28 Haziran 2022 Salı

Okan Hoca'nın ilk etaptaki en büyük sınavlarından biri


Okan Hoca, bazı futbolculara mutlaka dokunacak. Geçmişte çalıştırdığı takımlara baktığımızda, birçok isme dokunduğunu, hesapta olmayan isimleri de ihtimal dahiline aldığını görebilirsiniz. Galatasaray'da da kime dokunabilir diye düşündüğümüzde, Morutan ismi ilk sıralarda yer alır. En azından beklenti anlamında. Morutan için "kiralık gider" tarzı yorumlar yapılsa da, bunun kararı kamp sonrası verilir. Morutan'ın kazanılma ihtimali, en ciddi transferlerden biriyle eşdeğerdir.

Okan Hoca, bu kazanımı da yapabilirse, eli çok güçlü başlayacak. Morutan'ın geçen sezonu beklenilen gibi geçmedi desek de, 3 gol 5 asist bu çocuk. Aldığı süreler de kısıtlı. Özellikle Torrent dönemi, neredeyse yüzüne dahi bakılmadı. Fatih Hoca da onu ilk etapta kullanıp, sonrasında anlamadığım şekilde kesmişti. Sezonuna girişini hatırlayın, fırtına gibiydi. Kasımpaşa maçı, Trabzonspor deplasmanındaki 45 dakikası. O maçta 2. yarıya neden onunla başlamadığımızı bilmiyorum mesela.

Uyum sıkıntısı mutlaka oldu. İlk defa ülkesi dışına çıktı. Dil bilmemesi de etken. Utangaç bir karakteri olduğundan söz ediliyor. Bunlar dokunularak aşılır. Güven verirsin, şans alır, o da istikrar göstermeye başlar. Yetenek ve potansiyelinden kimsenin şüphesi yok. Topla ilişkisi iyi, seri, seni ipten alabilecek, maç kazandıracak futbolcu. Kanatta oynat, forvetin arkasına çek. Hatta orta saha çizgisine dahi yaklaştır. Buralarda oynadı.

Belki ilk idman ama, Okan Hoca da Morutan ile çok ilgiliydi. Gelecek günlere yönelik bir mesaj da olabilir bu. Transferi konuşurken, asıl iş bu isimleri kazanabilme ihtimali. Morutan'ı kazanabilmek, eli güçlü kılıyor. Fenerbahçe, Emre Mor transferinden ötürü mutlu mesela. Volkan Demirel, Emre Mor'a dokunan ve onu kazanan bir teknik adam oldu. O da bugün iyi bir transfer yaptı. Morutan da benzer bir potansiyel, hatta daha sorunsuzu. 

10 yorum:

  1. Benim hocayla ilgili kafamda tek soru işareti genç oyuncuları sınıf atlatabilir mi, yoksa kariyeri düşüşe geçmiş oyuncu canlandırma konusunda bayağı hünerli. Morutan, Yunus gibi isimlerden neler alabilecek, oyunlarına bir şey ekletebilecek mi göreceğiz, benim umudum var Okan Hoca'dan da Mprutan'dan da

    YanıtlaSil
  2. Gerçek şu ki, Morutan ve Cicaldau'yu toplam 10 milyona aldık. Devre arasına kadar da gayet iyi performans gösterdiler. Aldığımıza satabiliyorsak satalım ama kazanmaya çalışma taraftarıyım ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriden yapılacak kazanımlar daima en değerlisi. Bu da başarılabilir. Bahsi geçen çoğu isim aslında belli kalitede olanlar.

      Sil
  3. Morutan'in takıma kazandirilmasi büyük iş olur. Biraz özel olarak ilgilenip derdin nedir nasılsın diye sormak yüzüne gülmek bu kadar zor olmasa gerek. Ciddi bonservis ödendi bu adama bir kenara atılıp yüzüne bakılmayacak oyuncu değil. kulübün parasına yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt olarak kesip atmamak lazım bundan. Değerlendirelim.

      Sil
  4. Morutan bence takımdaki en yetenekli oyuncuların başında geliyor kazanılabilirse büyük transfer yapmış gibi oluruz

    YanıtlaSil
  5. Morutan 'ı çok beğeniyorum. Umarım kazanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca onun adına şans. Umarım kazanılır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir