20 Ağustos 2022 Cumartesi

Mücadelesi kadar, ayaklarıyla da farkını ortaya koyacak


Torreira, 90 dakika sahada kalmasına rağmen, tam olarak hazır değil. İdman olarak eksiği olmasa da, maç eksiği var. Bir an önce devreye girmek zorundaydı ve girdi. Ümraniyespor karşısında zor da olsa gelen 3 puanda, Torreira payı büyüktür. Onun varlığının, takımda birçok ismi yükselteceğini düşünüyorduk. Pozisyonunda o kadar etkili ki, çevresinde oynayacak futbolcuların oyun karakterini de değiştiriyor.

Sergio Oliveira, bu sayede biraz daha hücuma bakabilir mesela. O da sahada kaldığı sürede bunu yaptı. Özellikle ilk yarıda organizasyon yok derken, hücumda kalite göstermeye çalışan yegane isimdi. Çok klas, topla ilişkisi iyi. Sorun şu ki uyum yok. Hücumdaki formsuzlukları aşıp, biraz daha uyum getirebilirsek, Oliveira'nın o ince işlerini çok net şekilde göreceğiz. Onu da eleştiren bol ama ben beğeniyorum.

Torreira'nın varlığı da, Oliveira'yı yükseltecek etmenlerden. 2 isim, takımın en çok mesafe kat edenleri. Oliveira, 75 dakika civarı oynadı bir de. Torreira da sadece mücadelesiyle değil, topu kullanma noktasında da etkiliydi. Pas isabet oranı yüksek, seni hücuma taşıyan isimlerden biri oldu. Basit ve etkili oynuyor. Mücadelesi kadar, ayaklarıyla da farkını ortaya koyacak. Tam anlamıyla hazır olduktan sonraki halini düşünemiyorum bile.

Midtsjö de bugün sahada olsa, Torreira / Midtsjö / Oliveira 3'lüsünü izlemek isterdim. O zaman orta sahada tam anlamıyla direnç sağlanacaktı. Birbirini de tamamlayan isimler. Midtsjö sakatlığı şanssızlık oldu. O sakatlık da, Torreira'yı 90 dakikada sahada tuttu diyebiliriz. Bu kadar mücadelenin üstüne, son dakika dahi golü engelleyen isimlerden biri oluyor. Sahada adım atmadığı yer yok sanırım. Ülke içinde, pozisyonunun en iyisi.

8 yorum:

  1. Çok da lider bi karakter sorumluluk alıyor eliyle oyunu yönlendiriyor hakeme itiraz ediyor aslında geçen sene eksik parçalar bunlardı :)

    YanıtlaSil
  2. Takım çok uzağında kendisinin ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  3. Trabzon maçına ne olursa olsun 4-3-3 ile başlanmalı hazır olmayan bir Mertens ile başlayıp riske edilmemeli. İkinci yarı gidişata göre Mertens kullanılabilir lakin Emre Akbaba ile başlanacak bir sistemde üretmek zor üretmek imkansız. Kerem yerine bir oyuncu istiyor takım zaten medyada dönen isimler de pek alternatif değil direkt oyuncular sol açık için. Mecburiyetten oynatıldığını düşünüyorum. Barış Alper son dakikalarda faul diye durdurulan bir pozisyonu var yıkılmıyor gerçekten harika mücadelesi var. Geniş alanı ve çizgiyi iyi kullanıyor. Neden ilk 11 de Kerem yerine hiç denenmiyor anlamak zor hep sağ açıkta izledik kendisini. Sol da alışık olduğu noktada fark yaratacağına inanıyorum. Ama transfer olacaksa o bölgeye kumar oynamaya lüzum yok. Vargası getir zaten Yunus sende harika bir uyum yakalarsın. O zaman Seferoviçi izleyebiliriz. PVA ne yaptığı belli değil bu kadar ısrar etmek yerine Kazımcan ile başlayacaksın bu oyuna. Bu oyuncular sanki maçtan maça birlikte oynuyorlar. Kamp dönemi geç başladı oyuncular geç katıldı acaba bu yüzden mi diye düşünüyorum lakin Boey bakınca da. Kadro dışı adam birçok isimden daha diri duruyor. Yada 2. Takım antrenörleri daha mı iyi hangisini düşünelim. Torreira dediğin gibi net hazır değil. Bu adam nasıl oluyor da birçok ismin önüne geçebiliyor. Önce oyuncular bireysel olarak uyarlamalı. Abdülkerim konusunda bu adam aynı hatada ısrar ediyor Marcao da yapardı ama kendini yere atar alırdı faulü en ufak darbede bırakırdı kendini. Abdülkerim bunu yapamıyor hantal esnek değil. Dönüşlerini pas yollarını o kadar belli ederek oynuyor ki. Marcao sonrası büyük kalite düşüşü. Bir kaç sene içinde net göreceğiz ki Marcao çok başka bir seviyeymiş bizim lig için. Ama Abdülkerim için de kendini hala geliştirmesi gerekiyor bariz ortada buradaysan buraya uygun oynayacaksın. Nelson zaten çok başka bir kafada ne oynadığı da belli değil ne yaptığı da. Adaptasyon 0 a inmiş belli umarım daha iyisi olacak zamanla ama. Bu takım gerekirse idmanlarda ikinci takım ile sürekli hazırlık maçı yapmalı aşırı kopuk bir takım oluşmuş. Takım da değil ekip var inşallah takım oluruz kısa sürede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens bence de kenardan gelir. Orta sahaya Cicaldau ya da Berkan Kutlu dokunuşu bekliyorum. Oliveira biraz daha 10 numaraya kayacaktır.

      Sil
  4. Mertens'in sahte 9 olduğu, Torreira / Midtsjö / Oliveira üçlüsünün beraber oynadığı düzen daha çok tutar gibi. Maçına göre de Seferovic-Mertens'li 4231 kurgusu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun adına da uyum lazım. Sahte 9 ile oynamak, net hücum setleri gerektirir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir