22 Ekim 2022 Cumartesi

Peki nasıl oluyor da, Galatasaray adına ihtimal oluşuyor?


İlkay Gündoğan'ın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Henüz 31 yaşında aslında. Manchester City'nin onu bırakması için hiçbir sebep yok. Takımın en önemli futbolcularından biri olmasının yanı sıra, Guardiola da çok tutuyor. Peki nasıl oluyor da, Galatasaray adına ihtimal oluşuyor? Onun yanıtı da, İlkay Gündoğan'ın Galatasaray sempatisi. Bunu göstermekten asla geri durmayan, her fırsatta dile getiren bir futbolcu. Şimdiden antrenörlük adına sıkı hazırlanırken, sanki çok uzun yıllar daha saha içinde kalmaya devam etmeyecek gibi.

Guardiola, Fernandinho'nun suyunu çıkarmıştı mesela. Uzun yıllar kendisiyle devam etti ve Fernandinho da futbola devam etmekte. İlkay Gündoğan ise Nuri Şahin misali, bir an önce teknik direktörlüğe adım atmak istiyor diye düşünüyorum. Manchester City'de de misyonun tamamladığını düşünürse, geri kalan kariyerinde "parayı" kovalayacağını hiç düşünmüyorum. Futbolu da, Galatasaray'da oynamadan bırakmayacaktır.

İngiliz basını da bunu bilerek, transferi adına en ciddi adaylardan birinin Galatasaray olduğunu yazıyor. Erden Timur'un varlığını düşünerek, bu işe o kadar imkansız olarak bakmam. City'den ayrılacaksa, dev hedefler peşinden koşmayacaktır. Buradaki olay, City'de devam edip etmeyeceği. Yaşı da 35 değil, yazın 32 olacak. Devam etmek isterse, City seviyesinde dahi en az 2-3 sezonu daha var. Ama ben, bir an önce teknik direktörlüğe adım atacağını düşünmüyorum. Futbola çok uzun yıllar daha devam etmeyecektir.

Teknik direktörlüğe de, Galatasaray'da başlamasını çok isterdim. İyi bir teknik adam olacağına da inanıyorum. Bu işe çok erken yaşlardan itibaren kafa yormaya başladı, şu an dahi kurslar alıyor, City'nin alt yaş takımlarında zaman zaman antrenörlük yapıyor. Önce Klopp, sonrasında da Guardiola'nın tedrisatından geçti. Arada bir de Tuchel var, asla atlamamak gerek. Dünya'nın en önemli teknik direktörleri. Geleceği noktayı çok merak ediyorum.

7 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nedenini yazıda belirtmiş işte

      Sil
    2. Nedenini, düşüncemi açıkça yazdım. Ben o seviyede oynayamaz mı diyorum? yazıyı önce okuyun da sonra yorum atın. Ezber oluyor çünkü.

      Sil
  2. Gelirse bizim için muazzam bir kazanım olur.

    YanıtlaSil
  3. Benim tahminim İlkay Gündoğan 2 sene daha Manchester City de kalacaktır.
    Kendisi Manchester City de sevilen bir karakter olduğunu düşünmekteyim ve İlkay Gündoğan'da bir futbolcu için zirveyi görmeden("Şampiyonlar Ligini kaldırmadan") Manchester City i bırakacağını düşünmüyorum. City kendisini artık istemez, Milan ve İnter gibi takımlar ile transfer yarışına kalırsa iş kendisi bizi tercih edebilir.
    Nuri Şahinin durumu biraz farklı. Geçen kendisinin Mehmet Demirkol ile röportajı yayınlandı. Kendisi hayali olan Şampiyonlar Ligini futbolcu olarak kazanma ihtimalinin kalmadığı için ve fazla debelenmenin kendisine bir şey kazandırmayacağını düşündüğü için futbolu bıraktığını söyledi.
    Yani İlkay Gündoğan iki sene sonra çok düşüş yaşamaz ise Barcelona gibi şuan futbolun zirvesinden uzak olsa bile Şampiyonlar Ligini kazanma ihtimali olan bir takıma gidebilme ihtimali olan bir futbolcu.
    Yani sözün özü İlkay Gündoğan işi zor iş.
    İyi günler ve iyi yayınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedenini yazıda yazdım. Sözün özü, yazıda her şey belirtili. Katılmayabilirsiniz elbette de, yazdığımın aksine yorumlar, yazıyı okumadan atılmış oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir