9 Ocak 2023 Pazartesi

Fenerbahçe maçının planı, Barış Alper Yılmaz'la açıklanabilir


Derbinin hikayesinde, Barış Alper Yılmaz'ın yerinin olacağını söylemiştim. Icardi'nin 11 oynamasını bekliyordum aslında. 45 dakika dahi oynayabilecek durumu varsa, 11 olmalı diye düşünüyordum. Tabii böyle bir hamle yapınca, yabancılardan birinin yerine yerli yazmak gerekecekti. Okan Hoca ise hem Icardi'yi yedek soyundurdu, hem de ilk 11'e 4 yerli birden yazdı. En başta bu durum yadırgansa da, hem plan iyiydi, hem de forma adaletinin altını çizdi.

Icardi oynamayacaksa, Barış Alper Yılmaz ile bu maça başlamak doğru olandı. Fenerbahçe, bu tarz maçlara 3'lü savunmayla çıkıyor. Çift stoper kullandıklarında, hataya çok daha müsaitler. Stoperlerin arasını kapatabilmek adına, bu tarz maçlara 3'lü çıkıyorlar. Stoperleri birbirinden kötü ve pozisyon almakta büyük sorun yaşıyorlar. Orta sahaya kadar çıktıkları için de, pozisyon alamamaları ile arkalarında dev boşluklar veriyorlar. Bunu işleyen takımlar da, Fenerbahçe'den istediğini alıyor.

Barış Alper Yılmaz'ın alameti harikası sadece hızı değil. Fizik gücü de yüksek, mücadele masasında da var. Hem hareketliliği, hem fiziği ile tüm Fenerbahçeli stoperleri dövdü. Açtığı alanları kullanamadık, orada akıl koyabilmek lazımdı. Kerem Aktürkoğlu ve Rashica, orayı biraz olsun doldurabilse, ilk yarı daha farklı geçecekti. Fenerbahçe maçının planı, Barış Alper Yılmaz'la açıklanabilir ve beklendiği gibi iyi sonuç verdi.

Çok büyük kazanım. Kanat rotasyonunda, herkesin arkasına yazıyorduk. O ise, hemen hemen herkesin önüne geçti ve derbilerin kilit ismi oldu. Artık forvet rotasyonunda da var ve Icardi sonrası orada 2. alternatif olacak. Hızlı, daha hareketli bir forvet alternatifi lazım derken, kazanım içerisinden geldi. Bu dokunuşu yapan da Okan Hoca'dır, hakkının teslim edilmesi gerekiyor. Sadece Barış Alper Yılmaz değil, birçok farklı kazanımı var.

6 yorum:

  1. Barış alper okan hocanın eseridir. Sezon başı hepimiz kiraya gidip tecrübe kazanması konusunda ve gidecek çok yolu olduğu konusunda hemfikirdik yada ilk 11 için çok yetersiz görüyorduk. Tabiki kendisi çok çalıştı ve hala eksik yönleri konusunda belli çok çabalıyor ama ona o fırsatı veren ve forma adaletinin yanısıra en zor deplasmanda dahi güvenen okan hocanın payı çok çok büyüktür. Burada yazmıştım barış forvet ve önceki maç 15-20 dk bu test edildi diye barışın gorvet oynadığı maç sayısı 3ü dakika olarakta 100 dkyı geçmez bu maça kadar hatta komple forvet olarak yeterli olduğunu görememiştik ama bu maç çok iyi oynadı. Duvar oldu hava topu aldı sırtı dönük oynadı sabunma arkasına kaçtı defansı yordu cidden çok verimliydi tabi bunlarda kendisine çok yakın oynayan rashica ve mertenste çok faydalı oldu. Kerem rakip tehdidi yüzünden daha bir geride konumlandı sanki buda keremin topla dripling kabiliyeti açısından 3-4 kez çok fayda sağladı bize. Okan hoca rakibi çok iyi çalışmış rakip defams maymun oldu kim kimi tutacak darmadağın oldular aynı anda 2 hatta 3 kişi savunma arkası koşusu attı rakip defans çizgi halinde bile karşılayamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Teklif de aldı, hoca bırakmadı. İşleye işleye de kazandı. Oyuncunun da tabi buna cevap vermesi, çalışması çok değerli.

      Sil
  2. BAY gayet iyiydi fizik olarak ezdi ama son vuruslarda halen 10 uzerinden 5lik durumda kale agzindan havaya diktigi top mutlaka analiz.edilmeli.
    Ali Ece Dubois'nin yaptigi etkiyi Son Round'da anlatti onu da atlmamak lazim PVA oynasaydi sonuc bu olmazdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiriciliği de olsa, bu potansiyel zaten sana düşmezdi :)

      Sil
  3. Barış 'in üzerinde durmak gerek hatta gelecek sezon 1.forvet bile düşünülebilir. Kazanım büyük olacaktır. Hem hızlı , hem fizikli ve ikili mücadelede iyi forvet zor bulunur. Bitiriciliğı de gelişirse farklı konuşulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. forvet olması için zaman var da, çok daha net bir alternatife dönüşüyor artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir