    Ücret konusunda ise doğru tanımlama ne kadar irrasyonel, hatalı, yanlış gibi sıfatlardan öte bence mide bulandırıcı olmalı. neden 4 milyar TL borcumuz var. Bu borçlar sadece iyi niyetli ama yanlış verilen kararların neticesinde değil bilakis kötü niyetli, bile ve isteye verilen çıkar amaçlı politika ve işlemlerden olduğunu herkes biliyor. Bunca borcun ancak ve ancak yolsuzlukla, hırsızlıkla ilgili olduğunu da biliyoruz. Ha bunları biliyoruz ama tabi ki birileri çıkıp da itiraf etmediği sürece ispatlama imkanımız da maalesef yok.
    Dolayısıyla sevgili kardeşim, Torrent ve arkadaşlarına verilecek olan 1,5 yıllık 3 milyonun sadece onlara verilmediğini bil ve bence öyle kendini rahatlat! Maaelesef acı gerçek budur
    Misal sözleşmesinin bitmesine 1 sene kalmış Belhanda'ya zamanında 10 milyon € bonservisin tamamımın da Dinamo Kiev'e gitmemesi gibi..ben buna inanıyorum. Çünkü mantık öyle diyor. Hayatın olağan akışına ters işler bunlar. 2 yıldır evinde oturan, hiçbir teknik adam kariyeri olmayan 60 yaşındaki birine; Galatasaray gibi bir yerden teklif geldiğinde Normalde 500 bin euroya göbek ata ata gelir. 1,5 yıllık 3 milyon € veren yönetimi de en hafifinden ibra etmezler işte.
    Ama burası Türkiye olduğu için başkan için ne büyük adamdı, çok onurluydu vs diyeceğiz arkasından. Artı önümüzdeki 20 yılda da sürekli kendisini GS siyasetinin içinde görmeye devam edeceğiz.
    Biraz hatalarımızdan ders alalım diyorum ama biliyorum ki bu da çok naifçe bir dilek olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent maliyeti ciddi anlamda bel bükecek. İlk iş kendisiyle yolları ayırmak olacak. Umarım iyi bir teknik direktörümüz olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir