6 Eylül 2022 Salı

Sergio Oliveira'nın gol ve asistlerini de konuşacağız


Hep iyi oynuyordu da, görmek istemeyen görmüyordu. "Yeni Belhanda" sendromu diyordum, aynı süreç. Zaman vermeden, direkt olarak hüküm vermeyi çok seviyoruz. Zaman lazım, uyum gerekiyor. Gaziantep FK maçı sonrası, baktım da herkes övmeye başladı. Hala uyum arıyor. Takımın, özellikle hücum tarafında yükselmesi şart. Oliveira biraz daha sola kayıyor ve Galatasaray'ın o kanadı maalesef etkili değil.

Kerem Aktürkoğlu biraz iyi durumda olsa, Oliveira'nın onu beslediği toplarla, ilk yarıdan sonucu alırdın. Sol kanadı o kadar iyi besliyor ki. Kerem Aktürkoğlu felaket halde, sürekli top kaybediyor ve takım ahenginin çok uzağında. van Aanholt da hücum için çok etkili diyemem. Bu adam solu net besliyor da, ayak uydurabilen yok. Sol kanatta, daha istikrarlı ve oyun aklı olan bir isim olsa, Oliveira'nın hücum etkisini daha net göreceğiz.

Torreira ile de yeni yeni birlikte oynamaya başladılar. Torreira orayı süpürdükçe, Oliveira da daha fazla rakip ceza sahası içine girecek. Mertens 2. forvet gibi, sürekli içeri girecek. Oliveira da o boşluğu dolduracak. Henüz golleri başlamadı, onlar da gelecek. Çok iyi şut atıyor, bu mesela geçmiş yılların en önemli eksikliği. Orta sahamızda şut atan futbolcu bulamıyorduk. Oliveira ise bu konuda en iyilerden biri.

Duran toplar desek, sürekli direkten dönüyor. Orada da golü bulacak elbette. Rakip ceza sahası içi koşuları ile de gole yaklaşacak. Abdülkerim Bardakcı'nın ona ortası müthişti. Zaten bu özelliği ile, her sezon stoper hali ile 4-5 asist yapıyordu. Hücumu zorlayacak, bek edasıyla bindirecek. O da uyum işi. Nelsson, Aanholt ve orta saha ile uyumu yakaladığında, arkasının doldurulacağını bilecek. Özelliği bu çünkü, kullanmak zorunda.

Biz ise onun da özgüvenini yerle bir etmeye çalışıyorduk. Giresunspor maçında yaptığı hata, neredeyse Galatasaray kariyerini bitirecekti. Aynı hatayı Torreira da yaptı, olabilir bunlar. Emin Bayram da yaptı, yine olabilir. Ben genel performansa, bundan sonra ne olacağına bakarım. Herkes bir şekilde yükselecek. Zaman ve uyum gerekiyor. Oyun da büyüyecek. Kaliteli takımız, bir yandan hamleler devam ediyor.

9 yorum:

  1. Oliviera'nin şut konusunda boşu yok dün saniyorum 100'de yüz isabetle oynadi, önceki macta da bir tane diregin yanindan giden vardi tutmayan, gercekten şutlari cok iyi mesafe farketmeksizin iyi vuruslsri var biraz daha uyum saglarsa tabelaya mutlaka yansir ve rakiplere tehdit olur, bizde şut atan olmadigi icin kimseye önlem alinmiyordu gecen sene Kerem'i tutup yeniyorlardi kolayca, şu an Mertens, Oliviera, Kerem, Yunus, Gomis, Sefer hangisini tutacaksin olayina dönüyor, keyifli maclar bizi bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda oldukça iyi. Gol gelince, devamı da gelecek. Bu şut eksikliğini yıllarca çok yaşadık.

      Sil
  2. ilk 4 haftadaki performansı ile dünkü performansı aynı mıydı? aynıysa sen haklısın, ben gördüğümü yanlış yorumladım. değilse de eleştirilmesi normal çünkü world class oyuncular harici takımın en çok kazanan ismi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi zaten Roma performanslarini izlersen dünkü performansinin normal oldugunu anlarsin bana garip gelen ilk haftadaki tutuk oyunu ama onu da takimin, ulkenin yeni olmasina ve formsuz olmasina bagliyorum, dün Kerem'e attigi paslarin siddetini oyle ayarlayabilecek kimse yok bu ligde kerem degerlendiremedi orasi ayri konu.

      Sil
    2. İlk 4 haftada da gayet iyi oynadı. Topla ilişkisi mükemmeldi. Takımda uyum, ön alanda maalesef çok fazla hata olunca, Oliveira'nın birçok pası, oyun aklı hiç oldu. Uyum artıyor, o da büyüyor. Zaman lazım işte. Direkt asıp kesiyor millet, ilk haftadan infaz.

      Sil
  3. Oliveira sahada resital verdiği halde bu kadar ovulmesi gol olmaya çok yaklaşan șutlari sebebiyle büyük ölçüde, ki o da önemli tabii ama 8 numaraların direkt gol katkısı vermeden de müthiş katkı verebileceğini umarım taraftar görür de Belhanda kadar haksız eleştirilmez. İlk haftalarda daha çok defanstan uzun oynadığımız için de bu kadar etkili olmuyordu.

    Abdülkerim'e gelince Giresun maçında hatası hariç müthiş oynamıştı bu maç da biraz gol pozisyonu hariç çok iyi oynadı , oyunumuza çok iyi oturan çok iyi bir transfer olmuş, umarım hak ettiği desteği görür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alanda kalite ve uyum arttıkça, Oliveira futbolunu daha çok konuşuruz.

      Sil
  4. İlerleyen haftalarda Torreira, Midstjo /Berkan ve Oliveria ile 3'lü oynayacağımızı tahmin ediyorum.Oliveria o zaman daha gole yakın isim olacaktır ve çok iyi performans vereceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'lü zor gibi, 10 numara alacaklar gibi görünüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir