25 Ekim 2022 Salı

Galatasaray'ın kaleci planı Jankat Yılmaz üzerine kurulmalı


Galatasaray U19 takımında çok değerli gençler olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Jankat Yılmaz da, o potansiyellerden biri. Potansiyeli de, her geçen zaman daha da parlıyor. U19 maçlarını izleyenler görüyor, kalecilik meziyetleri oldukça iyi. Her maç, olmadık bir kurtarışını izliyoruz ve refleksleri oldukça iyi. Ayakları da, bir kaleci için her geçen zaman gelişiyor. Galatasaray altyapısından bir kaleci, uzun yıllardır bu denli parlamıyordu.

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve peşinde iddialı Avrupa takımları var. Gözlenen isimlerden biri. Böyle bir potansiyeli kaybetmemek gerekiyor. Artık gençlerin gözü açıldı, geleceklerini görmek istiyorlar. Yıllarca bu gençler için iyi bir planlama sunamadık. Avrupa da değerli, bir an önce kendilerini oraya atmak istiyorlar. Jankat Yılmaz da doğal olarak, Avrupa'yi ciddi anlamda düşünüyor. Galatasaray'ın kendisi adına iyi bir planlama sunması gerekir.

Aslında böyle bir fırsat da var. Muslera'nın son 1.5 sezonu ve sözleşmesi bittikten sonra da ülkesine dönüp, futbol kariyerini tamamlamak istiyor. Bu sezonu, hatta gelecek sezonu da Muslera ile geçeceksin artık. Muslera, uzun yıllara, başarıyla damga vurdu. Yerini doldurmak asla kolay olmayacak ve yeni Muslera arayışının da sıkıntısını bir süre yaşayacağız. O yeri transferle doldurmaktansa, Jankat Yılmaz'ın önünü açmak isterdim.

Sözleşmesini uzatırsın, gelecek sezondan itibaren takımın 2. kalecisi olabilir. Hazırlarsın çocuğu, Muslera sonrası formayı alır ve ısrar edersin. Ya da, oynayabileceği, iyi bir takıma kiralarsın ve geri döndükten sonra formayı alır. Bu sayede tecrübe kazanır. Bu planı kendisine sunarsan, sözleşmesini uzatır. En az 2-3 sezon, Galatasaray formasını giydirebilmek gerekiyor. Ciddi bir potansiyel ve arkasında durulmalı. Sonrasındaki kazanımı büyük olur.

Yerli kaleci konusu, en büyük travmalarımızdan biri. Hele ki altyapıdan gelen isimler noktasında. Eray İşcan ve İsmail Çipe gibi yetenek fakiri kalecileri yıllarca takımda tuttuk. Uzun zaman sonra ilk kez, iyi bir yerli kaleci adayımız var. Genç yerli kalecilerin şans bulup, önemli noktalara geldiğini görüyoruz. Uğurcan Çakır, Altay Bayındır ve Ersin Destanoğlu gibi örnekler var. Yerli zorunluluğu devam etse de, etmese de, Galatasaray'ın kaleci planı Jankat Yılmaz üzerine kurulmalı.

8 yorum:

  1. (Emre)
    Jankat'in søzlesmesini gecmis yønetim uzatmis olmaliydi. Hatta bu yønetim de yaz ayinda yapmaliydi. Cok ama cok bekletiyoruz bu genclerin søzlesmelerini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen yönetim kaynaklı öyle hatalar var ki.

      Sil
  2. Çok doğru hemen ikinci kaleci yapılmalı

    YanıtlaSil
  3. bedava gider izleriz.

    YanıtlaSil
  4. Okan'la neden vakit kaybediyoruz anlamıyorum. Varsayalım ki Muslera gitti. Futbolu bıraktı ayrıldı. Okan bu takımın kalecisi olur mu? Saçma sapan işler. Fener, Bjk, Trabzon gencecik çocuklarla oynarken biz yedek kalecimizi bile Jankat yapamıyoruz. Sonra da çocuk çekip gidince suçlarız artık. Onu suçlarız, Mirsad'ı suçlarız... Okan, Ufuk, Eray, Çipe vb.. bir sürü çapsız kaleciyi sırf adamcılıktan orda tutan zihniyete yazıklar olsun. Orda bir kaleci lobisi mi var, kaleci çetesi mi var ki bir türlü Batuhan gibi Jankat gibi nice yetenekli çocuk gelemiyor. Fadıl Koşutan isimli arkadaş 12 senedir orda. Muslera & Fadıl ikilisi adeta orda bir lobi kurmuşlar. Sanırım yedek kaleciye de Muslera karar veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeli bir alternatif olarak tutuluyor da, onun da sözleşmesi bitiyor. Gelecek sezon, bambaşka planlar izlemeliyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir