15 Ekim 2022 Cumartesi

Barış Alper Yılmaz ihtimalinden de söz ediliyor


Kayserispor maçı için olası 11'leri düşünürken, Barış Alper Yılmaz ihtimalinden de söz ediliyor. Okan Hoca, Kerem Aktürkoğlu yerine Mertens'i denerken, Yunus Akgün yerine de Barış Alper Yılmaz'ı denemiş. Mata'nın da forvet arkasında olacağı söyleniyor. Kerem Aktürkoğlu'nu rotasyonda bekliyordum da, aynı anda Yunus Akgün de kenara gelmez diye düşünüyorum. Yunus Akgün'ün son maç performansı iyi değildi. İşin genelinde ise, o kadar kötü durumda değildi.

Barış Alper Yılmaz'ı sağ kanatta kısıtlı buluyorum. Sağ kanattaki etkisi, çalışkanlığı ve fizik gücünü kullanma üzerine. Fiziği ile rakibe üstün gelip, sağdan içeri girmeye çalışıyor. Bunu da her rakibe karşı uygulayabilmek zor. Solda ise kat etmeye çalışıyor, biraz daha teknik özelliğini göstermeye çalışıyor. Bu yapıda solda zor tabi. Oynayacaksa sağ kanatta olacak ve Kayserispor maçı için düşünülen yapıda mantıksız durmuyor.

Mata ve Mertens, topun kıymetini bilen isimler. Icardi gibi de bir gol ayağın var. Barış Alper Yılmaz da sağ kanatta hem çalışkanlığı, hem de hızıyla öne çıkabilir. Alan ve onu koşturacak isimler bulacak. Savunma arkasına sarkmayı odak alabilir ki, onu yönlendirecek isimler sahada. Birçok iyi bitirici var zaten. İşin çalışkanlık boyutuna 1 isim daha katılabilir. Oynaması mantıksız durmaz. Yunus Akgün için de, 1 maçlık rotasyon görebiliriz.

Yunus Akgün oynarsa da, oyun aklına +1 isim daha demek. Kerem Aktürkoğlu ile tarzlarının çakıştığını düşünüyorum. Bir kanatta daha farklı profil kullanılabilir. Bitiricilik de sorunken, bu şekilde aşılabilir. Mertens, Mata ve Icardi'nin bir arada oynamasını önemsiyorum. Yunus Akgün de tabela yapmaya başladığında, hücum adına en önemli sorun ortadan kalkacak. Kayserispor maçı adına heyecanlıyım. Tam kadroyuz, sonunda ideal yapıyı göreceğiz.

2 yorum:

  1. Sol kanatda barış alperi sağkanatda yunusu oynatsa kıyametmi kopacak ısrar edilse çokda güzel olacak

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir