12 Ekim 2022 Çarşamba

Tozlanmış parçalı #5; Rigobert Song


2002 - 2003 ve 2003 - 2004 sezonunun yarattığı "ekonomik bunalım" büyüktü. Çok fazla transfer sirkülasyonu vardı ve bu durum da, sonraki sezonları etkiledi. 2004 - 2005 sezonuna girerken, transfer yapabilmek adına büyük imkanlar yoktu. Bu yüzden de, 6 numara ve stoperlere transfer için yoğunlaşıldı. Geri kalan da, içeriden çözüldü. Hagi de, Gerets de bu ekonomik zorluğu yaşadı. Her 2 teknik adamın da, bu sınavı iyi verdiğini düşünüyorum.

2004 - 2005 sezonunun Galatasaray adına 2 iddialı transferi var. Ocak ayında gelen Ribery'i saymadım tabii, o başka bir hikaye. Yaz dönemi, Conceicao ve Song hamlelerini konuştuk. Sonra da "fırsat" transfer edasında Tomas geldi ve o savunma omurgası oturmuş oldu. Conceicao, bir türlü kendisini beğendirememiş olsa da, değerini yokluğunda anladık. Song / Tomas 2'lisi ise, bir süre bu takımın stoper tandemini oluşturdu.

Özellikle de Song'un değeri büyüktür. Önemli bir kariyer ve tecrübe çünkü. Lider oyuncu. Artık futbolunun son demine gelmiş "Bülent Korkmaz'ın" yerine transfer edilmişti. O boşluğu doldurmak zor da, Song da kendi hikayesini yazdı. O sezon başında, Porto ile oynanan hazırlık maçını asla unutmam. Bir stoperin gösterebileceği en iyi performans. Sezon içinde de, Tomas ile birlikte harika istikrarları vardı. Sonraki sezon, Gerets ile gelen şampiyonluğun da mimarlarından.

Çok hırslı ve mücadeleci, lider bir stoperdi. Hız ve teknik özelliği de, onu öne çıkarırdı. Tomas da onu yükselten isimdi tabi. Kalli dönemi, Tomas ayrıldığında, Song da eski havasından uzaklaşmıştı. Ocak ayı geldiğinde de, formayı kaybetti ve bir daha alamadı. Sonrasında Trabzonspor'a gidip, bir süre yine harika performansı vardı. 2004 - 2005 sezonu, onun için ödenen 1.5 milyon avro'luk bonservis bedeli de, o günün Galatasaray'ı için zorlayıcı bir hareketti. Futbolcunun değer ve önemini buradan anlayabiliriz.

6 yorum:

  1. song tomas mükemmel bir stoper ikilisiydi. çok az övülüyorlar. hız güç ortalama teknik. şu an olsalar her hafta tt olurlar.

    YanıtlaSil
  2. Popescu Bülent
    Ujfalusi Semih'den sonra Sony Tomas ikilisi gelir. Çok uyumlu bir ikili olmuşlardi. Song'un kariyerine ve tecrübesine bakınca çok doğru bir hamle olduğu yıllar sonra bile görülüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama / Marcao da ilk dönemleri hiç fena değillerdi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir