16 Aralık 2022 Cuma

Galatasaray 2-1 Toulouse, iyi ve gelişen oyun ezberi


Hazırlık kampında, 36 farklı futbolcuya süre verdik ve bu isimler içerisinde de ağırlık gençlerin. Kim oynarsa oynasın, kendi futbolundan ödün vermeyen bir Galatasaray izlemek değerliydi. Ön alan baskısı otomatik hal almış, hücumun organizasyonu da kim oynarsa oynasın büyüyor. Bu sürede forveti biraz daha hareketli kılabilsek, ön alandaki pas organizasyonunun değeri daha net anlaşılacak. İşin nihayete ermemesi, forvetinin ağır kalması kaynaklı.

Toulouse karşısında biraz daha eksiklerinden arınmış, ideal kadrosuna yakın bir Galatasaray vardı. İlk dakikadan itibaren başlayan ön alan baskısıyla da, rakibin pas yapabilme imkanını kırdık. Baskıyla kapılan toplarla da, rakip ceza sahası çevresinde topu çok hızlı dolaştırdık ve pozisyonlar oluştu. Bu baskı oyununda da, Barış Alper Yılmaz ve Mertens büyük oynadı. Mertens bana göre kupa öncesinden daha diri durumda. Barış Alper Yılmaz da, Okan Hocanın en önemli kazanımı.

Gomis her ne kadar duvar olmaya çalışsa da, maalesef ağır kalıyor. Rakip ceza sahası içerisine atılan etkili toplar var, buna aksiyon almakta zorlanıyor. İyi oyun varken, golün gelmesini bekliyorduk. Yediğimiz golün öncesi faul olmasa da, duran toptaki savunma hatası büyük. Neyse ki erken reaksiyon gösterdik. İlk yarıda ağırlıklı olarak sağ kanattan gelmeye çalıştık, sol tarafı da o ölçüde kullanabilmek lazım.

Gerçi sağ kanadı ne kadar kullandık desem de, Barış Alper Yılmaz neredeyse kendi başına kanadını sürüklüyor. 2. yarıda arkasına Boey geçince, o kanattan gelişen organizasyon daha da büyüdü. Hücum bir anda tempo kazandı ve skor da geldi. Rashica'lar oyuna girdikten sonra da, hücumun kalitesi daha da yükseldi. Seferovic'in harcadığı pozisyonlarla bu maç farka bile giderdi. Fişi çekebilecek birçok imkan bulsan da, Seferovic de bıraktığı yerden devam ediyor ve çok gol kaçırıyor. 

6 yorum:

  1. Sistem sistem diyenlerden biriyim. Galatasaray’ın yenilirken bile kendi oyunundan taviz vermemesi, gencinden tecrübelisine tüm oyuncuların bu disiplinde davranması çok güzel. Sistem iliklerine kadar takıma işlemiş durumda. Okan hoca bu gün gitsin yerine kim gelirse gelsin takımı mevcut sisteminde devam ettirdiği sürece ekmek yer. Öyle bir sistem dönüyor saha içerisinde yayılım oyuncu rolleri vs çok hoş duruyor. Oyuncu isimleri sahada önemli olmuyor bu sayede. Sahada Mertens 11 başlarken kendisinden istenen şey Yusuf varken kendisinden isteniyor. Bu da takımın artık sistemi iliklerine kadar oturttuğunu gösterir. Birde oyun yapısında mevcut dizilimi koruyup yapılan değişikliklerle birlikte oyucu profillerini ve rollerini değiştirip bir anda pas oyununa dönme bekleri daha geride tutma gibi oyun yapıları göze hitap ediyor. Hocanın direktiflerini de kenardan tüm oyuncuların harfiyen yerine getirdiğini düşünüyorum. Tek sorun forvette ve hocanın da kesinlikle Mertensi forvet olarak düşündüğünü düşünmüyorum. Barış olur ama Mertens olmaz gibi geliyor bana. Neden diye soracak olursanız hocanın Mertensi çok daha hareketli kullanıp rakibi yıpratmak olduğunu düşünüyorum. Hakem denilen şaklabanlar eğer müsade ederse bizlere önümüz açık takımdan da hocadan da memnunun. Midstjö nün ve Berkan’ın yükselen formu da heyecan veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim oynarsa oynasın (buna gençler de dahil), oyun kurgusundan ödün vermiyor Galatasaray. Bunu değerli buluyorum.

      Sil
  2. Kazimcan hakkinda ne düsünüyorsunuz bana göre hazirlik karsilasmalarinda verilen şansı iyi degerlendiremedi, umarim Emre lige yetişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da kötü değildi. Sol beki yerli ile geçmek zorundayız.

      Sil
  3. Bu maçta kazımcan gayet iyiydi ciddi pas opsiyonu oldu hücumuda destekledi sadece yediğimiz golde pasif kaldı o kadar uzak mesafeden gelen topta perdelemeyle ekarte edilmesi defansif açıdan hala öğreneceği şeyler olduğunu net gösteriyor ama seviyesini ilerletti bunkamp döneminde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu gelişimi devam eder. Kazanımı çok önemli, eli güçlendirir. Sol beki yerli ile geçmek bir zorunluluk.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir