31 Aralık 2022 Cumartesi

Sol bek işi, biraz bu transfere benzeyecek


Sol bek için, Aziz Behich ve Hasan Ali Kaldırım isimlerini okuduk. Önce buradaki mantığı konuşmak lazım. Galatasaray'ın 11'de sol beki yerliyle geçmesi şart. Oraya yabancı yazdığın an, ekstra bir yerliye daha ihtiyaç duyacaksın ve bu da 11 kaliteni etkileyen etmenlerden. Kesilebilecek başka bir yabancı yok. Kazımcan Karataş'ın sol bekte göstermiş olduğu iyi performans elimizi fazlasıyla güçlendirmişti. O geri dönene kadar, sol beki idare edecek bir yerli lazım.

Emre Taşdemir desek, sağlıklı şekilde devam edebileceğine kim kefil? Oynadığı sürede, beklemediğim bir katkı verdi de, sonra yine sakatlandı. Keşke istikrarlı devam edebilse de, bu konuyu konuşmasak. Şu süreci geçirebileceğimiz ve iyi bir alternatif olabilecek yerli sol bek şart. Bu konuda da seçenek az. van Aanholt öyle şeyler yaşatıyor ki, ayağı olan her sol beke razı haldeyiz. O öyleydi, bu böyleydi diye seçim yapamıyorum artık.

Kazımcan Karataş bana göre bu takımın 1. sol beki. Böyle de devam etmeli. Arkasına tecrübeli bir yerli alternatif bakacağız. Aziz Behich'i Dünya Kupası'nda iyi bulmuştum. Türkiye Ligi'nden tanıdığımız bir sol bek. Çok uçup kaçan bir sol bek olmasa da, pozisyonunu dolduruyordu. Yerli statüsü de avantajı. Bana sorarsanız, şu şartlarda alınabilecek en iyi sol bek o. Dundee formasını giyiyor ve İskoçya Ligi performansı da iyi. Yaş ve maddi şartlar düşünülünce, gerçekleşmesi zor bir transfer değil.

Hasan Ali Kaldırım'ı ise en iyi günlerinde dahi çok tutmazdım. Hücum yapısı, çok fazla büyük takıma uymazdı. Savunma özelliği ve temposuyla yıllarını götürdü. Aslında bu sezon da birçok maça çıktı, oynayan bir futbolcuydu. Emre Belözoğlu ile sorun yaşadıktan sonra kadro dışı kaldı ve takımdan ayrılacak. 33 yaşına geldi o da. Tecrübesine tamamım, belki günü de idare eder. Gelirse mantık uydururum da, keşke Aziz Behich olsa.

Gerets dönemi kazanılan şampiyonluğu hatırlayın. Song, Afrika Uluslar Kupası'na gitmişti ve Yalçın Ayhan da bağları koparıp, sezonu kapatmıştı. Galatasaray'ın o dönem maddi gücü de oldukça zayıftı. O dönem Beşiktaş'ta olan ve neredeyse 1 yıldır topa değmeyen, tecrübeli Emre Aşık'ı transfer etmiştik. Song dönene kadar ki o 3-4 maçı müthiş idare etmişti. Sonra da alternatif olarak takımda kalmıştı. Sol bek işi, biraz bu transfere benzeyecek.

14 yorum:

  1. her hikayeden, her detaydan buram buram şampiyonluk kokusu alıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Aziz Behich neden olmasın derim. Hasan Ali ye nazaran daha ofans bir bek. Tek sorunu kademe hataları. 3-5-2 kanadı sanki ona daha uygun. Ama şartlar müsaitse harika bir rotasyon olur. Pva ile yollar makul şekilde ayrılırsa mutlaka transfer edilmeli ama yine dolar mı orası net değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdare edecek bir bek aradığımızdan, günü kurtarmak kafi.

      Sil
  3. Aziz uygun fiayata gelirse muhtesem olur ama birkac milyon istenirse bedavaya Hasan Ali de defansif olarak en az PVA kadar idare eder yalniz hücum da pek bir sey verebilecegini sanmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan Ali Kaldırım gelirse de isyan etmem. Şu an herkes Aanholt'tan iyidir kıvamındayım.

      Sil
  4. (Emre)
    Merhaba Burak abi, yeni yilin kutlu olsun øncelikle. Kusura bakma 2 aydir yorum yapmadim. biraz fazla is oldu. Ama yazilari kacirmadim. Biraz daha aktif yorumlarda bulunmaya calisacagim :)

    Konuya gelirsek. Yazdigina katiliyorum. Aziz Behich'e bende olumluyum. Ama Emre Tasdemir'in ønunde gørmuyorum. Ilk 11 oynadigi yerden gelip de yedek kalmayi kabul edecek mi ? Paraya bakar tabi, ama ikna etmek icin olmadik paralar vermek de yanlis olur.
    Zor ihtimal olsa da, olur da Anholt ayrilisa. Ve Aziz'le anlasilmaz ise Hasan Ali veya Caner yerine yabanci tecrubeli bosta bir solbek'e 6 ay søzlesme mantikli bulurum. Uygun bir ucretle anlasip, kendisini de kanitlamak isteyen veya yeni bir macera arayan tecrubeli bir isim? Carasso transferini yillardir ikimiz de øvuyoruz. Tecrubeli , uygun maliyetli yedek. Anholt' yedek olarak cok luks kaliyor.
    Bosta bir zamanlar begendigim Faouzi Ghoulam var mesela, ørnek olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, önce iş gelir :)

      Emre Taşdemir için sorun, yarın sakatlanma ihtimali. Güvenilemiyor maalesef. O zaman da tamamen boşta kalıyorsun. Keşke sağlıklı kalsa da kimseyi almasak. Ben de kimsenin önünde görmüyorum yoksa :)

      Sil
  5. Mert Müldür'ü alıp hem sağ hem de sol bekte oynatabiliriz. Boey giderse de sağ bekte 11 'de Mert yazılabilir. Dubois sol bek oynayabiliyor ayrıca.Gerekirse bazı maçlarda Muslera veya Rashida yedek olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet o da. Şu dönem ciddi bonservis harcanmak istenmiyor belli ki.

      Sil
  6. Ben tam tersi genç yabancı bir solbek transferi bekliyorum

    YanıtlaSil
  7. Aslında alt liglerden yaş şartsız bir Scout hamlesi beklerim hem maliyet düşük olur hem de Kazımcan dönesiye kadar idare eder
    Ya da durumu ne bilmiyorum Süleyman Luş kiradan geri döndürülebilir
    Aslında bu Emir Tintiş acele etmeseydi (ya da menajer tuzağına düşmeseydi) demekten de kendimi alamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout hamlesinden ziyade, tecrübeli bir alternatif gerek bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir