16 Mayıs 2022 Pazartesi

Galatasaray 3-2 Adana Demirspor, eziyetin bitmesine son 1 hafta


Galibiyet güzeldir deyip, işin içinden çıkmak lazım. Şu tabloda alınan bir galibiyete fazla anlam yükleyemem. Gelecek sezon adına bir şeyleri düşünmemiz gereken ortam olsa da, o yönde de hareket edilmiyor. Günü birlik, maçı konuşmanın da çok fazla anlamı kalmıyor. Birçok ismin, iç sahadaki son maçıydı diyeceğiz. Bazıları veda etti, bazıları edemedi bile. Takım da kendi sahasında galibiyetle ligi bitirmek istemiş.

İlk yarı sıkıcıydı. Kötü bir futbol vardı ve izlerken sıkıldım. Top sende, rakibe karşı hakimiyet kurmak istiyordun da, öne attığın her top ezildi. Gomis'in fizik durumu yetersiz, ayakta kalmakta zorlandı. Halil Dervişoğlu ise maalesef aldığı her topta ekmeğini taştan çıkarmak adına, karambole girdi. Kerem Aktürkoğlu yorgun, Babel de seni bir yere kadar taşıyor. Sağ kanatta oynadığındaki meziyeti, çizgiye in orta kes.

Adana Demirspor da, açık alanda Yunus Akgün ve Vargas'ı kaçırayım, Balotelli de ne yaparsa taktiğinde gibiydi. İlk golü böyle buldular da, sonrasında o alanı iyi kullanamadılar. 1-1 iyi zamanda geldi, bu maçın 2. yarıda geri dönüşü olmazdı. 1-1'e gelmek, biraz olsun şu maçı kazanalım havası getirdi. Koca ilk yarıdaki en önemli hücum etkinliğin, Berkan Kutlu'nun attığı şutlar oldu. Berkan Kutlu da çok iyi bir maç çıkardı. Hücumu zorlamasının yanında, attığı paslar da oldukça etkiliydi.

2. yarı ise daha hızlı oyun, biraz daha keyif getirdi. Hücum bir anda Gomis'i beslemeye odaklandı. Kerem Aktürkoğlu hareketlendi, Babel boş alanlar bulmaya başladı. Halil Dervişoğlu varlığı da, seni merkezde hareketlendiriyor. Topla dikine çıkar, dripling özelliği vardır, rakip eksiltir. O da bunu yaptı ve 3-1'i bulduk, sayılmasa da 4-2'yi gördük. Gomis'in ceza sahası içinde kendini nasıl boşa çıkardığına ve bitiriciliğine bakın. Formülü bu.

4. gol sayılmadıktan sonra, nedense fişi çektik. Oyuncu değişiklikleri de geç geldi ve Adana Demirspor üstünlüğü ele aldı. Neyse ki Yunus Akgün ve Vargas oyundan çıktı. Sadece Assombalonga'nın fiziğiyle bir yere kadar hücum edersiniz. Balotelli'yi Nelsson zaten sindiriyordu. Skoru bir şekilde tuttuk, rakip üstün olsa da, 1 pozisyon harici etkili değildiler. Kendi sahamızda kazanarak, son maça giriyoruz. Eziyetin bitmesine son 1 hafta.

10 yorum:

  1. Spiker golü atiğinda da bahsetti, Kerem bu sezon 51. maçını oynamış. Ligimizde bu alanda rekor falan var mı bilemem ama zirveye yaklaştığı kesin. Ķötü oynasa da yine maçın en iyisi olabiliyor.
    Zamanında sadece forvetinde umut elmander burak Drogba ile oynamış takımı bu hale getirenler utanıyordur umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket peşinde değilim de, kalite sorunu ve alternatifsizlik problem oldu.

      Sil
  2. Sahada gelecek için baktığımız tek oyuncu (kazanmak adına) rakipte kiralık oynayan Yunus Akgün. Bizim 11'imizde seneye olur mu, en kötü rotasyona yazar mıyız dediğimiz tek bir oyuncu bile yok. Yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Bir yazıda da belirttim bunu :(

      Sil
  3. Son attigin iki yaziya anonim olarak yorum yazamiyorum bilgine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger kaynaklı genel bir arıza var gibi görünüyor. Düzeltirler mutlaka. Mobilde, 0 yorum olan yazılarda yorum kısmı açılmıyor.

      Sil
    2. Evet eski yeni farketmiyor, eskilerden yorumsuz bir yazi buldum onda da yorum ekle kismini göremedim.

      Sil
    3. Genel bir sorun maalesef. Blogger'ın düzeltmesini bekleyeceğiz. Ben de yazamıyorum. Diğer bloglarda da aynı.

      Sil
  4. Gomis ofsayt olan golü de saysan 10 gol atmis oluyor bazi maclarda da yeterince süre almadi demek ki bu adamin ölüsü 20 gol ediyor bazilari seneye kalacak olmasindan rahatsiz ama bence yaniliyorlar sene basindan beri Gomis olsaydi.Avrupa biletini alabilirdik bence.
    Kerem ve Yunus ikilisini en az 1 sene ben de izlemek isterim bir de 10 numara alinirsa ilk 3 garanti olur, tümüyle kötü bir kadro yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atar tabii. Ama beslenmesi lazım. Ceza sahasının içinde, doğru pozisyonu bulmalı. Mücadele ettirmeye kalkarsak, ekonomik kullanmak imkansızlaşır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir