31 Aralık 2022 Cumartesi

Okan Buruk, mevcut başarıdaki en önemli isim


Herkesi konuşuyoruz da, mevcut başarıdaki en önemli isim olan Okan Buruk'un hakkı sanki yeterince verilmiyor. Eleştirmesini bilmek güzel, her fırsatta durumu iyiye yormuyoruz. İyi içerisinde eksikleri konuşabilmek önemli. Bunun yanında da, iyi olan noktaların hakkını vermek lazım. Şu an lideriz ve bu takım deplasmandan kafasını kaldıramadı. Yeni kurulan bir takım. Transferin son günü, 5 önemli isim geldi mesela. Bunun uyumuydu, futbolun kalitesi, organizasyonun büyümesiydi. Hepsini başardı, daha da geliştiriyor.

En önemli dokunuşu ne derseniz, kırılmayan bir Galatasaray oluşturması. Yakın geçmişe bakın. Her kırılma anında istisnasız kırılan bir Galatasaray vardı. Bu dönem ise, kırılma anlarında kırılmayan, hatta kırıp geçen bir Galatasaray var. Yakın geçmişte bir maç olurdu, orada kalırdık. Sonrası da çöküş. Bugün de olumsuzluklar oluyor ama ayağa kalkmasını, geri dönmesini biliyoruz. Geri dönerken de, kontrolsüz hareket etmiyoruz.

Kazanma alışkanlığını yakaladın bu sayede. Tek farklı skorlara takılıyoruz da, maçlarda net şekilde üstünlük ve pozisyonlar var. Bitirme tarafı hala problemli. Bu da Icardi'nin sahada olmamasından dolayı. Dünya Kupası dönüşü bizi korkuturken, o virajı da iyi alıyoruz. Yakın geçmişin en büyük problemlerinden biri de deplasmanlardı. Bu sezon hala deplasmanlardan kafayı kaldıramadık ve lideriz. İç saha oyunu zayıf deniyor da, bu takım iç sahada doğru dürüst maç yapamadı ki. Deplasman oyunlarına çalışılıyor, çünkü her hafta dışarıdayız.

Galatasaray, golü aradığı her an da sonuca ulaşabiliyor. En kötü şartlarda dahi odağı hücuma kırdığımızda, net bir şekilde üretiliyor. Oyunun kalitesi yükseldi, yer yer keyif alıyoruz. Baskı, tempo çok yüksek. Takımda birçok yıldız isim var ve hoca da hepsine kendisini inandırmış durumda. Böyle bir takıma hükmedebilmek de kolay değil. Bunu Fatih Hoca başarınca yıllarca konuşulur. Okan Hoca'nın neden hakkı verilmiyor.

12 yorum:

  1. Valla hiç darılmaca gücenme olmasın. fatih hoca olsaydı fb'den 15 puan fark yemiş ocak ayını bekliyor olurduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısmı bilmiyorum. Önüme bakıyorum, Okan Hoca var şu an. Onu destekliyorum.

      Sil
  2. bir de bazı gs'liler ve fb'liler okan hocayı erol bulutla karşılaştırıyorlar. Erol bulutun bizdeki karşılığı anca Cevat gülerdir

    okan hoca her gittiği takımda ülke futboluna imzasını atmış biri. Elazığ Rize Akhisar başakşehir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevat Güler, değerli bir Galatasaray emekçisidir. Kimseyle kıyas etmem, küçük düşürücü ifade içerisinde kullandırmam.

      Sil
  3. Okan Hoca öncelikle hiçbir maddi beklentisi olmadan takımın başına geçmek istediğini söyledi ve müthiş bir aidiyet duygusu var. Fatih Hoca efsanemizdir.Ancak son yıllarda sürekli transferler yaptırdı ve bir iyi bir kötü futbol oynattı.Galatasaray seviyesinde olmayan birçok oyuncuyu kadroda tuttu. Fatih Hoca dönemindeki kadrodaki birçok oyuncu ptt 1.lig ve vasat takımlarda oynuyor. Bu dahi birçok konuyu açıklıyor. Okan Hoca müthiş kazanımlar yaptı. Abdülkerim, Metehan , Emin,Barış ,Yunus,Kazımcan ,Emre,Baran gibi oyuncuları oynattı. Bu da farkı gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca şu an müthiş bir idare gösteriyor. Tebrik etmek lazım.

      Sil
    2. Fatih Terim için söyledikleriniz hoş değil doğrusu. Kendisi vasatın altında yönetimlerle çalışıp elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı ancak sizin de söylediğiniz gibi seviyenin altında futbolcu ekibi vardı elinin altında. Transferlerde 20 alternatif masaya koyulup 19 yahut 20. Alternatif transfer edilebiliyordu. Ömer Bayram ortasaha oynatmak zorunda kalıp ondan en yüksek performansı almış ve o beğenmediğimiz oyuncu kadrosu ile averajla şampiyonluk kaybedilmişti hatırlarsınız. Burada suçlanması yahut eleştirilmesi gereken kişi İmparator yahut camia değil yönetimlerdir. Yine geçen yıl namağlup ilerlediği Uefa kupasını yada projemiz var diyip kendisini 5 ay sonra suçlamaya başlayanları göz ardı etmeyelim. Kendisi Türk futbolu adına yoktan varetmiş defolsun gitsin diye düşündüğümüz oyuncuları takıma kazandırmış bir hocadır. Sürekli transfer sezonuna işaret emesi de istediği oyuncuların bir türlü takıma kazandırlamamış olmasından kaynaklı olduğu apaçık ortadadır. Bir Galatasaraylı olarak kendisi en en en son eleştirilecek isimdir. Hataları yoktur demiyorum. Ama elindeki kısıtlı imkanlarla en büyük başarıları elde etmiştir. Ve eminim ki kendisine Guardiola imkanları verilse şampiyonalar ligi de onun için bir ihtimaldi. Buraya kendisinin başarılarını yahut kupalarını yazmaya kalksam çok uzun sürer kendisi hakkında Netflix de yayınlanmış belgeseli izlemenizi, 4 yıldızımızın 2 tanesinde büyük imzaları olduğunu göz ardı etmemenizi rica ederim. Okan Hocamız da İmparatorun Türk futboluna kazandırdığı değerlerden birtanesidir.

      Sil
    3. Barış, Emin, Yunus ve Metehan Fatih Terim takıma kazandırdığı oyunculardır. Arda Ozan, Okan, Ümit, Emre, Hakan ve daha birçok oyuncu da Avrupa’ya kazandırdığı oyunculardır. Kıyas yaparken dünya futbolunun saygılarını sunduğu Fatih Terim ile Okan Buruk pek kıyasa uymamış. Terim eşsiz bir Türk futbol adamıdır.

      Sil
    4. Fatih Hocayı benden çok seven insan sayısı azdır da, eleştiriyi de yapmak gerekiyor. Saydığın isimleri kazandırdı noktasında, iş şans vermek ve gelişim sağlatmak. O konuda maalesef son yıllarda çok hazırcıydık.

      Sil
    5. Kadronun seviyesinin düşük olmasından kaynaklı yine bu noktada yönetim eleştirilir. Terimin eleştirilecek çok yönü var yok değil ama güçlü yönetimlerle aldığı başarılar ortada

      Sil
  4. Okan Hoca sakin tavirlariyla bilinir ama sacma sapan Kart görünce Torreira gibi bir oyuncuyu hemen orada fircalamasi cok hosuma gitti zira kendi kellesi var ipin ucunda demek ki Okan Hocanin otoritesi yok vs diyen duyumcu gazetecilerin hepsi uyduruyor ayni hareketi Jesus yapsaydi 1 hafta konusulurdu, benim hocaya güvenim artti sahsen Torrent'in ölü topragi serptigi takimi bu hale getirmek büyük iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira da çıkıp tavır gösteremedi. Bu değerli. Saygı uyandırmış demek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir