4 Temmuz 2022 Pazartesi

Bir şansı da, Okan Hoca'yla çalışacak olması


İdmanları takip eden herkes, Emre Akbaba'nın fazlasıyla iyi şekilde geri döndüğünü yazıyor. Emre Akbaba'yla alakalı sıkıntı biraz da özgüvenle alakalıydı. Özellikle son döneminde. Taraftar tepkisi de başlamıştı ve futbolcu biraz da bu yüzden takımdan ayrıldı. Alanyaspor'da kiralık olarak oynadığı sezonda, 38 maçta 13 gol 6 asisti var. Bu "tabela" etkisi, onun en güçlü tarafıydı. Öncesinde Galatasaray'da yaşadığı sakatlıklar, sonrasında da bence "yanlış pozisyonda" oynatılması ondan istenilen faydayı alamamaya sebep. 

Fatih Hoca onu ısrarla 8'leştirmeye çalıştı. 4-3-3 ağırlıklı oynadık ve çift 8'den biri gibi oynamasını istedi. Bu da onu rakip kaleden uzaklaştırdığı gibi, biraz daha 2 yönlü oynamasını gerektirdi. Yaşadığı 2. büyük sakatlık, savunmasına yaptığı yardım sonrasında olmuştu. Çabasına, mücadelesine, iyi niyetine lafım yoktu da, bu pozisyonda da olmazdı. Emre Akbaba, 2. forvet gibi. Rakip kaleye mümkün oldukça yakın oynamak zorunda.

Gol sezgisi, bitiriciliği yüksekti. Galatasaray'da kötü oynadıkça, bitiriciliği de düşmeye başladı. Özgüven kaybı çünkü. Bu ayrılık eminim ki iyi gelmiştir. Müthiş bir sezon geçirdi ve kendisini tekrar kanıtladı. Şu an için, Galatasaray adına yeni transfer edasında diyelim. Bir şansı da, Okan Hoca'yla çalışacak olması. Okan Hoca, 4-2-3-1 ve 4-4-2 gibi formasyonları sıklıkla kullanıyor. Bu düzen içinde de, forvetin arkası ya da 2. forveti, Emre Akbaba tarzında 9.5'dan 10 diyeceğimiz futbolcularla geçmeyi seviyor.

Joao Pedro transferi için uğraşılıyor mesela. Aynı tarzda bir futbolcu ve hoca da çok istekli. Emre Akbaba da onun alternatifi gibi olacak, forma rekabeti yaşanacak. 10 numara pozisyonunu diyelim, olabilecek en iyi şekilde kapatmış oluyoruz. Kaliteli alternatifsizlik de Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biriydi. Kiraya verip de özüne dönen ya da gelişen futbolcularımız var. Hepsi de geri dönüşüyle birlikte yeni transfer tadında.

8 yorum:

  1. (Emre)
    Umarim ilk isteyen takimlara degil de dogru takimlara, dogru hocalara kiralik oyuncu gøndermenin ønemini gørmustur yønetim ve taraftar . Akbaba ve Yunus'da Farioli ve Montella'nin katkisi buyuk. Bu gelisimi Baris Alper veya Morutan'da gøsterir Adana Demirspor'a yada Nuri Sahin'in Antalyaspor'una gønderirsek. seneye buyuk ihtinalle ayrilacak Yunus ve Kerem'in yerini de bøyle doldurmus oluruz. Planlama biraz bøyle yapilmali. Isimler degisebilir tabi.

    Sekidika, Emre Tasdemir, Ogulcan, Ali Yavuz Kol, Atalay.. Bunlar bos oyuncular degil, yer yer katki aldigimiz anlar bile oldu. Dogru yere gøndermeyince hem oyuncunun potansiyeline hemde yapitigimiz yatirima yazik oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farioli ve Montella işi de şans ama. Sonradan bu takımların başına geçtiler. Kiralık yollamada da, o kulübün talebi olmalı.

      Sil
  2. Emre Akbaba ilk sakatlık sorununu yaşayana kadar Galatasaray 'da çok iyi maçlar çıkarıp, sonuca katkı vermişti.Milli takımda'da oynuyordu.Çok farklı bir oyuncu.Pozisyon bilgisi ve bitiriciligi üst düzey.Fatih Hoca 'nın sisteminde sorun yaşadı.4-3-3 sisteminde iki yönlü çok iyi ortasaha oyuncuları gerekir. Benzer durumu Cicaldau 'da yaşadık. Bence hem Emre hem Cicaldau çok iyi oyuncular ve Okan Hoca'nın 10 numara pozisyonu için yeterli olacaktır. Cicaldau 'yu 8 gibi kullanmaya çalışırsak geçmiş olsun. Joao Pedro gelecekse Cicaldau 'yu gönderilmeli. 10 numara için 3 oyuncu lüks olur. Elindeki oyuncunun değerini buldurmak en iyi transferdir. Maalesef sürekli çöp yakıştırması yapan ve transfer takıntılı taraftarlar var. Onyekuru gelse Kerem aktürkoğlu bu seviyeyi bulamazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezona müthiş girmiş, sonrasında ilk sakatlıkla birlikte düşmüştü. Öz güven kaybı ve yanlış yerde oynatılması etken her şeye.

      Sil
  3. Yerli olması ve potansiyeli büyük avantaj bizim için. Transfer edildiği dönem çok mutlu olmuştum. Sakatlıklar olmasa çok farklı yerde olurdu. Joao Pedro gelirse onun yedeği olarak beklemeyi kabul etmez sanırım. Oynamayı isteyen bir oyuncu çünkü.

    YanıtlaSil
  4. Emre kötü oyuncu değil ama büyük takımlar için faydalı bir oyuncu profili de değil. 13 gol atmış ama izleyen varsa bilecektir ki rahatlıkla 2-3 katını da atabilirdi. Çok denersen çok atarsın. Ama Galatasaray gibi bir takımda o kadar çok denetmezler, rahat bırakmaz rakip defans, bu yaştan sonra da fizik kalitesini artırabileceğini sanmıyorum. Umarım beni yanıltır ve verimli bir sezon geçirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O pozisyonda oynadığın sürece denersin. Çünkü gole çok yakınsın, pozisyonun içinde sen varsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir