12 Temmuz 2022 Salı

Ülke basını başka şeyler yazarken, dış basında bambaşka haberler okuyoruz


Transfer işinde büyük bir bilgi kirliliği var. Ülke basını başka şeyler yazarken, dış basında bambaşka haberler okuyoruz. Gueye konusu mesela. Ülke basınına bakınca, PSG ile sözleşmesini fesih edeceği yazılıyor ve Galatasaray'dan imza ücreti beklentisi olacağı söyleniyor. Galatasaray da bu görüşmenin sonucuna göre hareket edecekmiş. Dış basına baktığımızda ise, Galatasaray ve PSG'nin bugün yarın bir görüşmesi olacak. Bu da bonservis pazarlığı.

Mantıklı olan da bu zaten. Gueye'nin PSG ile sorunları olabilir de, niye bedelsiz bıraksınlar. Yaşının 32'ye gelmesi, sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalması da önemli değil. Hamit Altıntop'u Real Madrid'den transfer ederken ki süreci hatırlayın. Bedelsiz çıkacak deniyordu, 2-3 milyon avro bonservis ödemiştik. Bu rakamlar, dev takımları elbette kurtarmaz da, bedelsiz de salmazlar. Gueye, değerli bir orta saha. Bu transferde de en az 2-3 milyon avro bonservis konuşacak.

Tüm transferler adına bu bilgi kirliliği var. Gueye'nin alternatifi Xeka ve Diawara deniyor. Gueye'nin alternatifi Xeka olmaz, mantığa aykırı bir durum. Bambaşka 2 tarzda 6-8 numaralar. Diawara bir ölçüde alternatif olur diyeyim de, onda da başka sorunlar var. Gündemde adı yer alan Boateng'de gariplik söz konusu. Lyon belli ki elden çıkarmak istiyor. Galatasaray'ın ise tarzına, arayışına hiç uymuyor. Okan Hoca veto etti derken, futbolcuyla anlaşıldığı yazılıyor.

Joao Pedro olmazsa, Evander gündem konusu da bu hesap. Yine bambaşka 2 tarz. Ülke basınına yalandan bazı bilgiler verilip, bambaşka bir harekat yürütülüyor sanırım. Sergio Oliveira'nın transfer sürecini hatırlayın. 2-3 günde biten iş ve zor bir transfer. Adını ilk gün duyduk, 2. gün transferi bitti, 3. gün de imza attı. Bu tarz hareketler bekliyorum ben. Bu yüzden de, ülke basını içindeki bilgi kirliliği içine pek girmemek gerekiyor.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteğinizi bekliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir