13 Aralık 2022 Salı

Galatasaray'ın geleceği bu fotoğraf


Gençleri konuşmaktan bıkmam. Bugünler adına en büyük keyfim de bu çocuklar. Dünya Kupası'nda oynadığımız hazırlık maçları, genç futbolcularımızı gözler önüne serdi. Takip eden zaten biliyor da, takip etmeyenler adına da "altyapının" altını çizdik. Fotoğraftaki Okan Buruk da dahil olmak üzere, herkes altyapıdan çıkma. Kamp dönemlerinde, Galatasaray bu yönüyle ayrılmış durumda. Kimi 3, kimi 4 futbolcusuna yer vermiş. Galatasaray'da ise bu sayı 15.

Yunus Akgün'ü görünce üzülüyor insan. Kendisini biz kazanamadık bu arada, altını çizelim. Ozan Kabak dışında, o müthiş 2000 grubundan kimseyi kazanamadık. Yunus Akgün de Montella sayesinde kazanıldı ve şu an Galatasaray kadrosunda. Okan Hoca, bu gençlerle ilgili ve alakalı. Onlarla birlikte hareket ediyor, her fırsatta kendilerine şans veriyor. Kamp dönemine, bu kadar fazla ismi alması dahi büyük olay. Son yıllarda pek şahit olmadığımız bir hareket.

Işığı genç futbolcu yakacak elbette, buna inanırım. Yine de o yolu açanın teknik direktör olması lazım. 2000 grubunu şu şekilde toplu halde kaç tane kampta görebildik? U17 şampiyonası sonrası, o da taraftar baskısıyla izleyebildik. Sezonun genelinde ise zaten hiçbiri şans bulamadı. Sonrasında Ozan Kabak ve Yunus Akgün yükseldi, biri kazanıldı, diğerinin kazanımı geçen yılı buldu. Atalay Babacan, Abdüssamed Karnucu, Recep Gül, Emirhan Civelek ve nice isim ise kayıp, artık yoklar.

Şimdi yine güçlü bir jenerasyon var ve şansları da Okan Hoca oldu. Her fırsatta kendilerine dönülüyor, kamp dönemi şans buluyorlar. Hazırlık maçlarında oynuyorlar ve bazısının süresi de artıyor. Arada, A takım rotasyonuna girenler de oldu, olacak. Yerli alternatif transferini bırakıp, o boşluğu alttan gelen gençlerle doldurduğumuzda, Galatasaray da kurtulmuş olacak. Bunu her fırsatta yazıyorum. Alternatif diye düşünüp de aldığın isimler, bu gençlerden daha yetenekli değiller.

Emin Bayram ve Metehan Baltacı ana rotasyonda. Baran Aksaka da oraya dahil oldu ve adını yazdırdı. Hamza Akman, yaz döneminin yıldızıydı, bu dönem sakatlık biraz onu geriye attı. Efe Akman büyüyor, Baran Demiroğlu forvet rotasyonunda ben de varım dedi. Caner Doğan, Beknaz Almazbekov, Jankat Yılmaz gibi gençler de burayım diyor. Yaz dönemi geldiğinde, bu çocuklar da biraz daha olgunlaşacak ve Okan Hoca da ipleri daha net eline aldığından, bu konuda çok daha agresif hareket edebilecek.

6 yorum:

  1. "Yabancı sınırı olmasaydı bugün Galatasaray'da kaç Türk oynardı" diyen Burak Yılmaz'a da cevap niteliğinde olmuş bu paylaşım.

    YanıtlaSil
  2. en azından yerli transferi yapmamak lazım bence. Elde bunca oyuncu varken içerden başka oyuncunun peşine düşmeye gerek yok. Yabancı kalite takviyesi kesin olmalı gerektiği durumlarda. ama yerli transferine bence gerek yok. Bu çocukların tamamı görev almalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İddialı, fark yaratacak yerliyi yine alırsın da, alternatif diye düşündüğün yerlileri almazsın artık.

      Sil
  3. Bakalım sezon içerisinde kaç tanesini kadro da görebileceğiz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısı. Bakalım kimler oynayacak ve seni üzecek ya da kimler oynamayacak ve mutlu olacaksın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir