8 Ekim 2022 Cumartesi

İç transfer hareketlendi, birer birer de anlaşma haberleri geliyor


İç transfer hareketlendi, birer birer de anlaşma haberleri geliyor. Yine de, resmi bir açıklama henüz gelmedi. Boey ile de anlaşma sağlandığı yazılıyordu. 480 bin avro'luk ücretinin, 1 milyon avro'ya çıkarılacağı söyleniyor. 12 - 13 milyon avro arası da, serbest kalma bedelinden bahsediliyor. Mevcut sözleşmesinde, serbest kalma bedeli yoktu diye hatırlıyorum. Boey de piyasa yapmaya başlamışken, serbest kalma bedeli talep etmesini bekliyordum.

Sözleşmesinin uzatılmaması halinde de, oynadığı süre ve aldığı role oranla, takım içi dengesizlik oluyor. Boey'in de öyle bir menajerlik ekibi var ki, sezon öncesine dönülmesi olası. Sözleşme uzatılmasını doğru buluyorum. Umarım 1 yıl da ileri atılmıştır. Serbest kalma bedeli de maalesef kaçınılmaz. Böyle bir potansiyel için, rakam az görünüyor. Oraları bulacak gibi çünkü. Aynı çizgide devam ederse, o bedel rahatlıkla karşılanır.

Adam Kamerun için oynayacaktı, bir anda acaba Fransa olabilir mi diye beklemeyi tercih etti. Bu da menajerlik şirketinin hamlelerinden biri. Odağında Avrupa belirdi belli ki. Çıkış maddesi istemesi doğal. İyi para yine de. 1 milyon avro'ya aldığın bir isim. Gerçek anlamda "scout" başarısı. Asıl potansiyelini de, bu dönem yansıtıyor. Her geçen zaman büyüyor. Tavanı bu derken, sürekli daha fazlasını izletiyor.

Yunus Akgün'ün yeni sözleşmesini ve Kerem Aktürkoğlu'nun da iyileştirmesini bekliyoruz. Onların sözleşmesinde de mutlaka çıkış maddesi olacaktır. Potansiyeli olan ve geleceğini Avrupa'da gören her ismin sözleşmelerinde bu maddeler olur. Galatasaray'a geldiysen x rakam, Manchester City'e gittiysen y rakam. Haaland'da da bu var. 180 milyon avro, elbette buralarla kıyas kabul görmez de, şu Haaland için o rakamı veren rahat çıkar. Yunus Akgün'ün, Boey'in, Nelsson'un da sözleşmesinde bu çıkış bedelleri olacak yani.

6 yorum:

  1. Konu maaş görüşmeleri olunca bu kadar profesyonel hareket eden futbolcuların yaz donemlerinde de aynı profesyonelliği gösterip kamp dönemlerini sabote etmemeleri en büyük ümidimiz:)

    YanıtlaSil
  2. İşte scout hamleleri burda değer kazanır. Her aldığın olacak diye bir durum yok. Cicaldau da zarar yazmaması adına bu adamın 10-15 civarında satılması o açığı da kapatır. Kaldı ki tüm takımlar yaptıkları scout hamlelerinde %100 Lük bir başarıya sahip değil. Nelson 20 den bir kuruş aşağı gitmez daha izlememiş olsak da yerine de bir oyuncu alındı. Potansiyeli yüksek geldiği takımda izlediğimize göre görev adamı korkmuyor savaşçı. Bu tarz iyileştirmeler de alttan gelen oyuncuları da yükseltir. Hakedene hakettiği teslim ediliyor. Uzun zamandır bu kadar güzel yönetilmemiştik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarar yazmaması adına, maliyetleri doğru ayarlamak gerekecek. Scout işi, elbette en ucuzu almak değil de, doğru maddiyat yine de önemli.

      Sil
  3. Maaşı uygun tuttuğumuz sürece satılmayacak oyuncu yok. Biz uçup takımdaki herkese A kalite oyuncu maaşı veriyoruz, sonra sözleşmesi bitene kadar gitmiyor oyuncular. İşin kötüsü bir çoğu ilk dönem performansını tüm sözleşmesine yayamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey için düşünülen maaş da gayet makul. İç denge de mühim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir