13 Ekim 2022 Perşembe

Oliveira'nin hakkı bu anlamda pek verilmedi


Comparisonator Türkçe'nin paylaşımına göre,  Süper Lig'in bu sezon toplamda en çok şans yaratan futbolcusu 14 kez ile Sergio Oliveira. Sasha Boey de, 12 kez ile listede 4. sırada. Oliveira'nın hakkını her fırsatta vermeye çalışıyorum. Çünkü yeterince o hak teslim edilmiyor. İşin hücum tarafında, sezonun ilk maçından bu yana "hünerli" işler yapıyor. Galatasaray'ın bitirememe sorunu, onun "asist" rakamının artmamasına sebep.

Oliveira mı, Mitsjö mü tartışmaları yapıldı. Biraz daha direnci arttırma noktasında Midtsjö, hücum gücü aradığımız anlarda ise Oliveira tercih edilecektir. Bu 2 isim bir arada da kullanılabilir. Oliveirayı 10 numara gibi de kullanabilirsin. Orada da, Mata ve Mertens gibi isimler olunca, bu pek tercih edilmeyebilir. Midtsjö orta sahada olacaksa da, Mata ya da Mertens'i forvetin arkasında kullanmak daha doğru olur. Bu isimleri taşıyabilecek bir futbolcu.

Oliveira'yı yine de es geçemeyiz. Kilit açma noktasında da var çünkü. Şutu var, duran topları iyi kullanır, oyun aklı yüksek, savunma arkasına müthiş toplar bırakıyor. Bu listede ilk sırada olması şaşırtıcı değil. 11 oynar, kenardan oyuna dahil olur ama her şatta, bu takımın önemli bir kozudur. Bir futbolcunun kenara gelmesi, onu değersiz kılmaz. Avrupa Kupaları oynuyor olsak, bu geniş ve kaliteli kadronun değeri daha net ortaya çıkardı. Çünkü herkes şans bulacaktı.

Boey'în de bek haliyle, bu listede yer alması değerli. Onca orta saha ve kanat oyuncusunun arasından sıyrılarak, listede 4. sırada yer buluyor. Müthiş bir tempo, sürekli hücumu zorlar ve rakip ceza sahası çevresinde görünür. Takımın oyunu da, Boey'i yükseltiyor. Hoca da, beklerden net katkılar almaya çalışıyor. Boey'in yükselişi, mutlaka hocaya da yazacak. Soldan da buna yakın olmasa bile, 5'de 1'i hücum katkısı alabilsek, oyunun yönlülüğü kusursuz bir seviyeye gelecek.

9 yorum:

  1. Bu adamı kötüleyenleri anlamıyorum. Prime Selçuk İnan diyebiliriz kendisine Selçuk’a haksızlık etmek istemem ama ondan da bir gömlek yukarıda. Rakamlara bakınca Ferguson etek muhabbeti aklıma geldi. İşte bu pasları gole çevirebilmiş olsak çok daha farklı olacaktı. Bu gün belki de sadece onu konuşuyor olurduk. Boey gelecek olursak hepimiz görüyoruz ki önümüzde Dünya kupası olması oyuncuları nasıl itiyor. Türkiye’nin bu platformda olmaması en çok da bu yüzden üzücü. Çünkü Kerem ve Yunus performans düşüşlerine bakacak olursak. En azından önlerinde böyle bir turnuva olsa biraz daha fazla çaba gösterirlerdi diye düşünüyorum. Sadece Kerem ve Yunus özelinde değil. Türk tüm oyuncular sahada elinden geleni yaparlardı. Nelson, Boey gibi oyuncular bu organizasyonda olabilmek için elinden gelenin en iyisini yapmak zorunda. Boey için Fransa zor bir ihtimal gibi görünse de imkansız değil. Kendisi de farkında olacak ki Kamerunu bekletiyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyorum bu duruma. Kendisi World Class bir performans sergiliyor. Bu haliyle al Real Madrid’e koy sırıtmayacaktır. Kazanan her halükarda Galatasaray olacak. Bu istatistikler önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katiliyorum Oliveira'nin o kadar asistinden birkaci daha gol olsaydi herkes güzelleme yapacakti ne yazik ki skor yorumculugundan baska bir sey görmek zor piyasada ama bazi seylerin farkinda olan taraftar da bu yüzden ötürü takimdan umutlu cünkü o asistler yakinda gol olacak, direkler engel olamayacak.

      Sil
    2. Prime Selçuk diyemeyiz, o başka bir şeydi. Oliveira, şu an o istikrar ve görüntüde değil. Şu doğru, yapacağı asistler maalesef hücum tarafından hunharca harcandı.

      Sil
  2. Çok yetenekli bir oyuncu. Zorlu maçlar dışında Oliveria ile oynamak gerek.
    Derbi ve zor maçlarda Midstjo ile oynamalıyız.Oliveria'yı 10 numarada merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da bu şekilde düşünüyor olabilir. Ama Mata gibi isimlere dönünce, kanatta da Mertens varsa, Midtsjö olmazsa olmaz oluyor.

      Sil
  3. oliviera torrera
    martens mata yunus
    icardi

    bu takım her maç için aşırı yumuşak kalabilir. dönen bütün toplarda kontra yeriz. bence mata/martens/sergio üçlüsünden max. ikisi oynar. Santrafor Elmander tarzı olsa belki o zaman üçü olur ama o da iç sahada.
    Ben midjo'nun top kullanma özelliğini de beğendim. Bu lige daha uygun bir oyuncu gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö o yüzden devreye giriyor. Katılıyorum.. Oliveira da olabilir ama Mata yerine. Ya da Oliveira varsa, ön alan değişir.

      Sil
  4. Galatasaray taraftarı olarak kafayı bir oyuncuya takip onu bitirmeyi çok seviyoruz. Zamanında Belhanda'ya yaptığımızı şimdi Kerem ve Oliveira'ya yapıyoruz. Sabretmek biraz beklemek lazım. Her maç süper oynayamaz bir futbolcu kötü gunleri de olacaktır. Ya da sürekli olumlu işler yapqmaz maç içinde. Bunu kabullenmek zorundayız. Futbol böyle bir oyun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle. Kesip atmak seviliyor, anlamsız hükümler veriliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir