27 Ocak 2023 Cuma

Bana sorarsanız, altyapımızdaki en potansiyelli yetenek


Jankat Yılmaz, bir şekilde ikna edilebilir diyordum da, Emirhan Kayar için pek umudum yoktu. Kamp dönemlerinde diğer gençlerle birlikte o da yer alsa da, çok fazla süre almıyordu. Dünya Kupası arasındaki hazırlık maçlarında da, son 1-2 maça kadar kendisini izleyemedik. Böyle olunca, "acaba sözleşme uzatmayı kabul etmediği için mi" sorusunu aklımdan geçirdim. Son hazırlık maçında ise, maç kadrosundaki 1-2 gençten biriydi ve güzel de bir süre aldı. Bu da umut ışığıydı.

Emirhan Kayar ile profesyonel sözleşme imzalandı. 18 yaşından küçük olduğu için, bu sözleşmelerin belli bir süresi oluyor. Bence altyapımızdaki en uç potansiyel. Modern orta sahanın tanımı çünkü. 8 - 10 numara, hatta kanatlarda da oynayabiliyor. Topla meziyeti yüksek olduğu kadar, çok da hareketli ve oyunun 2 yönünü oynamaya çalışıyor. Ön alan baskı ve presi de güçlü. O pozisyon için, hücum / savunma dengesini sağlayabilmek, güçlü bir potansiyel göstergesi.

Hamza Akman mesela, dripling özelliğiyle ön planda. Topla çıkışları çok iyi ve dikine oyunu iyi oynuyor. Emirhan Kayar ise hem bu özelliğe sahip, hem de teknik meziyeti çok daha üst düzey. Oyunun 2 tarafında da var. Jankat Yılmaz için yazdığım onun adına da geçerli, önüne iyi bir kariyer planı konuldu belli ki. Bu sezon geçti artık da, yeni sezon için ana rotasyona hazırlamak gerekiyor. Fenerbahçe'nin Arda Güler konusunda düştüğü hataya düşmemeli, eldeki potansiyelleri parlatmalıyız.

Emirhan Kayar'ı "bedavaya" kaptırmak bizler adına yıkım olurdu. Nereye giderse gitsin, potansiyelini gösterir ve ciddi gelişim sağlardı. Bartuğ Elmaz ya da Mustafa Kapı'nın altyapıda konuşulduğu dönemleri hatırlayın, bence o potansiyellerin de üzerinde. Böyle bir potansiyel de gider diye düşünüyordum. Hele ki menajeri düşünülünce. İkna etmek, kariyer planı çizebilmek, takımda tutmak büyük iş. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

4 yorum:

  1. Gelecek sezon için Mata'nın yerine hazırlamak gerek. Mata'ya verilen ücrete yazık. 15-20 dk dahi oynayacak hali yok. Emirhan 'in en yetenekli gençlerden olduğu söyleniyordu. Umarım.tutunabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli yetenekler var. Artık onları rotasyona yazabilmeliyiz.

      Sil
  2. Önceki yazında da değindiğin gibi genç oyuncularda Okan Hoca bana şans verir ve yükseltir inancı oluştu , ne büyük kazanım. Emirhan hakkında bilgi sahibi değildim yazıyı okuyunca daha da mutlu oldum yenilenmesine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O değeri verdi. Okan Hoca'nın eli güçlendikçe, daha uzun vadede bu gençleri mutlaka kazanacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir