24 Ekim 2022 Pazartesi

Kazımcan Karataş'ın müthiş futbolunu konuşamıyoruz, konuşturmuyorlar


İlk maçtan hüküm vermeyin, kimseyi silmeyin diyoruz da, dinleyen yok. Kazımcan Karataş, Kayserispor deplasmanında ilk kez 11'de sahaya çıktı ve önünde Mertens vardı. Onun yanı Mata, önü Icardi. Mertens'in kanadında savunma yardımı yoktu, Mata da zaten özelliği ve yaşı gereği oralı olamaz. Kayserispor ise o kanadı Onur Bulut ve Razazan Civelek ile tutuyor. Kazımcan Karataş değil de, Emre Taşdemir oynasın diyenler ne yaşıyordu? Kazımcan Karataş, Alanyaspor karşısında müthiş bir futbol oynadı ama konuşamıyoruz, konuşturmuyorlar.

Alanyaspor maçındaki kurgu ve yapı mükemmeldi. 4-4-2 oynadın, Kazımcan Karataş'ın da önünde, ona daha yardımcı olacak Kerem Aktürkoğlu vardı. O kanadı müthiş sürüklediler. Aynı etkiyi sağ kanatta da gördük. Geçmiş maçlarda, sağdan müthiş gelirken, sol kanatta bir hücum etkisinden bahsedemiyorduk. Bunun da nedeni van Aanholt'tu. Bu iş bir denge. Biri bozulunca, diğeri de etki edemeyebiliyor. Sol bekin tempolu, sol kanadın da arkasındaki güçle birlikte etki ediyor.

Savunmada iyi durmasının haricinde, hücuma etkisi büyüktü. Özellikle de pres oyununa. Forvet özellikli, sonradan beke geçmiş bir futbolcu. Forvet başladı, kanada kaydı, devamında beke. Fiziği var ve beke kayınca da o fizik avantajın işte. Tempon da varken, presin de, mücadelen de üst düzey oluyor. Ön alanda bastı, çok iyi toplar kesti, Kerem Aktürkoğlu ile uyumu harikaydı. İlk kez, Kazımcan Karataş'tan olacak mesajını aldık.

Oyundan çıkması, bizim adımıza negatif kırılmalardan. Şanssız sakatlıktı. O çıkınca, sol beke Berkan Kutlu geçmek zorunda kaldı ve olmadı maalesef. Sonra onu orta sahaya kaydırmak için, Abdülkerim Bardakcı oraya kaydı ve yine o etkiyi alamadık. Boey atılmamış olsa zaten bunları konuşmayız da, olası sakatlık sonrası Dubois oraya geçerdi. Kazımcan Karataş'ı sahada tutabilsek, bu tarz saha içi yer değiştirmelere de gerek kalmayacaktı.

6 yorum:

  1. Kayseri maci hem bizim takimin geri kalani hem de rakibin sag kanat oyunculari ve oyun tarzi acisindan 11 baslayabilecegi en zor macti ona ragmen siritmadi, Alanya macinda da gayet iyiydi , 2-3 haftada 11'e doner umarim

    YanıtlaSil
  2. raschica'yı sol kanatta, kerem'i ise sağ kanatta oynatmak takım için bence daha faydalı olacaktır, bu deneme mutlaka yapılıp sonucu görülmelidir, çünkü kerem solda bir türlü çizgiye inmiyor, sürekli içeri kat etmeye çalışıyor, arkadaşlarıyla da pek pas alış verişine girmeden şahsi oynuyor, halbuki sağ tarafta biraz da mecburen çizgiye inmek zorunda kalacaktır, bu da hücum çeşitliliği için bize artı yazar, ayrıca raschica'nın sağ kanatta daha da verimli olacağını düşünüyorum, hem çizgiye inebilen, hem de gerektiğinde içeri kat edebilen, yorulana kadar bekine de yardıma gelen, enteresan bir oyuncu; umarım bonservisini de alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica'nın kat etmesi mi, Kerem'in kat etmesi mi dersen, ben Kerem derim. Sağ kanatta, çizgide oynama alışkanlığı, Rashica'da daha yüksek. Hücum çeşitliliği bu sayede oluştu.

      Sil
    2. Kerem Alanya maçında bence çok iyiydi her maç gol atmasını bekliyoruz ama savunmayı çok rahatsız etti kendine önlem aldırıp Icardi ve Mertense alan açtı. Savunmaya da destek vermesi onu değerli kılıyor bence.

      Sil
    3. Gayet iyi oynadı, oynadığı yer de çok doğruydu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir