31 Aralık 2022 Cumartesi

Niye 3.5 milyon avro'ya razı olunsun?


Galatasaray, geçtiğimiz sezon gayet yetenekli ve potansiyelli futbolcular transfer etti. Çoğunun da geri dönüşü sağlam olacak. Kadro mühendisliğinde hata oldu, futbolcu gelişimleri de yeterince sağlanamadı. Bu da başarısızlık getirdi elbette. Yine de, yetenekli futbolcuların transfer edildiği gerçeğini değiştiremez. O yetenekli isimlerin de, bu sezona bakınca atılım içerisinde olduğunu görüyoruz. Bir tek Cicaldau'nun düşüşü devam ediyor, çünkü çok alakasız bir yere kiralandı. Vatandaşı Morutan ise potansiyelini parlatıyor.

Pisa performansı, beklenildiği gibi iyi ilerliyor. Kiralanma şartları da fazlasıyla iyiydi. Bunun artısını alacağız tabii ki. Hatta o kadar potansiyeline inandırdı ki, Pisa bu transferi şimdiden gerçekleştirmek istiyor. 3.5 milyon avro ödemeye de hazırlar. Opsiyonu ise 5.5 milyon avro'ydu. Galatasaray da doğal olarak bu parayı talep ediyor ve haklı da. Futbolcunun potansiyeli parlıyor ve elbette 5.5 milyon avro'yu edecek. Hatta daha fazlasını bile edebilir. Niye 3.5 milyon avro'ya razı olunsun?

Galatasaray'a dönüp katkı dahi verebilir, böyle bir ihtimal de var. Kimseden vazgeçilmiş değil. Bu transferde ortalığı karıştıran isim biraz da Becali. Öyle bir bataklığa battık ki, sıyrılabilmek güç. Geçen sezonu hatırlayın, her gün bu ismi duyuyorduk. Morutan, futbolunu oynamaya ve potansiyelini parlatmaya devam ediyor. 17 lig maçında 4 gol 7 asisti görmüş bile. Pisa da çok kötü başladığı ligde, 5. sıraya kadar yükselmeye başardı. Bu başarıda da, Morutan ciddi pay sahibi.

Gönül isterdi ki, bu aşamalar Galatasaray forması altında kaydedilsin. Geçen sezon öyle güveni kırıldı ki, bu sezon kendisini Galatasaray forması altında kazanmak güç oldu. Galatasaray da futbolcuyu doğru yere kiraladı ve gelişimini takip ediyor. Geçen sezona iyi başlamış, bir anda yedeğe düşmüştü. Sonra da yer yer kullanıldı. Torrent göreve geldiğinde ise futbolcunun yüzüne bile bakmadı. Ona göre, Boey futbolcu bile değildi mesela. 

4 yorum:

  1. Bu adamın sanki bizde işi daha bitmedi ya. Çok büyük potansiyel. Bizde son bir şansı da hakediyor. Seneye yabancı kuralı devam edeceğini de düşünmüyorum. Bu sebeple 3.5 mil gitmesi yerine kendisinin takımda kalmasını yeğlerim. Mustafa Mohammed de mesela bu sezon takımda kalmış olsa şu sistemde çok büyürdü kendisinin Fransa sevdasına düşmüş olması onu yaktı diyelim. Takımı iyi gitmiyor dönmesini isterim. Okan hoca onu çok büyük parlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönerse de katkı almaya çalışırız. Bence kırdı kabuğu, bundan sonrası yükseliş olur.

      Sil
  2. Ben dönmesini cok isterim ama saniyorum ki konusuldugu gibi Torino vs. Ayarinda bir orta seviye Italyan kulübe transfer olacak, Pisa burada 2 3 milyon kar etmeye calisiyor sadece.
    Biz razi gelmezsek ki gelecegimizi pek sanmiyorum, sene sonunda 5.5'a alip 6, 6.5 gibi bir paraya gönderecekler zira bize döner ve basarili olursa 10dan asagiya cikisi olmayacaktir ve herkes bunun farkinda zaten Morutan potansiyelinde bir futbolcu icin 5.5 bedava.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir