25 Ekim 2022 Salı

Seferovic dışında gelen hamleleri o kadar da eleştiremedim


Alanyaspor karşısında haksız yere 10 kişi bırakıldıktan sonra, ilk yarı bitene kadar ki süreci iyi geçtik. O an direkt olarak değişiklik yapmadan, Kerem Aktürkoğlu sağ beke kaydı. Üstüne 2 net pozisyon da yakalandı. 3-0'la fiş de çekilebilirdi diyeceğim de, bu hakem maçı 3-3'e de taşırdı. 2. yarıda yapılan hamleler ise eleştiriliyor. Ben ise, Seferovic dışında gelen hamleleri o kadar da eleştiremedim. Seferovic konusunda da, oyuncunun profiline güvenilerek hareket edildi.

45'deki Mertens / Dubois hamlesi doğal. 2-0 öndesin, sağ bekin yok. Haliyle de, hücumdan 1 isim çıkacak. Ya Mertens, ya Icardi çıkacaktı, doğru olan da Mertens'in kenara gelmesiydi. Kazımcan Karataş'ın sakatlığı biraz dengeleri bozdu. Sol bekte iyi gidiyordu ve Dubois 45'de oyuna girince, kenarda sol bek alternatifi kalmadı. Hoca da, Berkan Kutlu'yu orada denemek zorundaydı. Denedi ve maalesef olmadı. Berkan Kutlu sol bek oynar mı düşüncesi bence o noktada rafa kalkmıştır.

Berkan Kutlu, sol bekte işlemeyince de, Emin Bayram oyuna girdi ve Abdülkerim Bardakcı oraya kaydı. Aslında maç 2-0 ilerlerken, Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün gibi isimler kenardaydı. Alanyaspor yükleniyor ve risk alıyordu. Kerem Aktürkoğlu ve Rashica gibi isimlerin yorulduğunu düşünürsek, kanatları değiştirmek doğru hareketti. Maç 2-1'e geldi, bu sefer de hamleler biraz daha defansif oldu.

Galatasaray'ın bu denli geriye çekilmesi kötü de, iş biraz da psikolojiyle alakalı. Emin Bayram'ın oyuna girişi, biraz da yerli dengesi. Alternatif de kalmıyor, doğal olarak hamle bu oldu. Berkan Kutlu orta sahaya kaydı bu sefer. Midtsjö hamlesi ise, çok doğru hareketti ve merkezi tutmaya başladık. Galatasaray'ı da o andan itibaren hücuma taşımaya çalışan yegane isimdi.  Seferovic hata, ön alanda biraz daha çalışkan olur diye beklerken, seni 9 kişi oynattı.

Buradan hocaya ihale çıkaramam yani. İlk 30 dakikadaki oyuna bakarım. 4 gol attın, muhteşem bir hücum performansı gösterdin. Sonra haksız şekilde atıldın, gol aramaya devam ettin. 2. yarıda ise, seni daha da geri çekmeye çalışan bir hakem vardı. Maçın da 2-2'ye geleceğini herkes biliyordu. İlk 30 dakikadaki o iştah ve coşkudan vazgeçmemek lazım. Doğru formasyon ve kurguyu bulduk, ısrar etmeliyiz.

8 yorum:

  1. seferoviç net bu sezonun hatası.birde weghorsta bakınca hele

    YanıtlaSil
  2. Seferoviç yerine hatta biraz daha erken Barış Alper alınabilir di, patlayıcı gücünden ve suretinden faydalanmak için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle. ben de maçta aynı şeyi düşündüm. barış alper kontra tehdidi yaratırdı, enerji katardı, koşar basardı. ya da gomis de alınabilirdi. ama seferoviç gibi bi bitiği alarak okan hoca ne düşündü çok merak ediyorum. 9 kişi kalmış gibi olduk maalesef.

      Sil
    2. Alınamazdı. Seferovic ile, ön alanda biraz daha mücadele edip, top tutabilmeyi düşündü. Mantık olarak yanlış değil, doğru hamle de, Seferovic etki göstermedi.

      Sil
  3. Seferovic saç baş yolduruyor yetmiyor sabır sınırlarını zorluyor. Bu kadar faydasız bu kadar etkisiz forvet mi olur. Son vuruşlar berbat oyun içi katkısı hiç yok oyun zekası yerlerde.

    YanıtlaSil
  4. Seferoviç hamlesi kağıt üzerinde çok doğruydu. Topu önde tutabilmek yüksek topları indirebilmek adına. Servis yapmasını bekledi hoca. Ama Seferoviç öyle formsuz öyle kopuk ki. Tek bir olumlu top kullanamadı. Bu konuda da Hocaya eleştiriyi doğru bulmuyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir