1 Ocak 2023 Pazar

7-0'lık galibiyet, büyük bir taç giyme töreniydi


2022 yılında, en sevindiğiniz Galatasaray maçı hangisiydi? Benim cevabım, 7-0 kazandığımız Başakşehir deplasmanı. Başakşehir, ligin iyi ve zor gol yiyen takımlarından biri. Emre Belözoğlu'yla da görüntüleri oldukça iyiydi. Deplasman şartları belki ağır değil de, rakip güçlü. 7-0'lık galibiyet, büyük bir taç giyme töreniydi. Beşiktaş / Başakşehir maçlarında öyle bir hava yakalandı ki, araya Dünya Kupası girmemiş olsa, şu an ne konuşuyorduk acaba? Gerçi hala kazanarak ilerlemekteyiz.

2022'nin ilk dönemi olabildiğince kötü. İlk dönemi içerisinde de, şu maçta çok mutlu oldum diyeceğim an çok az. Barcelona deplasmanından 0-0'la dönerken mutluydum mesela. Turu geçemediğimiz için, en mutlu olduğum maç olarak yazamadım. 2. maçın değişkenlerini ve Barcelona'nın Frankfurt karşısında elenişini görünce, turu da geçebilirmişiz diyorum. Göztepe ve Rizespor galibiyetlerinde ise mutluluktan öte, ferahlama vardı. Küme düşme hattından uzaklaştık diye mutlu olamam, ancak derin bir nefes alırım.

2022'nin 2. dönemine gelince, Beşiktaş ve Başakşehir serisi beni mutlu etti. 2 maçta da iyi oyun ve galibiyet vardı. Bitirebilmek sorunlu derken, Başakşehir karşısında gerçek anlamda bir patlama yaşandı. Beşiktaş maçı da 2-1 sonrası 4'e 5'e gidiyordu. Bu tarz galibiyetleri görmeye devam edeceğiz. Fikstür avantajlı bir noktaya geldi ve Icardi de geri döndükten sonra, yeniden hava yakaladığımızı göreceğiz. İç saha oyunu yok derken, iç sahada doğru dürüst oynayamadık ki.

8 yorum:

  1. Sistemin artık takıma oturduğunu. Okan hocanın aklındaki oyunu sahada izlediğimize inanıyorum. Beşiktaş Başakşehir maçlarından sonra kazanarak devam ettik lakin Icardi ve Oliviera yokluğunda bunu başardık.

    YanıtlaSil
  2. Torrent denen herif takıma getirildiği gün sezon bitmişti aslında benim için. O gün Guardiola bile takıma gelmiş olsa ligi ligin dinamiklerini tanıyana kadar kayıplar devam edecekti. Vasat bir hoca ile dediğin gibi nefesi geç aldık. Bu sezon başında yöneticilerin bir sözü var oyunculara projelerimizden bahsedince bize geçen yıl soruluyor diye. En unutulmaz yer burası bence ve transferler. Geçen yıl berbat bir grafik sonrasında gelen gelmeye ikna edilen oyuncular ortada keşke Avrupa kupalarının herhangi birinde yer alabilsek çok daha keyifli bir sezon olacaktı esasında bizler için. 2022 yılı bize kattıkları çok fazla. Yıllar sonra ilk kez harika yönetiliyoruz. Hasret olduğumuz şey buydu. Yönetimin de eksik yönleri de var oyuncuyu pazarlayamama gibi ama oraya da el atılacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezondaki gidişat gayet iyi. Geçen sezonu unutmak istiyorum artık :)

      Sil
  3. Dosta güven düşmana korku maçıydı. Gerçek potansiyelimizi önce kendimize sonra da herkese ispatladığımız bir maçtı. Takımın yeniden o seviyeye 1 ay içinde çıkacağına inanıyorum. Her şeyden önce takımın başında çok güçlü bir yönetim ve çok çalışkan bir teknik heyet var. Bunların ikisi de geçen yıl yoktu.
    Ligde kırılma haftalarına girdik. Misal Trabzon kırılma emareleri gösteriyor. Beşiktaş sallanıyor. Fener deplasmanından yenilmeden çıktığımız taktirde arayı açacağımızdan eminim. Devredeki nokta atışı işlerle birlikte kim ne yaparsa yapsın bizi yakalayamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir vitrin oldu o maç. Bu haftalarda da kazanarak ilerlemek değerli. Sivas deplasmanı müthiş bir virajdı.

      Sil
  4. Besiktaş ve Başakşehir maçlarından sonra rakiplerimizi korku sardı. Geçen sezon küme düşmemek için çabalayan Galatasaray 'ın durumunu görünce paniklediler. Haftalarca Var'a gidilmemesi ve hakkımız yenilmesine rağmen lideriz.Sivas maçından sonra Fenerbahçe ve basının tavrından iyi yolda olduğumuz iyice ortaya çıktı::)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir