8 Temmuz 2022 Cuma

Sérgio Oliveira Galatasaray'da


Memnuniyetsizlik işini çözemiyorum. Daha genç, potansiyeli olan bir isim alırsın, buna eleştiri gelir. Kaliteli, daha hazır, kendini kanıtlamış bir isim alırsın, buna da eleştiri gelir. Eleştirinin odak noktası da maliyet olur. Hem en iyisi, hem en ucuzu olsun isteniyor da, böyle bir dünya yok. Liste yayınlandı, Türkiye Ligi de futbolcular için "gitmeyin" uyarısı yiyenler arasında. Kaliteyi arttırmak istiyorsan, fiyat artacak.

Galatasaray, geçen sezon bir yapılanma içine girmiş ama eksik bırakmıştı. O eksik de, kalite sorununa yol açtı. Özellikle orta sahasında. Transfer harekatına girişilirken, orta sahadaki kaliteyi yükseltmek elzemdi. Bunun için de iddialı isimler gündeme geldi. 6 numara için birçok ismi konuştuk. 8 için ise gündeme giren isim sayısı daha azdı ama orta saha için ilk biten transfer de o pozisyona oldu. Sergio Oliveira, alabileceğimiz en iyi 8'lerden biriydi.

Futbolcu hakkında yazılar yazmıştım. Orada biraz daha işin taktiğine, tekniğine değindim. Tarz olarak, "prime Selçuk İnan" günlerini hayal edin. Tarzları benzer. Çok hareketli isimler değillerdir de, topu iyi yönlendirirler. Oyun aklı ve becerisi noktasında iyi isimler. Oyunun 2 yönünü oynarlar, fizik mücadeleden çok, aklıyla savunma yaparlar. Tabelaları da vardır. Sergio Oliveria'nın da gol etkisi yüksek. Roma'da kiralık olarak geçirdiği dönemde biraz daha bağlantı orta sahası gibi oynasa da, aslında skoru yüksek bir 8 numaradır.

Maliyet işine değinmiyorum. Türkiye Ligi şartları malum. Buraya böyle bir isim getiriyorsanız, maliyet yükselir. Galatasaray'ın da ihtiyacı olan, bu kaliteyi yükseltmekti. 6 ve 10 numara transferleriyle birlikte de, orta saha bambaşka bir çehreye bürünecek. Alternatif olarak elimizdeki orta sahalar yeterlidir ama ilk 11 kalitesi başka bir şey. Sergio Oliveira iyi bir adım, devamını diliyorum. Şutu güçlü orta sahalara hasretimiz büyüktü.

18 yorum:

  1. Oyunu rakip yarı sahaya yıktığımız anlarda oyun zekası ve top tekniği ile sorunu çözmenize çok yardımcı olur. Savunma yönünde zaafları olduğu söyleniyor. Bu da Carvalho transferi ile çözülecek sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahamıza net ihtiyaçtı bu. Top yapabilen 1 isim bile yoktu.

      Sil
  2. Forvete Joao Pedro gibi sahte 9-9.5 numara düşünülmesi şu anda mantığıma daha da oturdu. Kerem ve Yunus'a savunma arkası sarkıtmak için ideal oyuncu profili Oliveira.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetlerden birine aslında. Çift forvet düzeni gelecek gibi.

      Sil
  3. joao mario bundan iyi yanlış tercih yaptık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sergio Oliveria'nın gol / asist katkısı beni daha çok cezbediyor.

      Sil
  4. Iyi transfer .Çok iş yapacaktır.Ama takımı ve ligi bilen genç Gedson 'u almayıp ileride bonservis kazanma ihtimalimiz düşük oyuncu aldık.Burak Elmas ve yönetiminin büyük hatası.

    YanıtlaSil
  5. açıkçası memnuniyetsiz tayfadan biri de benim Burak. sebebi de şu: hem kaliteli hem de düşük maaşlı oyuncu bulunabiliyor: nelson ve marcao en iyi örnekler. yaşa takılmıyorum burada. 30 yaşında olabilir. takıldığım nokta kontratı. eğer gerçekten 4 yıl, yılda 2.75 milyon euroluk kontrat imzalanırsa önceki Cenk Ergün dönemi transferlerinden, mesela hep eleştirdiğimiz feghouli'den ne gibi bir farkı kalıyor? gelir burada feghouli'den 5 kat faydalı da olabilir. konumuz şu: belli yaştaki bir adama 4 yıllık yüksek bir kontrat vermek risklidir. bunu gördük. umarım bu transferin sonu böyle olmaz ve 2 yıl sonra biz bu kontrattan nasıl çıkarız diye düşünmeyiz. kısaca anlatmak istediğim, 2.75 milyon euro'dan 4 yıllık garanti sözleşme ile kalite satın alınabilir. bence burada bir transfer başarısı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson'un bonservisi 8 milyon avro, öyle ucuz bir iş değil. Tüm takımı da Marcao'larla dolduramazsın. geçen yıl doldurduk işte, sonuç ortada. Bu takımın tecrübeye, direkt kaliteye ihtiyacı vardı. Bu risk değil, başarı istiyorsan gereklilikj.

      Sil
    2. Abi bu tip adamlari Feghouli gibi dogu kulturu olan adamlarla kiyaslamamak lazim en az 3 sene katki alirsin zaten 4 senelik yapmazsan sana gelmiyor bu tip adamlar Avrupada'da yoksun bir yerde mecbursun ödün vermeye zira frikik atacak adamin bile yok inan Sergio gecen sene olsaydi ilk 5'te bitirip Barca'yi da elerdin sans geldi yeteneksizlikten atamadik bu adamlar affetmez Feghouli gibi yatmaz bunlarin en rahati Quaresma bile yatmadi G
      En kötü zamaninda Feghouli'den cok katki verdi.

      Sil
    3. Gayet kaliteli, lider bir futbolcu aldık. İtirazları ben anlamıyorum.

      Sil
    4. Katiliyorum ben bu futbolcunun basariya ac ve hep bir sekilde tam olarak hakki verilmemis birisi oldugunu dusunuyorum adam her defasinda kendini gostermis ama hakkini alamamis.Roma döbeni bile böyle Roma aslinda almak istemis bonservisini, ben de cok.basarili olacagini hissediyorum umarim dogru cikar.

      Sil
  6. (2.75 x 4) + 3 = 14 eur bu arkadaşın 4 yıllık maliyeti. nelson'un 4 yıllık maliyeti 12-13 eur. nelson yine daha ucuz. üstelik nelson'u yarın öbür gün satacağız. belki 15-20 eur gelecek.
    ben demiyorum ki tüm takım 20-21 yaşında olsun. dediğin gibi tecrübe de gerekli. ama bu yaşlarda veya 25-30 arası, en az bu kalite, 4 yıl garanti 11 milyon eur kontrat bağlamayacağın adam bulunabilirdi bence.
    neyse, hayırlı uğurlu olsun diyelim. vurduğu gol olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay Nelsson / Oliveria kıyası değil. Nelsson da ucuz değil, mevzu bu. O tarz adam bulunurdu tabii. Geldiğinde, ya bunu nereden buldunuz denirdi. Kimine sakatlık, kimime etiket algısı takılırdı. Beğendirmek zor. Kimse bir şeyi beğenmiyor :)

      Sil
    2. Yahu bizim taraftar marcao'ya bile çöp demiş taraftar. morutan ve cica ilk geldiğinde yazılanlara bakın şimdi yazılanlara bakın. Maalesef proje vs. bizim yeni nesil sabırsız taraftar kitlesi ile olacak işler değil.

      Scout'u youtube skills videosu izlemek sanan bir kitle var. O çöp , bu leş , bu dandik.. buna bu para verilir mi vs vs

      Türkiye ligindesin. Bulgaristan ve romanya ligi ile aynı seviyedesin şu an realite bu seve seve kabullenecez. Türkiye diyince maaş 1 'se direk 2 oluyor. Üstüne birde avrupa'da yoksun yaz oradan uğurcum bi 750 daha.

      Emrah arkadaşımın dediklerine de belli oranda katılıyorum evet doğrusu ve olması gerekeni iskandinav ülkeleri balkanlar vs genç potansiyel ucuza bul parlat sat daha uygun rakamlara oyuncu bul ama bizim taraftar kitlesi iskandinav ülkelerindeki taraftar kitlesi ile aynı kafa yapısında değil.

      ya gençler oynasın diyen bir kitle var, sahaya genç koy 2 hata yapsın ilk linçleyecek olanlar da gene o kitle.

      Ek olarak zaten 2 yıllığına gelmiş bir yönetim burak elmas olayını gördükten sonra o riske girer mi ? Hiç bir yönetim girmez.

      Sil
    3. Şu an başarı gerekiyor. Takımın tecrübe ve direkt kaliteye ihtiyacı var. Tüm takımı gençlerle doldur durumu görüldüğü gibi geçen sezon olmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir