26 Ekim 2022 Çarşamba

Oyun tarzları çakışıyor derken ki söylemek istediğim umarım anlaşılmıştır


Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'ün oyun tarzları birbiriyle çakışıyor derken ki söylemek istediğim umarım anlaşılmıştır. Bazı arkadaşlar anlamıyordu çünkü. Basit bakmaya çalışırken, alakasız şeyler yazdılar. Gelip de "biri sağ, biri sol kanat, nasıl çakışabilir?" diyen oldu. Oyun tarzları çakışır arkadaşlar. Oyuncu özellikleri anlamında farklı yanları, birbirlerine oranla iyi veya kötü yanları elbette var. Tarz olarak ise, ikisi de kat etmeyi seven, ters ayaklı kanat forvetler. 

Bu da hücuma yön katmak isterken, seni engelleyen yanlardan biriydi. Buna göre bir hücum tarzın vardır, elbette kullanabilirsin. Geçen haftalarda gördüğüm, buna uygun olmadığımızdı. Bir kanat kat ederken, diğerini çizgide kullanabilmek değerli. Forveti besleme konusunda sorun yaşamanın nedenlerinden biri de, kanat tarzlarının çakışmasıydı. 2'si de gol odaklı çünkü, bitirmeyi hedefliyorlar. Bitiremedikleri için de, gol sorunu yaşadık.

Rashica, bu anlamda önemliydi. Solda kat da ettirirsin, sağda çizgide de kullanırsın. En güzel özelliği de, çalışkan oluşu. Çok hareketli, pres içinde var olan bir kanat. Okan Hoca, 4-2-3-1'den 4-4-2'ye geçerek de, Rashica'nın değerini biraz daha katladı. Tam da bu formasyonun kanadı çünkü. Alanyaspor karşısında, sağ kanadı müthiş kullandı. Çalışkanlığı ve hareketliliğiyle, rakibi oldukça bozdu. O, ilk 30 dakikadaki futbol şovunda katkısı büyüktü.

En değerli yanı da, Icardi'yi besleyişi. Mertens'in Icardi'ye yakın oynaması ve onu tamamlaması da değerli. Bu sayede, rakip ceza sahası içinde kaliten yükseldi. Rashica da, sağda topla buluştuğunda, her fırsatta Icardi'yi düşündü. Çıkardığı çok güzel toplar da var. Icardi'nin nizami olsa da, haksız olarak ofsayt ilan edilen golünde çıkardığı top muazzam. Geçecek hafalarda, Galatasaray'ın olmazsa olmazlarından biri olmalı.

4 yorum:

  1. Öfkemiz hala sıcak. Dinecek gibi de durmuyor. Somut bir şeyler olmadıkça artık yönetim kanadından açıklama, toplantı istemiyoruz. Konuştukça daha beter üstümüze geliyorlar.
    Sahada olabildiğince oyunumuzu geliştirmek zorundayız. Bizi nasılsa şampiyon yapmayacaklar deyip de 10. haftadan kendimizi bırakmamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreci kilitlemek adına her şeyi yapardım.

      Sil
  2. bu arada icardi'nin ofsayt nedeniyle iptal edilen golünde, son adam diye çizgiyi çektikleri alanyalı oyuncunun daha da arkasında 2 oyuncu daha var. daha saçma bi ofsayt çizgisi olamazdı herhalde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol tertemiz. Üstüne konuşulacak tek bir şey yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir