15 Eylül 2022 Perşembe

Ciddi gol katkısı bekleyip de, henüz hesabı açmayan futbolcularımız var


Ciddi gol katkısı bekleyip de, henüz hesabı açmayan futbolcularımız var. İlk haftalarda gol bulmakta zorlanırken, son dönemde o beklenti yükseldi. Tempo ve iştah arttı. Pozisyonlar oluşuyor, takım kalitesi de üst düzey. Mertens'in takımda en çok gol atan isimlerden biri olmasını bekliyoruz mesela. Henüz golü olmasa da, onun için kötü oynuyor diyemeyiz. Bu yaşına rağmen, büyük bir özveriyle, oyunun 2 yönünde katkı veriyor.

Bu durum kendi çabası da olabilir, ona verilen görev de. Ben yine de, görev olduğunu düşünmüyorum. Mertens'i tanıyoruz çünkü, bu yaşta bir ismi maç içi o kadar koşturmak sağlıklı olmaz. Bunları hepimiz biliyoruz. O rol de oturacak bu arada, hücuma daha yakın oynayacak. Güzel olan da, sezon öncesi kampı görmemesi ve yaş haddi olmasına rağmen, direkt olarak hazır geldi. Beklenti biraz farklı da, şu anı da gayet iyi gitmekte.

Geçen bir istatistik gördüm. Dybala,  Serie A'daki ilk maçından beri Dries Mertens ile birlikte ligde ceza sahası dışından en çok gol atan iki oyuncudan biri. Ceza sahası dışı gol sayıları da 27. Çok büyük rakam. Oliveira'nın direkten dönen şutlarını konuşurken, oraya Mertens'i de ekleyeceğiz. Galatasaray orta sahasında, çok uzun süre şut atabilen futbolcu bulamıyorduk. Deneyen, etki gösterebilen pek yoktu. Şu an ise büyük bir lükse sahibiz.

Kilit açmak da böyle bir şey. Hücum tıkandığında, uzaktan atacağın golün o kilidi açacağını göreceksin. Rakip de buna önlem almaya çalışırken, savunmasında mutlaka aksayacak. Tehdit bol çünkü. Hangi birine önlem alacaksın? Mertens'i rakip kale çevresinde tuttuğumuz an, bu şutların gole döndüğünü göreceğiz. 10 golün altında da ligi bitireceğini düşünmüyorum. Oynadığı 5 maçta henüz hesabı açamamış olsa da.

6 yorum:

  1. Valla izledikçe keşke daha genç olsaydı yıllarca doya doya izleseydik bu forma altında diyor insan. Futbolcu kere futbolcu. Diyecek söz yok

    YanıtlaSil
  2. Mertens cok büyük futbolcu ve karakter ama nasil Fatih Hoca'nin sistemi Cicaldau'yu yediyse Okan Hoca'nin sistemi de Mertens'i oldugundan kötü gösteriyor bu kadroda Mertens'in orta saha gerisinden top cikarmamasi lazim. Bunu kendisi mi yapiyor yoksa Torreira ve Oliviera hazir olmadigi icin mi oluyor bilemiyorun ama ben Merrens'in yanlis kullanildigini dusunuyorum.
    Senin de belirttigin gibi ceza sahasinin her yerinden tehlike yaratabilecek bir isim istatistiklere göre Oliviera'dan daha az ceza sahasina girmis, kac haftadir degismedigine göre bu iste bir yanlislik var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sistem Mertens'i yemez, silinecek isim değil çünkü. Ama verimli kullanma şekli de bu değil.

      Sil
  3. Oyunumuz Trabzon maçından beri gayet umut verici ve gelişiyor böyle devam ettikten sonra illa ki farklı isimler gol katkısı verir. Yalnız Mertens bir nebze daha ileride daha verimli olmaz mı? Bazen fazla geri geliyor maç içinde , çok faydası oluyor derinde de ama biraz skor tehdidini düşürüyor gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabii, haftalardır aynı şeyleri yazıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir