5 Temmuz 2022 Salı

Bu demek değil ki, William Carvalho kötü bir 6 numara olsun


William Carvalho, Real Betis'in kamp kadrosunda yer almadı. Ayrılığı bu noktadan sonra kesin gibi. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin adı bu transfer için sıklıkla anılıyordu. Fenerbahçe'de de rota, William Arao'ya kaymış gibi görünüyor. As gazetesinin haberine bakınca, 5 milyon avro bonservis, futbolcuya da yıllık 2.5 milyon avro önerdiğimiz yazılıyor. Hemen hemen beklediğimiz rakamlar diyelim. Bir an önce bu orta saha işini çözmemiz gerekiyor. Artık kim gelir bilmiyorum.

Daha önce de söyledim. Orta saha işinin erken çözülmesi, takım uyumu ve taktik çalışmaların sağlıklı ilerlemesi adına önemli. Sadece lig oynayacağız, oraya zaman var da, fikstür başlangıcı oldukça zorlu. Taraftar da haklı olarak huzursuz. Somut adımları görelim ve bazı açıklamalar gelsin artık. Takımın omurgası yok. Omurga da orta sahadır. 6 ve 8 numaraların önceliği var. Sonrasında diğer transferleri konuşabiliriz.

William Carvalho için bazı korkular var. Nzonzi'ye benzetiliyor ama o günün Galatasaray'ı ile, bugünün Galatasaray'ı bir değil. Hatırlayanlar bilir, Nzonzi transferini, o dönem gerçekleşen Falcao transferinin önüne koymuştum. Dev profilde bir 6 numara alsak da, takımın yapısı yanlıştı. Nzonzi ve Seri, ne kadar büyük futbolcular olsa da, bir arada olunca olabildiğince temposuz bir yapı ortaya çıktı. Bekler temposuz, hücumdaki futbolcular hareketsiz. Nzonzi de haliyle kötü göründü.

Nzonzi, 6 numaraydı da, teknik ve pas aksiyonu, defansif aksiyonunun çok daha önündeydi. Ağırdı o da, üstün bir fiziği vardı. Top ayağındayken, takımı yönlendirme noktasında faydalı olabilirdi. Bunun da yolu, etrafını hareketli kılmaktan geçecekti. Carvalho ise, 6 numara için çapa olduğu kadar regista. Defansif aksiyonu, Nzonzi ile kıyaslanmaz. Hücum aksiyonu belki Nzonzi'nin gerisinde de, büyük farklar da yok. Benzer yanları ise ağırlıkları. Yalnız Carvalho, alanını iyi kapatan ve savunan bir futbolcu.

Carvalho'nun etrafını daha hareketli kılacağız. Kanatların, beklerin daha hareketli olacak. Forvette de çalışkan isimleri tercih edeceksin. Haliyle de Carvalho'nun bu ağırlığı o kadar göze batmayacak. Oyun aklıyla orayı kapatır zaten. Ligin çok üstünde bir 6 numara. Gueye, benim de ilk tercihim olurdu. Tarz ve profil olarak bize daha uygun bir 6 numaraydı. Ama bu demek değil ki, William Carvalho kötü bir 6 numara olsun.

12 yorum:

  1. Cagliariden Pedroda gelecekse 6da carvalho sıkıntı çıkaracakmış gibi geliyor abi gelecek 8ide görmek gerekiyor tabi de oraya biraz daha hareketli 6ve8 gerekir gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle gelmiyor nedense. Lig için tabii.

      Sil
  2. Benim anlamadigim üst düzey oyuncularla ilgileniyoruz Antalya'dan Fernando olmadiysa bilin ki daha iyisi olacagi icindir dediler bence bu fiyat maliyet durumunda 1 milyona gelebilecek Fernando'dan kesinlikle iyi degil abi Carvalho cok yavas yani inanilmaz yavas derbilerde falan el freni olur.
    Hadi Gueye geliyorsa beklemeye ok'im ama Carvalho alinirsa daha ucuza daha iyi adami (Fernando) kacirdik derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carvalho nasıl daha iyi değil. 70 küsür kez Portekiz Mili Takımında oynamış, kariyer ortada. Abartılıyor bu durum.

      Sil
  3. carvalho ve mario yarın sabah gelseler taraftar mutsuz olacak çok ilginç. bu adamlar 60-70 kere portekiz milli olmuşlar yaşları da 2-3 sene hizmet etmeye gayet müsait.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi neresi ilginc biz daha iyisini daha uyguna alabilecekken yön degistirip zaman kaybedip daha pahaliya daha uygun olmayan isimlere kalindigi icin itiraz ediyoruz. Bize hareketli ve top da dagitabilen bir 6 numara lazim Fernando gibi, sen 1 milyona FLM'yi almayip 5+ milyona bize uymayacak adamin pesine düsersen elbette elestirilirsin.

      Sil
    2. Anlamıyorum ben de onu. Carvalho için garip bir algı oluştu. Ağır da, bu adamın hızlısının adı Casemiro oluyor :)

      Sil
  4. Carvalho kötü bir takım kurgusu içinde seneye kontratı dan kurtulmaya çalıştığın adam olur. Çok ağır. Bence son seçenek bile sayılmaz. 2. Bir orta saha transferi olmazsa Taylan, Berkan veya Cica dan biri ile oynayacak. Nampalys Mendy ismide dolaşıyor ortalıkta.

    YanıtlaSil
  5. Carvalho bizim aradığımız 6 numara değil.

    YanıtlaSil
  6. Bitmek üzere düşüşte yaşlı oyuncuların yine geçmişine para veriyoruz. Orta saha göbekte iki yönlü iş yapcak adam lazım Carvalho böyle biri değil ağır antiatletik Josef diyorlar da önündeki 2 oyuncu canlı olursa olur. Carvalho nun yapacağı işi 3.stoper olarak Kaan Ayhan yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye bitmek üzere olsun. Gayet kaliteli bir ismi alıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir