17 Mayıs 2022 Salı

Feghouli ile kıyasta da, Babel'in iş ahlakı daha çok öne çıkar


Bazı futbolcular "iç sahada" son maçlarına çıktı, bazıları çıkamadı bile. Sözleşmesi bitecek ve yeni sezonda takımda olmayacak futbolcular var. Babel ve Feghouli de o isimler arasında. Bu konuyu geçtiğimiz günlerde de yazmıştım. Feghouli'nin 2 şampiyonluğu var, özellikle de o 2. sezon gelen şampiyonluğun saha içindeki 1 numaralı ismiydi. Yine de sonraki 3 sezona bakınca, ne zaman ihtiyaç duysam piyasada olmayan bir Feghouli vardı.

O 3 sezonda da Feghouli'yi sorunlarıyla, sahada olmamasıyla, iştahsızlığıyla, sadece belli dönemlerde parlamasıyla izledik. Takımın en çok kazanan futbolcusu ve doğal olarak seni sürüklemesini beklersin. Bunu da yapmışlığı var. Zirvesini gördüğü an, ligi alt üst edip, seni onca puan farkından geri döndürdü ve şampiyon yaptı. Bunu devam ettiremedi. Son sezonlarında da ne zaman ihtiyaç duyulsa sahada olmaması can sıktı.

Her seferinde ona dönüldü. Kadroya giremediği, süre alamadığı zamanların ardından bile bir şekilde "yine Feghouli" dedik. İşin 3 ayları da kalmadı artık, sahadan tam anlamıyla silindi. Fiziği düştükçe düştü. Şu an yaşı 32 ama verdiği hava 37 - 38 gibi. Üst üste 2 maç oynayamaz, bir maçın 90 dakikasını tamamlayamaz. En son Barcelona rövanşında sahada olmasını bekledik, yine yoktu. Şimdi durup da, Feghouli'yi iyi anamam.

Babel'i daha iyi anarım mesela. İş ahlakı var çünkü. Yaşı 35 ama kendisine bakmaya devam etti. Bu sezon felaket geçse de, sahada bu adam. İsyan ediyor, ısırıyor, mücadele ediyor. İlk sezonu büyük hayal kırıklığıydı. 2. sezonunda takım şampiyonluk dönemecine girerken, sahanın en iyilerinden biriydi. Bu sezon da isyan eden, sahada bir şeyler vermeye çalışan az sayıdaki futbolcularımızdan. Beklenti mu muydu dersek, elbette fazlasıydı. Ama Feghouli ile kıyasta da, Babel'in iş ahlakı daha çok öne çıkar.

10 yorum:

  1. Feghouli milyonda birlik yetenek, Babel'in azminin yarısı olsa kendisinde şu yaşında gayet büyük lig transferi yapardı. Bu kadar özel bir yeteneği bu kadar az ve kopuk kopuk izleyebilmis olmamız üzücü. Alexvari bir klüp efsanesi olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş ahlakı yok maalesef. Bir noktada büyük saldı ve bir daha toparlayamadı.

      Sil
  2. Feghouli, Hagi ve Alex sonrası lige gelen en iyi yabancı.Formda olduğunda ve istediğinde tek başına maç kazandırabiliyor.İş ahlakı ve profesyonellik anlamında ise aynı şeyleri söyleyemem.5 sezonda 20 milyon euro gibi müthiş para aldı ama ilk 2 sezon sonrası neredeyse yok. 39 yaşındaki Atiba'ya bakın bir de 32 yaşındaki Feghouli 'ye. Feghouli'ye maç başı ciddi bir ücret verip, garanti parasını düşük tutarsanız o zaman belki oynar.Başakşehir'in anlaştığı söyleniyor.Orada çöl iyi performans göstereceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite olarak mutlaka en üst noktalarda da, iş ahlakı her şeyi alıp götürüyor.

      Sil
  3. Babel kalmak istiyormuş yabancı sınırı olmasa 250-500 bin arası bir maaşa tutulabilirdi takımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O maaşa kalmaz. En kötü 800 bin avrolar yine konuşulur. Yoksa haklısın, düşük maaş bandında, 1 yıl daha alternatif olarak düşünebilirdim.

      Sil
    2. O paralar da mevcut durumda fazla gelir bize biraz. Babel alternatif bir oyuncu. Yaşı da belli.

      Sil
    3. O yüzden de kalmamalı işte :)

      Sil
  4. Getməyinə sevindiyim 1ci adam
    İlk növbədə sənin də dediyin kimi iş əxlaqı
    2ci aldığı maaş
    Ancaq hər nə olur olsun 2 sezon çempionluqda böyük payı vardı 19-20 sezonunda da yenə takımla bərabər o da yüksəlişə keçmişdi ancaq araya pandemiya girdi və məlum
    20 -21də də əslində ilk dövrəə yaxşı idi taki zədələnənə qədər
    Sonra isə yatış başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli ile ayrılmak her açıdan nefes aldıracak..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir