20 Ekim 2022 Perşembe

Alanyaspor'dan transfer edilen, o beğenerek izlediğimiz Berkan Kutlu bu işte


Alanyaspor'dan transfer edilen, o beğenerek izlediğimiz Berkan Kutlu bu işte. 4-4-2 içinde, Oliveira ile birlikte, oyunun 2 yönünü müthiş oynadılar. Berkan Kutlu'nun dinamizmi hiç düşmezdi de, top ondayken gösterdiği meziyet eleştiriliyordu. Oysa Alanyaspor dönemi, asla bir "tahta bacak" olmadı. Galatasaray'daki eleştiri ortamında, özgüven doğal olarak geriler. Burada yıkılmayıp, yeniden ayağa kalkmak değerlidir.

Bu sezon daha çok, oyuna sonradan dahil oldu ve işin dinamizm tarafında etkiliydi. Kastamonuspor maçı ne kadar ölçü olmasa da, Berkan Kutlu'nun "asiste" dönüşen pasları değerli. İşin kötüsü, bunu geçen sezon da yapıyordu ama bitirememek problem. Özellikle Torrent onu biraz daha hücuma yaklaştırmaya çalışıyordu. Taylan Antalyalı sorumluluk almaz, Cicaldau zaten oralı değil. O yapı içinde sorumluluk alan tek isimdi ve hata yapınca da eleştiriliyordu. Oysa "sahnede olmayanları" konuşmak gerekirken.

+3 yerli zorunluluğu olan ortamda, değerli ve yabana atılmaması gereken bir alternatiftir. 4-3-3'ün de Galatasaray için ideal düzen olacağına inananlardanım. Torreira ve Oliveira'yı gayet iyi şekilde tamamlar. Güçlü yapı içinde asla sırıtmayacaktır ve özgüven arttıkça, topla ilişki de yükseliyor. Savunma arkasına attığı toplar değerliydi. Asisti var, asistin asisti de var. Hepsi derine atılan iyi toplar. Oyun zekası olmayan futbolcu, o aralığı göremez.

Torreira / Berkan Kutlu / Oliveira ile orta sahayı oluşturup, kanatlarda da Rashica / Kerem Aktürkoğlu'nu kullanırsan, forvetini de gönül rahatlığıyla Icardi yaparsın. Bu yapı hem üretir, hem hareketliliği arttırır. Senin hareketliliğinin artması, zaten rakibin hata yapmasına sebep. Preste güçlü olacaksın, alan bulacaksın, topu sürükleyen futbolcuların var ve forvetin bitirici. Icardi de atmaya başlarsa, birçok sorunu çözmüş oluyorsun.

4 yorum:

  1. Aynı fikirdeyim.Mertens,Gomis ve Mata hamle olarak kullanılırlarsa daha etkili olacaktırlar. Berkan 'ın sorunu yapması gerekenin fazlasını yapmaya çalışmasıydı.Yanında Oliveria ve Torreira ile oyunu büyüyecektir.Kayseri maçı umarım Okan Hoca'ya ders olmuştur.Mata ve Mertens aynı anda sahada olunca perişan olduk maalesef.Yunus ve Kerem'in de 4-3-3 düzeninde daha etkili olmasını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aşama en azından bunu istiyor. Biraz daha tempolu ve hızlı oynamak adına, tercihler farklı olacaktır.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oyuncuların arasında da, ekstra işlere girmemiş olacak. Benim de inandığım isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir