22 Aralık 2022 Perşembe

Galatasaray 1-0 Keçiörengücü, ritimsiz başladığımıza inanmıyorum


Ritimsiz döndüğümüze inanmıyorum. Dünya Kupası öncesi "futbol" anlamında üst düzey noktadaydık ve formda bıraktık. O arada sakatlar verdik, şanssızlıklar yaşadık. Düşüş de olabilir bu arada, doğaldır. Ben yine de, ritimsiz başladığımıza inanmıyorum. Keçiörengücü karşısında maç ilk yarıdan bitebilirdi, o imkanı bulduk. Pozisyonlar var, bencillikler var, yetemeyenler var. O yetemeyen isimler de seni ister istemez geride tutuyor. Rakibin kim olduğundan bağımsız.

İlk yarıdaki tempon ve rakip sahada topu dolaştırma hızın gayet iyi. Sağ kanadı da oldukça efektif kullandın. Seferovic ağır kalıyor, Mata bitiremiyor, van Aanholt'un hatalı tercihleri, Berkan Kutlu'nun kötü futbolu. Buna rağmen üretiyorsun, ilk yarıda işi bitirebilecek görüntüyü verdin. 11'deki isimler değiştiğinde, görüntü değişecek. İstanbulspor maçı böyle olmayacak yani. Mertens devreye girdiğinde, tüm çehre değişiyor.

2. yarıda Okan Hoca risk aldı. Değişiklikleri görünce, manasız olduğunu düşünen de çok. Torreira niye çıktı konusu, yerli ayarlaması ile alakalı. Emin Bayram, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu sahadaydı. Berkan Kutlu çıksa, ekstra bir yerli daha oyuna girmeliydi. Böyle bir risk almayı denedi ve tutmadı. Seferovic ve Mata'yı direkt çıkarsa, bence taşlar yerine otururdu. Midtsjö ve Kerem Aktürkoğlu oyuna girene kadar, tüm tempoyu kaybettik. Onlar oyuna girdikten sonra tempo yükseldi ve kilidi açtık.

Barış Alper Yılmaz'ın bencillikleri var mesela. Özellikle de 2. yarıda. Bitiremedikçe zorladı ve hata yaptı. Bu da galibiyet golünü bulmanı geciktirdi. Sonradan oyuna girince Gomis değerli bir alternatif, yine gördük. Mertens de kaliteyi direkt olarak etkiliyor. Berkan Kutlu yerine Baran Aksaka'yı izlesek, topun kıymetini biraz daha iyi bilebilirdik bir de. Oliveira olmadığında, alternatif o olmalı. Maçı uzatmadan turu almak, 1-0'lık skora rağmen güzel. Dediğim gibi, takımın ritimsiz başladığına inanmıyorum.

18 yorum:

  1. Kerem girdiği gibi kanatlar işlemeye başlıyor. Barış Alper kendisine acil çeki düzen vermesi gerekiyor. Bu kadar bencil oynayacaksa gitsin takımdan. Yetenek var ama beyin kısmında sıkıntıları var. 5 pozisyonu yedi. Kerem asistini yaptı 11 başlamış olsa çok fark yaratırdı. Emin Bayram ve Metehan varken Adana’dan o Samet denen beceriksizi takıma kazandırmak istiyorlarsa çok garip olur. Rizespor ile yaptığı maçı açıp izlesinler. Bu adama para mı verecekler birde. Berkan bu seviyenin bile oyuncusu değil. Baran kenarda dururken Berkan’ın sahada olması üzücü. Pva aşkı nedir anlamış değilim. Olmuyor olmayacak. Seferoviç futbolu sene sonu bırakır umarım bizden uzaklarda bir yerde bırakır da bizi rehin almaz. Belki ortasahadan konuşuyoruz ama Abdülkerim olmayışı geriden oyun kurma noktasında aşırı zorluyor bizi. Bunu Abdülkerim çok iyi yapıyor. Emin ve Abdülkerim tandemi Galatasaray’ın geleceğini rahat oluşturur neden sürekli Nelson ile tandeme Emini koyup deniyoruz anlamak zor. Hoca her konuda olsa da değişiklik noktasında vasatın altında. Ortasahayı bırakma konusunda bu denli istekli olması korkutucu. Yusuf Demir ya hasta ya sakat resmî karşılaşmalarda kendisini izleyemeyeceğiz. Büyük yatırım ama hala piyasası varken kendisinden çıkılmalı. Doğru düzgün maç oynamadı bizde yada devre arası oynayabileceği mümkünse Türkiye’de bir klübe kiralanmalı. Kasımpaşa olabilir. Ama Galatasaray’da olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf hakkında bende katılıyor Serdar Aziz gibi sanırım kendisi. Tırnağını derin kesse sakatım diyenlerden.

      Sil
    2. Barış Alper Yılmaz önemli bir potansiyel ve bu sezon da ciddi katkısı var. Tek maçtan büyük hüküm vermem. Her maç tecrübe.

      Yusuf Demir'den niye çıkıyorsun bir de. Ne alaka?

      Sil
  2. İki iyi kanat oyuncusu sahada olduğu zaman bitirmek sorun olmuyor bir şekilde gol buluyorsun. Ama Berkan bu takımda işi yok ne yazık ki. Taylan Berkan arasında tercih yapacak olsam Taylan derdim. En azından fifaya yeni başlamışlar gibi kayıp durmuyor. Her pozisyona kayarak müdahale aşkı nedir. Kendisi Anadolu takımlarında başarı yakalayabilir ama burada işi yok. İstikrarsızlık abidesi. Olumlu tek bir işi yok. Mata beni korkutmuyor önündeki oyuncu çok önemli Seferoviç yürürken boş alana koşu yapmazken o ne yapabilir. Barışa attığı pasları bencillik yapıp dışarı atan Barış. Önüne sprint bir forvet konulduğunda pasları da değer kazanır tabela kısmında gol bakımından çok yukarıları zorlamıyordu zaten. Hazırlık maçlarında gayet iyi bir görüntü vermişti. Gomis de onun önünde sırıtıyor. Gomis sırıttığı yerlerde Yusuf ve Barış hızını kullandık iyi de oldu. İşledi bu şekilde. Ayrıca bir nokta daha var. Baran sahadayken Mata çok daha rahat ederdi. Oyunu arkadan kurabilecek kimse yoktu Torreira kendini ileri attığı anlarda 30 dan sonra. Mata da yükseldi penaltı aldık işledi takım. Ama sadece penaltı kaçana kadar orda takım çöktü biranda. Hocanın oyunu hala okuyamadığını düşünüyorum. Değişiklikler felaket. Berkan ilk yarıyı tamamladığı anda kenara alınsa çok daha verimli olurduk. Torreira Berkan ikilisini çıkartıp Baran Midstjö ikilisini koymak maçın seyrini değiştirirdi. İleri uçta da Seferoviç Mertens değişikliği bu şekilde saha içerinde sürekli takımla oynanabilirdi kanattan kaydırıp forvete barışı izlerdik saha içinde. Hocanın denediği şeyler büyük şeyler değil. Fm ye yeni başlayıp geri düşmüş hoca değişiklikleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca risk aldı, mantıksız değildi de yaptığı. Orada yerli ayarlaması var ama başka noktadan hamle yapabilirdi. Olabilir, sağlık olsun. FM ye yeni başlamış söylemleri falan çok alakasız :) ligi bıraktığımız nokta, gelişim ortada.

      Sil
  3. Seferoviç - Mertens
    Berkan - Baran
    Bu iki değişiklik maçı 60’ gibi kopartırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata da çıkmalıydı bence.

      Sil
    2. Mata'nin cok etkili olamamasi Berkan ve Barış Alper'in saçma oyunlari yüzündendi bana göre, Mata topu atiyor ya Barış eziyor ya Berkan geriye oynuyor o ikinci dokunuşları yapacak ikinci bir oyuncu yoktu.
      Rashica sagda daha etkili solda Mertens ya da ortada Baran ile başlansa ilk yarida skoru alirdik zaten.

      Sil
    3. Bence de. Ben ritimsiz olduğumuzu düşünmüyorum yoksa.

      Sil
  4. Seferovic çok verimsizdi. Barış çok bencil oynadı.Mata güçsüz. Berkan yetenek olarak sınırlı. Devre arası 1 forvet kesinlikle alınmalı. Gomis hamle oyuncusu olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baris Alper Kerem'in o atamadikca zorladigi zamanlari hatirlatiyor, oysa Kerem olgunlasmis tak diye yapti asistini hic zorlamadi bu da Kerem icin cok büyük gelisim demek.

      Sil
    2. Barış Alper de gelişecek.

      Sil
  5. Ritmsiz değiliz tam tersine hazırlık maçlarında toplu topsuz oyunumuz daha oturmuş gözüktü , üstelik gençlerde de ilerleme var ve bilhassa Baran ve Emin rotasyonda yer bulur , hocanın üstlerine düşmesi kıymetli. As oyuncuları kupada çok riske etmeme düşüncesi de vardır illa ki. Kötü yönetimlerin yıllardır travmasindan kotumserlik alışkanlık yaptı biraz hepimizde , umutsuz bir durum yok ortada.

    YanıtlaSil
  6. Berkan'ı anlayamıyorum. Okan hoca bu kadar üstünde durmasına rağmen neden olmuyor? Kenarda bunca yetenekli genç orta saha varken ben olsam onları koyarım. Berkan'ın rolü bence Torrera'ya daha yakın. Sanki onu yedeklemeli. Baran'ı dün kullanmasını beklerdim. Barış Alper 2 senedir çok gelişim katetti ama futbolu öğrenme konusunda hala çok yolu var. 33 yaşındaki Van Arnholt'u izledikçe karar verme işinin yaşla ilgili olmadığına inanmaya başladım. Bir insan bu kadar ve ısrarla yanlış karar nasıl verir? Barış'dan futbolcu olup olmayacağı buna bağlı. Umarım maçları bir daha izliyordur. Kendini izliyordur çıplak gözle. Muazzam bir allah vergisi fiziği var. Hızı var, atletizmi var ama. Bunlar yetmez. Futbol zekası çok düşük.
    dünkü dağınık görüntü bence normal. 45 günlük ara oldu. Kolay değil. Tekrar eski seviyeye döneriz. İcardi ve Sergio bence bu takımın yarısı. Bunu da unutmayalım. Bu ikisi geri gelmeden takım o levela çıkamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru icin karar verme sorunu var derdik zamaninda da Baris Alper'i izledikten sonra Onyekuru Messi gibi geliyor. Baris o daglara taslara giden şutlarindan 2 tanesini pas verse son dakikalarda skor aramaya calismazdik, takimin bir cok firsatini harcadi.

      Sil
    2. Barış Alper'in de farklı özellikleri var. Fizik olarak daha güçlü ve çalışkan. Forvet oynayabilme durumu da oluşacak. Genç, öğrenecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir