24 Ekim 2022 Pazartesi

Icardi'nin futbolunu, iştahını, mücadelesini konuşmak isterdim de, konuşturmuyorlar


Icardi'nin futbolunu, iştahını, mücadelesini konuşmak isterdim de, konuşturmuyorlar. Bizim adımıza, iyi olan her şeyin önüne geçiyorlar. Son yılların en farklı ve rahat geçecek maçını senden alıyorlar, ortaya koyuyorlar. Ne kadar hakemi de yenmeliyiz desek de, hakemler istediği sürece "yenemiyorsun". Icardi'nin 1 gol 1 asistlik futbolu da yetmiyor. Attığı diğer "bariz" olan golü vermiyorlar çünkü. 3-0 olduğunda maç, işin nereye gideceğini biliyorlar.

Icardi'nin futbol oynamaya niyetli olduğunu yazmıştım. Bunu görüyoruz çünkü. Aslında bu noktada, Galatasaray'ın taraftar hesaplarına da kızmak lazım. Saha içine odaklanın siz, niye sürekli "magazin" haberlerini paylaşıyorsunuz ki? Wanda şunu yaptı, Wanda şununla birlikte, Wanda böyle yapıyor. Bize ne? Icardi bile bununla ilgilenmezken, niye paylaşıyorsunuz? Sizin amacınız Galatasaray. Futbolcunuzu koruyun, futbolunu konuşun.

Adam odaklı işte, iştahı yüksek. Yeniden doğmak, ayaklanmak istiyor. Sevildiğini, destek gördüğünü görüyor çünkü. Attığı golleri, muhteşem asistini bir kenara bırakıyorum. Ön alandaki hareketliliğini ve mücadelesini gördünüz değil mi? Baskı, coşku ve presi konuşuyoruz da, Icardi de o işte ana etken. 10 kişi kaldıktan sonra da, orta sahanın derinliklerine inip, rakibi bozdu, top kapmaya çalıştı, şutlara engel oldu.

İştahsız, umursamaz adam bunları yapmaz. Icardi, Galatasaray adına çok önemli bir kazanım olabilir. Kalite yüksek, seviyeyi bambaşka yerlere taşır. Besledik de onu, doğru kurguyu bulduk. Mertens, 2. forvet gibi oynayıp, Icardi ile etkileşimdeydi. Rashica sağda, çizgide oynadı ve sürekli Icardi'yi görmeye çalıştı. Soldaki kanadın kat ederken, sağdaki kanat çizgide oynayınca, hücuma da farklı bir nefes katıyorsun. Harika bir 4-4-2'ydi ama konuşamıyoruz.

4 yorum:

  1. Kerem de dün akşam sahada iyilerden biriydi. Herşey harikaydı iyi analiz edilmiş bir rakip. İyi çalışılmış bir sistem. Ama bir tane eyyamcı şerefsiz fren oldu. Tek bir olumsuz yön var. Dubois, Boey yokluğunda sanırım biraz problem olacak. Hazır değil gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü sağ kanatta farklı profil kullandın ve kanatlarda tarzlar çakışmadı.

      Sil
  2. Icardi'nin yaptigi baski ve kaptigi toplar da siradan degil inanilmaz dogru yerlere gidiyor Alanya savunmasini aptallastirdi yarim kondisyonlu haliyle bile eger her şeye ragmen heyecanimizi koruyabilirsek Icardi'yi kazanirumiz ve seno sonunda bizde kalmak bile isteyebilir yeter ki pes etmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun aklı yüksek. O akılla da rakip savunmayı dövüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir