13 Ekim 2022 Perşembe

Alexis Sanchez transfer edilse, sonrasında gelen isimlerden kim olmazdı?


Yaz dönemi, Alexis Sanchez transferiyle de ciddi anlamda ilgilendik. Torreira / Mertens harekatının ayaklarından biri de, bu transferdi. Arda Turan, özel olarak ilgilemişti. Arada Marsilya olmasa, bu transfer gerçekleşirdi de. Boştaydı, gelir diye de düşünüyordum. Marsilya işini beklemiyordum. Onlar, Şampiyonlar Ligi'nde yer alıyor. Ligue 1 bir de, hem senin önünde, hem de bazısının tercihi, bu tarz liglerde devam etmek oluyor.

Mata ve Mertens'i transfer ederken, kariyerlerinde hiç "lig şampiyonu" olmamaları kanalından giriyorsun. Bazısı da kabul edelim ki para ile tav oluyor. Alexis Sanchez'in Marsilya performansına bakınca da, acaba biz alsak ne olurdu diye sormadan edemiyoruz. Transferi için adı geçerken, kimi de burun kıvırıyordu. Inter döneminde, rotasyonun parçalarından biri olsa da, sakatlıkla alakalı dalgalanmaları da oluyordu ve yaş haddini unutmamak lazım.

Kaliteye yöneldik, transferdeki önceliğimiz bu oldu. Alexis de, o kalitelerden biri olacaktı. Peki transfer edilse, sonrasında transfer edilen futbolculardan hangisi düşünülmezdi? Mertens ile, benzer tipte isimler. Belki Mertens biraz daha 2. forvet, Alexis de sol kanat / forvet diyelim. Icardi transfer edilmezdi diyorum bu yüzden. Alexis, forvet olarak takıma katılırdı ve Seferovic / Gomis rotasyonunda, farklılık olabilirdi.

Marsilya'da da forvet olarak oynuyor. 3-4-2-1 gibi bir düzenleri var ve en ileri uçta oynayan o. 10 maçta da 5 golü var. Gayet iyi bir dönem geçiriyor. Galatasaray'da da orada oynardı. Daha "oyun kurucu" özellikli tabi. Mertens de benzer desek, ilginç 2'li. Net olarak "set" oyunu ister. Marsilya böyle oynuyor, sen de böyle oynamak durumunda kalacaktın. Belki de Mertens en önde oynar, Alexis'i arkasında izlerdik. 3. bir tercih yoktu gibi. Transferini isterdim elbette.

4 yorum:

  1. (M.T.A) Bence Seferoviç transfer edilmezdi😁

    YanıtlaSil
  2. Lider karakteri yüksek savaşçı bir oyuncu. Ama ihtiyaç yoktu ki. Dolu zaten o mevkiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolu da, üzerine alınan isimlerin mevkileri boş muydu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir