4 Ağustos 2022 Perşembe

Dries Mertens & Galatasaray, düşer mi bu topraklara?


Gidip de, Dybala gibi imkansız hayaller kurmuyorum. Bunu yapanlar var çünkü. Duyum adı altında veriyorlar bir de. Benimkisi bir temenni, istek diyeyim. Bunun da gerçekleşmesi zor çünkü. Mertens'in bonservisi elinde olsa da, Napoli'de kalmak için, maaş indirimine gitmeyi kabul etmiş. Yıllardır Napoli forması giymekte ve orası için çok değerli bir figür. Bunun yanında, yaş 35'e gelmiş olsa da, hala net katkı.

Geçtiğimiz sezon toplamda 37 maçı var ve 13 gol 2 asist. Sarri onu kanattan alıp, sahte 9 gibi oynatmaya başlayınca, kariyeri de bambaşka bir yere geldi. Forvet ve forvetin arkası gibi oynuyor, tabela etkisi çok büyük. Üst düzey bir bitiriciliğe sahip. Çok hareketli, gol sezgisi yüksek, teknik, yaşına rağmen hızlı diyebiliriz. Valbuena'nın neler yaptığını hatırlıyorsunuz dimi. Beğenilmedi gerçi de, Yunanistan'da, bu yaşta yaptıkları daha da büyüdü.

Mertens, çok daha büyük profil tabii. Napoli'de bayrak adamlaşan bir futbolcu. Adanmışlığı var, büyük ihtimalle de takımda tutulacaktır. Galatasaray şu sıralarda, forvetin arkasında, 2. forvet gibi oynayabilecek ve gol özelliği yüksek bir isim arıyor. Joao Pedro için büyük paralar gündemde. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ve yaş 30. İyi futbolcu tabii de, iş açık arttırmaya döndü. Para konuşmayacağım desem de, menajer oyunlarına gelinmesini istemem.

Mertens gündem olsa, yaşına bakmadan, 2 yıllığına takıma katmak isterim. Büyük katkı alırsın çünkü. Aradığın profil de bu. Gole çok yakın, tabela özelliği hala üst düzey. Önünde çalışkan, duvar olabilecek bir forvetle, tek odağı gol olacak. Liderliği de cabası zaten. Olay şampiyon olmaksa, Mertens gibi bir figürün payı büyük olur. Gayet de "yıldız futbolcu" hamlesidir. Napoli'de devam etmeyecekse, takip edilsin isterdim.

15.07.2022 tarihli yazı..

15 yorum:

  1. Hamsik'in yaptiklari ortada Joao fiyaskosunu ancak bu tarz bir hamle unutturabilir. Bizim ligde Joao da basarili olur Mertens de orasi cok net yasa bakmadan alinir ikisi de.
    Bizim zaten sampiyon olmamiz.zor da Fernabhce ihtiycai olmamasina ragmen saniyorum biz almayalim diye 21. yabancisini aldi sampiyon olamazlarsa cok zor duruma düsecekler mutlaka olmak zorundalar cok büyük riskler aliyorlar biz de seyrediyoruz.
    6 numara icin FLM keske alinsaymis su an herkes ayni noktada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyasko değil bence o iş. Ben bu paralara çıkmam.. Yönetim doğru olanı yaptı.

      Sil
  2. (Emre)
    yillardir her pazar gunu Playstation'da birlikte FIFA oynadigim bir abi var. Her 2-3 yilda yeni fifa aliriz, Kendi takimizi kurup, 100 galibiyete ulasan kazaniyor, kaybeden yemek ismarliyor. 1-2 yil surebiliyor. Su an Fifa 21 oynuyoruz. Ve 93 galibiyetimiz var ikimizin de. Esit gidiyoruz.

    Benim forvetim de Mertens. Sag ve sol kanat Insigne ve Papu Gomez, 10 numara'ya da Firmino'yu koydum. Arkalarinda da Nainggolan ve Wijnaldum. Ve Mertens gercetke oldugu gibi oyunda da cok hizli, iyi pres yapiyor ve inanilmaz bitirici. Benim icin øzel bir oyuncu. Onun hakkinda yazi beklemiyordum, haberlerde de gørmedim. Gelirse cok sevinirim. Yunus, Kerem ve kalirsa Halil ile cok iyi anlasir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens, keyifli forvettir. İsterdim buralarda görmek :)

      Sil
  3. Bence de müthiş otururdu Mertens ama şu saatten sonra planı programı bırakıp menajer önerilerine kaldık gibi. Ayrıca hiç yükseltip satabilecegimiz isim almadık Kazimcan dışında, 2-3 sene sonra yine dimdizlak kalacak kadro baştan yapılandirmak gerekecek.

    YanıtlaSil
  4. Tek başına en uçta çok zor. O oyun için çok çalışıp ezberlemek gerek. Fakat ikinci forvet olursa çok farklı olur işler. Güzel katkı yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetin arkası gibi düşünüyorum ben.

      Sil
    2. Haber düştü, hayırlısı..

      Sil
    3. Doğru olmasını çok isterim..

      Sil
    4. Yahu kardeşim zaten elimizde enkaz gomis var onu göndermeden bir yaşlı oyuncu daha olmamalı

      Sil
  5. Evander olsa daha iyi olur.Falcao'dan sonra insan korkuyor.Falcao bize gelmeden önceki sezon 50'ye yakın maç oynamıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evander de sakat şu an. Hatta Boey'in sakatlığı ile aynı.

      Sil
  6. Bu adamın yerine İbrahimovic gelsin
    Hic bir şey yapmasa fener maçlarında fenerlileri kudurtur 2. Bir melo gibi zevk alırız en azından fener maçlarından.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir