9 Mayıs 2022 Pazartesi

Federico Bernardeschi & Galatasaray, sakatlık geçmişi işi kumar kılar


Galatasaray için sürekli yabancı futbolcuların ismi yazılıyor da, bu görüşmeleri kim yapıyor? Burak Elmas, Sensible, Luis Campos hattında mutlaka bazı planlar, hareketler vardır. Önümüz seçim dönemi olsa da, bu hareketlilik olmak zorunda. Bazı isimlerle ön anlaşmaları yaparak, yeni yönetimin önüne sunmak lazım. Onlar da maliyet ya da istekleri orantılı kararlar alır. Zaten yeterince zaman kaybediyoruz. Transferde bir an önce aksiyon almak zorundayız.

Federico Bernardeschi ismi de Galatasaray'a yazılıyor. Juventus forması giyen ve sezon sonunda sözleşmesi biten bu futbolcu için sürekli bir "anlaşma" haberi okuyoruz. Juventus rotasyonunda yeri olan, yüksek bir ücretinin olduğunu düşündüğüm, iddialı bir isim. Serie A içinde de mutlaka ciddi bir piyasa sahibi. İkna edilmesinin zor olduğunu düşündüğüm gibi, ikna halinde de ciddi yıllık ücreti gözden çıkarmak gerekiyor.

Fiorentina'dan Juventus'a transferi 40 milyon avro bonservis bedeli karşılığında gerçekleşmişti. Futbolcu da 5 yıldır Juventus forması giymekte. Son sezonlarına bakınca, Juventus rotasyonunda yeri var. Ötesine geçmeyi ise sakatlık durumu engelledi. Özellikle Juventus döneminde yaşadığı çok fazla sakatlık var. Bu sezon da, toplam kaçırdığı döneme bakınca 1.5 aylık sakatlık dönemi var. İşin kumar tarafı da bu. Büyük rakamları gözden çıkarıyorsan, daha garanti oynamalısın.

Çok meziyetli bir kanat yoksa. Hızlı, teknik kapasitesi yüksek, çalışkan ve her 2 kanatta da seni sürükleyebilecek bir futbolcu. Fiziği özelliğiyle de ön plana çıkar. Her 2 kanatta, hatta 2 bekte de oynatabilirsin. Orta sahada kullanılmışlığı da var. Bir anlamda da hücum jokeri. Galatasaray'ı düşününce, solda Kerem Aktürkoğlu, sağda Yunus Akgün diye hayaller kuruyoruz. Olası bir ayrılık halinde, kanat transferi gerektiği gibi, o transferin de seni seviye olarak yükseltmesi gerekecek. Çünkü saydığım bu 2 isimden yana beklentimiz üst düzey.

Yine yazayım. Önemli rakamlar gözden çıkacaksa, daha garanti oynamak isterim. Kalitenin yükselmesi gerekiyor. O anlamda da mutlaka bazı yıllık ücretler artacaktır. Elneny, Xeka gibi isimler de konuşuluyor. Sözleşmeleri bitmiş olsa da, maliyetleri olacak. İmza ücretleri, yüksek yıllık gibi. Bu da bir noktada göze alınmalı. Orada da "istikrar" en önemli nokta. Bernardeshi'nin son yıllardaki sakatlık geçmişi oldukça kabarık. Juventus dönemi de bir anlamda bu yüzden beklentiyi tam anlamıyla karşılayamadı ve son dönemde rotasyondan öteye geçemedi.

8 yorum:

  1. Bu isimler mevcut yönetimle anlaşıp gelecek yönetimin hakkında son kararı vereceği alternatifler olmayı kabul etmez. Şampiyonlar Ligi'nde yokuz. Ekonomik olarak iyi durumda değiliz. Sezonu oldukça kötü bir yerde bitireceğiz. Daha takımın gelecek sene teknik direktörü kim olacak o belli değil. Şu plansızlık içinde, hedefi olan hiçbir oyuncu bizim takıma gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paraya bakar bence o işler :(

      Sil
    2. (Emre)
      Sampiyonlar ligi olmadigi 2011-2012 sezonunda Riera, Melo, Ujfalusi, Eboue gibi kariyerli isimler gelmisti. Ama Bernardeschi buralara gelmez bence. Yuksek miktari Serie A'da bulur.

      Ama diger Bonservisiz isimleri kacirmamak lazim. Tabi yillik ucretlerde fazla ucmadan.
      Xeka ve Elneny benim icin øncelik olurdu. Net kaliteyi aritirir. Gelecek hocanin plnanina gøre Seri'de olabilir . Marcao ve Kerem kesin satilir. Satilmak zorunda, mumkunse Mohammed, Cicaldau, Taylan'da. Bu 5 isimden 50 milyon euro toplam gelir elde etmek imkansiz degil. Luis Campos ønemli burada. Luyindama, Sekidika satis gibi imkani olan isimler var daha. Basari icin maaslarin gec ødenmedigi bir yapi olusturmak cok ønemli, bu yuzden øncelik bonservisiz isimler ve kiraliktan dønenler olmali. Bonservisli transferi de tek Kerem'in yerini doldurmak icin harcardim. Moses Simon mesela ørnek olarak, dogru profil, satis potansiyeli olan bir isim. Yabanci sinirini gøze alarak Halil Dervisoglu'unu almak daha dogru hatta. Sol kanata Kerem yerine yazilabilir. Ice kat eder, Forveti ciftler, orta sahaya da destek olur. Marcao'nun yerine bonservisiz Denayer ve Luiz Felipe'yi cok isterdim ama ikisinin mevcut maaslari 3 milyonu geciyor. Oyuzden Mbemba dogru bir isim olabilir. Yillik ucreti Porto'da su an 1,4 milyon euro ve serbest kalacagi aciklandi. Olasi Nelsson satisinda da Emin Bayram ve Kaan Arslan'i degerlendirmek daha dogru. Yabanci siniri yuzunden zaten degerlendirmek zorundayiz.

      Tabi bunlar benim dusuncem. Bøyle olmayacagini biliyorum. Køtu sezon gecirsek de satis potansiyelli cok oyuncumuz var. Iyi bir yønetici Taylan'i 5 miyon euroya satabilir. Eger bu kadro satis ve kulanim konusunda dogru degerlendirilmez ise Galatasaray bir daha toparlayamaz bence. Spor yasasi ve Banka borc ødemeleri devreye giriyor. Galatasaray tarihinin en kritik dønemi bence. Ya batacagiz ya toparlayacagiz. Gelecek yønetimin kararlari gelecegimizi cok etkileyecek.

      Sil
    3. Alınabilecek başka isimler de var. İş maliyete bakıyor. Bazı isimler gelir, bazısı gelmez ama para bir şekilde kapıyı açar :)

      Sil
  2. Hiç tartışmasız orta sahaya Nemanja Matic'i transfer ederdim. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Karakter olarak iyi ve Galatasaray'a yakışan bir oyuncu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu alırsan, önüne de 2 tane tempolu ve çok hareketli orta saha alman lazım. Oyunun 2 yönünü de net oynayacak.

      Sil
  3. Önümüzdeki sene orta sahaya direkt Berkan'ı yazardım. Yerli zorunluluğu da varken değerli bir oyuncu Berkan. Temposu çok kıymetli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 yerli zorunluluğunda mecbur zaten. Böyle bir yerliyi yedek bırakmak lüks.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir