14 Ekim 2022 Cuma

Gomis sürecini, daha iyi yönetebilmek gerekiyordu


Galatasaray kariyerinde toplam 42 golü var. 6 gol daha atarsa, Baros'u geçecek ve Hagi'den sonra, Galatasaray'ın en çok gol atan 2. yabancı futbolcusu olacak. Bunu da kısa zaman dilimi içinde yapması değerli. Baros'un da sakatlık dönemleri vardı. O dönemler olmasa, bu listede ilk sırada da yer alırdı. Son yıllarda gördüğüm en kusursuz golcü o da, çok şanssız sakatlıklar geçirdi ve bir türlü istikrar tutturamadı. Yine de, her geri dönüşünde, goller atmaya devam etti. 

İlk sezonu harici, performansı kesik kesik olsa da, katkısı bol. Galatasaray'a gelirken, kulüp düzeyindeki gol performansı çok iç açmıyordu. Liverpool ve Lyon performansları bu yöndeydi. Milli Takım'da ise, gol sayısıyla ön plandaydı. Bazısı Milli Takım futbolcusudur, Baros da öyleydi. Galatasaray'da ise bunu kırarak, gol kimliğiyle öne çıktı. İstikrarlı bir şekilde izlemeyi çok isterdim. O sakatlık büyük bir kırılmaydı.

Gomis de öyle. 32 yaşında Galatasaray'a gelmiş olsa da, en iyi dönemlerinden birini yaşamıştı. Burada devam etmiş olsa, o gol sayısı nereye ulaşırdı bilinmez. Aslında bilinir, Hagi'yi o da geçerdi. Adam 36 yaşında geri döndü, hala gol sayısı ile ayakta. Geçen sezonunu eleştiririz, 7-8 golü var. Bu sezon da istikrarlı şekilde 11 oynamıyor, 4 golü var. Attığı goller de, seni ayakta tutan, maç kazandıran nitelikte. Neden transfer edildi diye eleştiriliyordu da, ne düşünülüyorsa yine "fazlasını" verdi.

Ayrılık süreci adına ise yapacak bir şey yok. Gomis'e verilmeyen zammın, geri dönüşü daha kötü olsa da, o gün zam verilmemesini doğru karşılıyorum. Gomis'e zam versen, Feghouli ve Belhanda da iyi performansı sonrası bunu isteyecekti. Zaten "çılgın" kazanan isimler. İpin ucu kaçacaktı. Sonrasındaki ekonomik buhran ise yönetime yazar. Diagne'ye ödenen bonservis başka mevzu. Diagne değil de, Burak Yılmaz / Muriqi'yi alsan o Ocak ayında, paran yine cebindeydi. Gomis'e verilmeyen zam ile açıklamam o durumu.

Yeri doldurulamadı tabi. Bu da bir gerçek. İstikrarlı forveti tutturmak zaten zor iş. Bugün dahi zorlanıyoruz. Elde 3 tane iyi isim var da, hangisi oynayacak diye düşünüyoruz. Geçen sezonlarda da bu durum böyle oldu. İddialısı da, genci de geldi. Ne Falcao tuttu, ne Mostafa Mohamed. Gomis sürecini, daha iyi yönetebilmek gerekiyordu. Yönetmek de, illa zam yapmak değil. Gidişine de üzülmüştüm, hatırlayın. Çok değersiz kılındı, bunun karşısındaydım.

2 yorum:

  1. Mesela o gün bir Erden Timur olsaydi Gomis süreci böyle yönetilmis olmazdi kisacasi isler dönüyor dolasiyor tecrubeli ve yetkin isimlere dayaniyor hem futbolcu hem de yönetici olarak belli bir seviyenin üzerinde ekibi olanlar basari kazaniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Cengiz yonetimi başından sonuna bu tarz kötü idare ediş ile dolu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir