27 Ağustos 2022 Cumartesi

Tanıyan, tanımayan herkes de Evander diyor


Evander ismi, yeniden Galatasaray'la anılır oldu. Bu yaz döneminin en çok konuşulan isimlerinden biriydi. O ara da 10 numara ihtiyacı vardı. Mertens transfer edilince, Evander ismi rafa kalkmış gibi göründü. Mertens'i, daha çok forvetin arkasında düşünüyoruz. Forvetin arkasındaki ismin de, forvet özellikli olması isteniyordu. Bu isteğin değiştiğini düşünmüyorum. Ana plan hala Mertens. Evander bugün gelse ne olur derseniz, o işin içinden ben de çıkamadım.

Mertens'i kanada atabiliriz diye düşünebilirsiniz. Olabilir tabii, sola da kayar. Hatta direkt 9 bile oynar. Bir de, 11 için +3 yerli durumu var. Kerem Aktürkoğlu ya da Yunus Akgün, en garanti görülen yerlilerdi. 1'i kesilse, ekstradan yazılacak yerli kim olacak? Sol bek ya da kalecinin yerli olması gerekecek. Sol bek için transfer arayışı var. Muslera kesilir mi, onu da zannetmiyorum. Evander alınır da, 11'i kurmak kolay olmaz.

Evander'in transferini düşünüyorsak, bence piyasasını iyi düşürdük. İlk istediğimiz dönemdeki bonservis isteği bence daha yüksekti. Bugün ise o rakamın düştüğünü düşünüyorum. Bazı talipler yazılsa da, ortada ciddi talip de yok. Galatasaray adına şartlar oluşmuş gibi. Yaş 24, bir anlamda geleceğe yatırım. Cicaldau gidiyor, Emre Akbaba da pek düşünülmeyecektir. Mertens'i forvetin arkasına yazsak da, o pozisyonda hala boşluk var.

Aslında Evander tarzı bir alternatife de ihtiyaç var. Kilit çözecek, topla dikine iyi çıkacak, dripling özelliği olan ve tabelası güçlü bir 8 - 10 numara. Tam 10 numara da diyemeyiz. Orada oynayacağını düşünsem de, bu tabelasını ağırlıklı olarak 8 numarada oynarken yapıyor. Ara ara kanatlara da atılabilir mi, onu düşünüyorum. Hücum adına önemli bir koz olacağı açık. Çok etiketli isimleri konuşuyoruz bir de. Ben o isimler arasında, Evander gibi bir isme daha sıcak olurdum.

Şöyle de bir şey var. Herkesin dilinde Evander ve diline dolayanların yüzde 80'inin de, futbolcuyu tanıdığını düşünmüyorum. Adı çıktı, konuşuldu, videolar izlendi derken, beklenti oluştu. Tanıyan, tanımayan herkes de Evander diyor. Bakacağız artık, fazla bir süre de kalmadı. Bir şeyler, çok kısa bir zaman içinde olmak zorunda. 3-4 transferden söz ediliyorken, hareketlilik eminim ki çok fazla. Evander konusunda, hareket olup olmayacağını göreceğiz.

10 yorum:

  1. Evander degilde umut Bozok un alınmaması kötü oldu hem yerli forvet hem matematik açısından. bir şekilde Efecan kadroya katılmalı. Birde mert muldur. Yoksa + 3 bize çok sıkıntı yaratacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok takılmadım Bozok işine. Efecan'ı çok isterim ama.

      Sil
  2. İhtiyacımız olan profil Belhanda, uzaklarda aramamak lazım :) izleyenlerin analiz ettiği kadarıyla Evander'in oyunumuza ekleyeceği benzer şeyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evander de onun skor yapanı, daha klas olanı :) Belhanda'nın mücadele gücü daha üst seviyededir.

      Sil
  3. Ben şahsen bu adamı istiyorum. Danimarka ligi çok takip edilen bir lig değil kabul ve evanderin istatistikleri oldukça iyi. Millet küçümsüyor bu ligi ama adamların şampiyonu bizimkini eleyip şl ye katıldı. Nerden baksan önümüzdeler. Serdar kelleci ve sinan yılmaz oldukça olumlu görüş bildirdiler. Genç adamdan zarar etmezsin. Cica morutan örneği var önünizde. Oynamasa da çıkması kolay. Bence 10 da oynar ve 8 de oynayabilir. Oliviera ve mertensi yedekler kolaylıkla. İç saha maçlarında iş görür bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim. Ligi küçümsenemez, bence üzerimizdeler çoğu noktada. Anlatmak istediğim bu değil ama.

      Sil
  4. Evander yada o profil bir oyuncu bizim sistem ve oyuncu tipi olarak ihtiyaç duyduğumuz oyuncular. Arkasında Torreira yanında Olveria ve Midstjö ile birlikte merkezde büyük bir tehdit oluştururuz. İkna edilirse zaman zaman kanatta da değerlendirilebilir, bu da bir avantaj. İşin içine Mertens'i katınca çok daha büyük avantaj. Evander ile birlikte kanada yapılacak bir Cengiz Ünder takviyesi bizim için şampiyonluk hamlesidir. Cengiz'in menajeri sıkıntı da olsa oyuncu gelmek istediği sürece bir şekilde anlaşılır. Görünen o ki 1 Eylül'ü beklememiz gerekiyor. Tabii menajerden yine de hoşlanmıyoruz o ayrı, aslolan Galatasaray. Cengiz olmazsa Efecan'a da tamamım. Ama Evander+Cengiz bence İcardi'den çok daha önemli ve şampiyonluk hamlesi. Rakipler çok güçlü, kadroyu ne kadar güçlendirirsek o kadar iyi olacak. Başarı istiyorsak doğru planlamak ve doğru yönetmek zorundayız, yoksa uzun yıllar yerimizde sayacağımız yıllar başlayabilir. Fener çok para harcadı, işler yoluna giriyor. Beşiktaş iyi planlıyor, iyi yolda. Trabzon çok iyi transferler yaptı, yapmaya devam ediyor. Daha bu işin Başakşehir'i var. En az hata yapan kazanacak ve rakipler doğru işler yapıyor. Bu yüzden kalitemizi artırmak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kreatif, topla dikine iyi çıkacak, kilit çözecek bir isim bence de gerekli.

      Sil
  5. Sürekli yabancı oyuncu isimleri geçiyor fakat sahaya hangisini süreceğiz bu oyuncuların 3 yerliyi yazıp ondan sonra kadroyu oluşturmak zorundayız bu unutuluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Yerli konusunda da hareket gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir