8 Ocak 2023 Pazar

Fenerbahçe 0-3 Galatasaray, ligde bu kalitenin yanına yaklaşabilecek bir takım yok


Okan Hoca'ya yazar. İnce ince işlenmiş, her salisesine çalışılmış, mükemmel bir derbi planı. Herkesin aklında olan, dillendirdiği bir plan diğer yandan. Fenerbahçe, bu tarz maçlarda ısrarla 3'lü savunma kullanıyor. O da aldıkları risk kaynaklı. Sorun şu ki, bu riski kaliteli stoperlerle alırsınız. Fenerbahçe stoperleri, ligin başından bu yana alarm veriyor. İç sahada daha zayıf rakiplere çok gol atınca, medya algısı uçup kaçıyor. Maçların zorluk derecesi arttığında, kazanamayan bir Fenerbahçe var. Galatasaray ise ligin en kaliteli takımı. Bunun tartışması bile olmamalıyken, algılarla savaşıyoruz.

Icardi yoksa, plan belli. Barış Alper Yılmaz'ı forvete yazıp, savunma arkasına sarkmaya odaklanacaksın. Fenerbahçe stoperleri arasında büyük boşluklar oluşuyor, bunu değerlendireceksin. Savunmayı 3'lerlerken, orta sahadan kısıyorlar. Stoperleri de iyi pozisyon alamıyor, haliyle de alan oluşuyor. Galatasaray bunu değerlendirdi işte. Barış Alper Yılmaz, hızıyla olduğu kadar, fizik mücadelesiyle de rakip stoperleri yıprattı ve gezdirdi. Açılan alanları iyi kullanamadık, sorun buydu.

Barış Alper Yılmaz'ın varlığı taktik açısından olmazsa olmazdı. Bu yüzden, bazı tercihlerini eleştirmem. Kerem Aktürkoğlu ve Rashica ise ilk yarıda biraz akıl koyabilselerdi, 3-4 farklı bir maçı kafadan izlemeye başlardık. Çok açık alan bulduk ve maalesef bunu iyi değerlendiremedik. Oliveira gibi bir ismin varlığı değerliydi, tempoyu müthiş ayarladı ve seni geriden çıkarttı. Mertens de işin pres tarafında iyi. Berkan Kutlu da kabul edelim ki, Torreira'nın kenarda olmasını çok aratmadı. Hücumu konuşurken, kusursuz bir savunma planımız vardı ve rakipten baskı yemedik.

2 takım arasında ciddi kalite farkı var. Fenerbahçe, tempo ve coşkuyla ayakta kalan bir takım. Galatasaray ise temposu kadar, kalitesiyle de ayakta. Baskıyı yapmaya çalışan Fenerbahçe olsa da, Galatasaray geriden rahat çıktı. Galatasaray biraz pres yaptığında ise, sürekli pas hatası yaptılar. Sakin ve disiplinle devam etmek değerli. Bir an olsun plandan ödün verilmedi ve saniye saniye maçı işledik. Hamlelerle birlikte de kaliteyi daha da arttırıp, fişi çektik.

Bugünün önemli noktalarından biri de bu. Fiş çekti Galatasaray, son dakikalarda ecel terleri dökmedi. Fiş çekememekteki noksan Icardi yokluğuydu. Bugün ise sahaya attığımızda, oyuna girdiğinin 30. saniyesi asist yaptı. 3. golde de müthiş bir bitiricilik gösterdi. Düşünün işte, bu adam ilk yarıda sahada olsa ve bu alanları bulacak Galatasaray neler yapardı. Kalitedir bunun adı ve ligdeki her takımın çok üzerindeyiz.

Jesus da 2. yarıda olabildiğince riski aldı, zaten boşalan alanı iyice boşalttı. Okan Hoca ise Torreira ve Midtsjö gibi hamlelerle orta sahayı da tutmuş oldu. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra da, maçın bitmesini bekledik artık. Daha farklı bitebilirdi. Tarihi farkın kaçtığını düşünüyorum. Muazzam bir galibiyet ve Icardi'nin dönüşüyle birlikte de, çok daha rahat maçlar izlemeyi bekliyorum. Dünya Kupası öncesi yakalanan havaya yeniden kavuştuk ve zirvede de yerimizi sağlamlaştırdık. Kutlu olsun.

32 yorum:

  1. Boey sarı karttan sonra çok çekingen oynadı. Orada King çok geldi Boey çekingen oynadığından dolayı. Velhasıl sahada eleştirilebileceğimiz nokta yok. Değişiklikler zamanlamasından oyuna giren oyuncusuna kadar çok doğru. Galatasaray’ın sorunu kilit açmakta bu sebeple kapanan takımlar bizi bir tık daha zorluyor. Olivierasız olmaz olmayacakta.
    Okan hocaya ve tüm futbolculara bravo

    YanıtlaSil
  2. Okan Hoca ve oyuncuları tebrik etmek gerek.Uçan kaçan Fenerbahçe 'yi 5 -6'lık yapacaklardı. Barış, Icardi ve Gomis ile çalışıp son vuruşunu geliştirirse müthiş bir santrfor olur. Hem hızlı hem de fizik olarak ezilmiyor. Tahmin ettiğimiz gibi Fenerbahçe 'yi çok zorladı. Bugün 11'de 4 yerli ile oynadık. Berkan'ın kazanımı da çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan ve Barışın performansı sonrası. Yabancı kuralı yarın kalkar.

      Sil
    2. Kalitesi olan her takım, Fenerbahçe'nin bu oyununu cezalandırır.

      Sil
  3. Şu galibiyetin arkasından bile hala barış ı eleştiren bi dünya insan var. Oyun ya da saha değil, en büyük sorunumuz bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şifa bile dilemiyorum artık onlara.

      Sil
    2. okan buruk gs seviyesinde değil çok yetersiz diyen arkadaşlar gelsin lütfen.. bi gelin ligin net en iyi oynayan takımında neyi beğenmiyorsunuz anlatın. felaket bir zeminde 15 dakika baskı yedi diye gs kötü oynayan zanneden arkadaşlar lütfen gelin :) ya da şampiyon olunca gelirsiniz.

      Sil
    3. Onu ben de hiçbir zaman anlamadım :)

      Sil
  4. Berkan icardi Oliveira Nelson Abdülkerim barış vs vs mükemmel sadece mithjö beğenmedim hoca büyük iş çıkarıyor gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö de aslında görevini yaptı, sırıtmadı. Herkes o kadar iyiydi ki, beğenmemen ondandır :)

      Sil
  5. Her şeyi müthiş kurgulamis Okan Hocam sağ olsun. Çok sevinsem de derbiye çok odaklanmama yanlisiyim, maçı kaybetsek bile hoca ve takım sezon sonuna kadar tam desteği hak etmişti zaten. Fener güdümlü spor medyasınin sesi kesildi diye mutluyum ama , Fatih Hocayı , Lucescuyu, Manciniyi görmüş insanlarız , öyle bir hava yarattılar ki Jorge Jesus ülkenin benzerini görmediği futbol ilahı, Avrupa'nin orta sınıf pek çok takımı şu Fener savunmasını delik deşik eder yahu. Icardi maçların yarısına sağlam çıksın önümüzde duramazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk andan itibaren, müthiş bir plan vardı. İlmek ilmek işledik ve farklı kazandık.

      Sil
  6. Bugün yabanci hakem olsaydi Basaksehir macinin benzeri bir skor olurdu, Halil Umut resmen umut oldu Fener'e.
    Icardi, Mertens, Oliveira gibi rakipsiz oyunculari saymadan Kosmuyor formusuz denilen Dubois en cok kosanlarda ilk 3te ve Irfan'i attiran hamleyi yapti macin özeti bu.
    Okan Hoca da Jesus'tan asagida bir teknik adam olmadigini kanitladi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, konuşulmuyor hakem. Ne kadar sarı kart gösteriyordu Galatasaraylı futbolculara.

      Sil
  7. re re re ra ra ra gaassaray gaassaray cimbombom !!!

    YanıtlaSil
  8. Muazzam bir galibiyet. Destansı bir zafer. son 4 senede 3. Kadıköy galibiyetimiz. Her hattı ile ince ince ilmek ilmek işlenmiş bir iş. İmza Okan Buruk. Dosta, düşmana, yedi düvele medyasına, BEİN'e, güntekin'e alayına silverdin sürdü, soğuk su içirdi. Buna saçma sapan konuşan Torrent morrent diyen şuursuz sözde Galatasaraylılar dahil..
    zafer sarhoşuyum. Sacha, Berkan, Barış, Abdül Kerimi, Kazım Can.. bunlar hocanın imzasıdır. İcardi, Martens, Sergio, Torrera gibi yıldızları yönetmesi, partlatması.. büyük maçların büyük hocası Okan Hocama selam olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, artık bir şeyleri kanıtlamıştır. Çatlak ses çıkmaz diye ümit ediyorum. Zaten kanıtlamıştı da, imza oldu.

      Sil
  9. 2. Golü iptal etmek için 5 dakika maçın özetini izlediler. Bu gün sadece sahada galibiyet almadık. Saha dışında da birçok kişiyi kündeye getirdik. Hakemin Galatasaray’ı durduramayacağını anlaması 80 dakika sürdü. Sahada allahı olan bir hakem olsa maç çok daha farklı biterdi.

    YanıtlaSil
  10. Abdülkerim sadece 8+3 kuralına istinaden iyi bir transfer değil. Bu fiyata bu kalitede alınabilecek en iyi oyuncu. Marcao nun üstünde oynamaya da başladı. Icardi girdiği gibi oyunun seyrini değiştirdi. Olivieranın çıktığı dakika çok doğruydu. Ortasahada dinamizmi artırıp rakibin elini kolunu kanadını kırdık. Hoca belli ki çok iyi hazırlamış takımı. Bu maçta Okan Hocayı eleştiren Fenerbahçe’yi destekleyebilir bu saatten sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyi bir yabancı alabileceğimizi düşünmüyorum. Şu var ama. 8+3 olmasa, Abdülkerim Bardakcı'yı alır mıydık?

      Sil
    2. Kesinlikle haklısın kuralın bize kazandırdığı tek nokta. Bu arada Abdülkerim oyunu defans hattını yükseltiyor. Çok akıllı oynuyor. Maşallah diyelim çok güzel yoldayız.

      Sil
    3. Tabii ki. Sol ayaklı, topla çıkabiliyor, oyun aklı yüksek.

      Sil
  11. bu kalite farkını sezon başından bu yana bas bas bağırdık. saha içinde adil bi yönetim olduğu sürece, bu ligde bizim rakibimiz yok. hatta bugün h.umut.meler'in yanlı performansı bile o kalite farkını kapatamadı.

    YanıtlaSil
  12. Nelson'un varlığı ve aklı Abdülkerim'i orta saha gibi kullanmamızı sağlıyor çok çok uyumlu iki stoper. Abdül o kadar rahat bindiriyorki çünkü arkada zeki bir stoper var ya ofsayt yapıyor ya topu - rakibi savuruyor. Bir ara sol bek tıkandı(belki en zayıf noktamızdı ki nprmal ters ayak) sanki prime Marcelo her topu verimli kullandı. Hem sağ beki hem 1 stoperi ileri yollayabilmek büyük lüks

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla müthiş çıkıyor, bu da geriden oyun kurarken en önemli artın.

      Sil
  13. Uyuyamadım tekrarı izledim yazayım dedim. Okan hoca çok iyi hazırlanmış maça önce onun hakkını verelim. Sonra ful konsantre oynayan takımın özellikle kale ve savunmanın hakkını vermek lazım. Bir teşekkür fatih hocaya serdar azizi paketlediği için, bir teşekkür Ali koça abdülkerim bardakçıyı beğenmeyip bize bıraktığı için. Muslera başından sonuna müthiş oynadı adamların kalecilerini sorgulamalarına, ıslıklamalarına ve belki kaleci transferi yapmalarına neden oldu. Altay sene sonu durmaz gibi bu kadar küfüre ıslığa onurlu bir adam kaçar gider. Daha da düzelmez taraftarla arası. Yabancı kaleciye çıkar yolları. Maçın yıldızı nelsondu bence. Bir hata yapmazmı adam. Hele o kinge yaptığı faul beni benden aldı. Sarı göreceksen böyle görmelisin. Abdülkerim biraz ezildi batsu nun karşısında ama 2. Yarı topladı kendini. Boey artık nelson gibi hermaç 7,5-8 lik performans gösteriyor aşağısı yok. Dubois bir iki pozisyon hariç sırıtmadı pva dan şu haliyle bile daha önde. Berkan yardımcı oyuncu rolünde giderek oscarlık performans sergiliyor. Adamdan taylan cica ile oynarken top kapsın , oyun kursun , ara pas yapsın beklentileri vardı. Şimdi sadece mücadele etsin etrafındakiler o işleri yapıyor zaten. Gizli kahramandı resmen. Oliviera ve mertens yine yapacaklarını yaptılar. Rashica her maç 2 asisstlik pozisyon üretiyor ama basit şekilde kaçınca dikkat çekmiyor. Ayrıca savunmaya muazzam yardımcı. İlk yarı 4-2 pozisyonda boey dokundu devamında çizgide kaptı toptu, ikinci yarı ferdiyi takip etti bırakmadı ve bence golü önledi. Adamını takip etmesi çok güzel. Barış tüm hepsini serdi rakip defansın. Szalai bile çoğu pozisyonda ezildi barışın karşısında. Ve ligin en sağlam defanslarından biri bu adam. Diğerini gustavoyu filan saymıyorum ezeceği zaten belliydi. Kerem bayağı top ezdi ama attı golünü. Son hamleleri yapabilse fark çok daha fazla olabilecek gibiydi. Midstjö 3-4 topu ezdi veremedi final pasları. Ama canı saolsun saymayalım bu seferlik. Ve kral icardi: adam oyunun hilesiymiş ya la. Gez dolaş canın istediği zaman gel oyna ve bitir maçı. Böyle bişey yok hakikaten. Bu maç hakeme rağmen alınmış bir maçtı onu da belirteyim. Birini atayım diye bekledi durdu. Crespo bir sahnesinde kandırabilse 10 kişi kalırdık. Attığımız ilk golde bişey bulmak için çabaladılar ve uyduruk bir ofsayt verdiler. Olmayan pozisyonda boey ve olivieraya sonrasında mertense çıkardığı kartlar inanılmazdı. Hani hep derdik hakemi de yeneceksin. Bugün hakikaten öyle oldu. Fenerliler bile hakettik galibiyeti dediler tüm kanallarda. Fb tv bile böyle konuşuldu. Biraz şeytan leke sürmeye çalıştı ama artık onun futbol bilgisini kimsenin önemsediğini sanmıyorum. Hadi yatalım ama uyunmuyor sevinçten. Bu arada haftaya volkanın takımı gelecek rehavete kapılmamak lazım. Ayrı bir motivasyonla sahaya süreceğine eminim takımı. Dikkat edelim.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim Bardakcı, en az Selçuk İnan kadar kırılma anı yaşatan bir transfer oldu. Özellikle de 8+3 için olmazsa olmazdı. Samet Akaydın gibi isimler için 4 milyon avro'lar konuşulurken, Abdülkerim Bardakcı bedavaya geldi.

      Sil
  14. Okan hoca bir önceki maç barışı maçın son çeyreğinde forvete atarak fener maçını tecrübe etmişti. Maç önü abdül kerem berkan barış ilk 11 de olacağını yazmıştım burada. Fenerin eforlu ve kondüayonlu oyununun bize çok sorun çıkartacağını ve yoğun hücum şresi ile bizi bozabileceklerini düşünmüştüm ama ilk 5-6 dk hariç maça hiç giremediler bu kadar organizasyonsuz, plansız, yetenek konusında kısıtlı olunca hakem dahi sizi kurataramıyor. Boey sergio mertense çıkan haksız kartlar, kereme yapılan 2 sarı kartlık harekete faul dahi verilmemesi bunlar hep hakemin art niyeniti gösteriyordu unutulmamalı. Maçta sadece dubois ve biraz midstjö çok yorgunlar fiziksel açıdan çok gerilemişler dubois kupa maçında zaten fiziksel düşüşünü gözler önüne sermişti. Hele midstjö bir pozisyonda topu kaybetti rakibi kovalamayı bıraktı saha yeni girmişti hadi dubois zeki yetenekli fiziksel düşüşünü toparlıyor ama midstjö fiziksel düşüşü ondan çok şey götürür. İcardi bu lige gelmiş en yetenekli ve iyi santrafor en iyi 2-3 futbolcudan biri haksız rekabet hatta faal en iyi 6-7 santrafordan biri. Segio bu takımın komutanı, mertens iyiydi ama daha iyilerini izletti. Kerem çok top ezdi ama savunma yardımı ve hücumda var olmada hep vardı. Rashica daha iyilerini izletti oda düşenlerden form açısından oynadıkça güçlenecek. Stoper tandemi ligin çok üstünde hemde 3 kat falan. Boey sıradan ama mükemmel performansını sürdüyor, ligdeki en iyi rakibi ferdiyi bitirdi. Berkan çok iyi oynadı sadece kesmedi alan kapatmadı kilit pas ve etkili uzun toplar attı. Gs doğru yolda maçtan önce maçın senaryosunu yaz deseler böylesini yazamazdım; 3 gol, 2 iptal edilen gol, irfanca kırmızı, küçük enişte mert hakanın kulübede sarısı, trübün sessizliği, hakemide yenmek, icardinin golü daha keyfilisi olamazadı teşekkürler galatasaray.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu'nun enerjisi orayı toparladı ve Crespo / Arao ikilisine karşı tek başına üstünlük kurdu. Ne kadar baskı deneseler de, topu kullanacak ayakların olmadığı sürece işin zor. Çok pas hatası yaptılar. Galatasaray, rakip karşısında müthiş durdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir