28 Aralık 2022 Çarşamba

Galatasaray forması altında zerre sırıtmadan, üstüne koya koya ilerliyordu


Galatasaray forması altında zerre sırıtmadan, üstüne koya koya ilerliyor. Transferine sevinmiştim de, bu kadarını beklemiyordum. Altay'da sol bek pozisyonuna kaydığında, belli bir potansiyel göstermişti. Ülkedeki yerli sol bek kıtlığı malum, parlayan herkes büyük değer kazanıyor. O sıralar, Eren Elmalı daha iyi bir alternatif gibi görünse de, Kazımcan Karataş transferi de mutlu etmişti. Beşiktaş'ta bu transferi çok istiyordu. Galatasaray'ın ne denli iyi bir iş çıkardığını, geçen haftalar bize gösterdi.

Yalnız bu sol bek konusunda bir türlü yüzümüz gülmüyor. Sol beki yerli yapıp, hücum için +1 yabancı diyerek, ciddi anlamda rahatlamıştık. van Aanholt'la da işin gideri yoktu zaten. Kazımcan Karataş ne zaman formayı alsa ve yükseliyor desek, şanssız sakatlıklar yaşıyor. O ara Emre Taşdemir kazanıldı ki, hesapta olmayan, kimsenin tahmin edemeyeceği bir işti. O da iyi performans gösteriyordu, yine sakatlandı. Onun da kariyerinin özeti bu.

Emre Taşdemir, Bursaspor'da parladığı dönemde çok büyük bir potansiyeldi. Yaşadığı büyük ve sık sakatlıklar olmasa, bugün olduğu konum bambaşkaydı. Yine de Galatasaray'a transfer oldu, bu da potansiyelinin göstergesi. İyi iş çıkardığı zamanlar da vardı. Bu sezon da var, sol beki dolduruyordu en azından. Şu an yine iyi durumda, oynayabilir. Kazımcan Karataş'ın yokluğunda ona döneceğiz, umarım sakatlanmadan devam eder.

Kazımcan Karataş, 1.5 ay yok ve bence ucuz atlattı. Şanssız ve gereksiz bir sakatlık oluşu beni sinirlendiriyor. Taç çizgisini geçmiş top, gerek yok o mücadeleye. Kulübenin önündeki halıya takıldı ve ayağı kaydı, orada bilek ters bastı. 1.5 aylık sürece de maalesef tüm kritik maçlar sıkıştı. Varlığı önemliydi, şu an alternatifsiz kaldık. Ocak ayında sol bek transferi kesin gibi duruyor. Emre Taşdemir ne kadar katkı verse de, ona güvenip yola çıkamam.

8 yorum:

  1. Artık sol bek transferi bence acil. PVA gidecek. Emre de gidecek. Şimdiden mümkünse oraya kalıcı bir müdahale gerekiyor.
    Tecrübeli bir stoper de bence elzem. Kısa vadeli, gerektiğinde Abdülkerim ve Nelson'u yedekleyebilecek bir stoper şart. Mete ve Emin ile kalan 21 maçı oynamak bence riskli. Kupa dahil 25 maç var. Çok sıkışık fikstür. Bir de bence 6 numara gerekliliği var. Fizikli, havadan yerden sertlik katacak prese katkı sağlayacak bence siyahi bir net 6 almamız lazım. Torrera dışında takımda ön libero yok. Ben olsam şu aşamada forvet işine girmezdim. Gomis zaten sezon sonu serbest kalacak. Gayet de iyi bir alternatif. Yazın komple orda gerekli müdaheleleri yapmak en doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de acil. Mümkünse yerli ama öyle bir isim de yok. Merak ediyorum olacakları.

      Sil
    2. Emre nereye gidecek anlamadim, yerli kurali degismezse Emre Tasdemir seneye de kalir kesin.

      Sil
    3. Emre Taşdemir gitmez de, ona güvenilip de hareket edilmez.

      Sil
  2. ayağı pek iyi değil ama çok fazla pas hatası yapıyor. 3 metre yanındaki adama isabetsiz pas atıyor. bunları minimuma indirmesi gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ortaları var, bence ayağı da o kadar kötü değil.

      Sil
  3. Emre Taşdemir zaten kronik sakatlığı olmasa biraz daha saha içerisinde kalabilse bu gün çok daha iyi bir konumdaydı çok genç yaşta milli takım görmüş. Çok büyük seviyelerde mücadele etmiş bir oyuncu. Ama bazen olmayınca olmuyor şans da çok önemli. Beşiktaş maçında performansı yukarıya doğru çıktığı da ortadaydı. Lakin bu iptal edilen B takım ligleri geri gelmesi şart. Oyuncuların maç eksiği olmadan geri geliyor olması çok değerliydi. Sorun olduğu an oradaki oyuncular kullanılabilirdi. Aptal saptal sebeplerden iptal edildi. Türk futbolunun ileri gitmesi kimsenin işine gelmiyor ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük potansiyeldi. Her sakatlık onu biraz daha geriye attı maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir