31 Ocak 2023 Salı

Forvet ihtiyacı da, Seferovic'in beklentiyi karşılayamamasıyla alakalıydı


Seferovic, Galatasaray'da yokları oynamış olsa da, kendisine karşı sempatim var. Çünkü ayrılırken sorun çıkarmadı. Takımdan ayrılmamak adına 40 takla atanları da biliyoruz. Elbette haklarıdır da, kulübün önünü açanlara da sempati duymak bizim hakkımız. Olmasaydı sonumuz böyle diyorum. Beklentim vardı çünkü. Geçen yılı sakatlıklarla boğuşarak geçse de, Galatasaray'da yükselmesini bekliyordum. 

Sakatlıktan önceki sezonunda, ciddi bir gol sayısı vardı. Kalitesini ise zaten biliyoruz. Oyun içi katkısı yüksek bir forvetti. Ön alanda çalışkan, pivot özelliği gösterebilecek, bağlantı da kurabilecek bir tarz. Transfer edildi, bence kamp dönemi de görüntüsü iyiydi. Hazırlık maçlarını hatırlayın, golleri vardı. Lige iyi giremedi, 3. haftadaki Ümraniyespor deplasmanında, henüz 3. dakikadaki o pas hadisesinin ardından koptu gitti. 

O ara Gomis, golleriyle takımı taşıdı. Icardi de transfer edildi derken, Seferovic'i kaybettik. Yer yer şans buldu da, görüntüsü silik bile değildi. Türkiye Kupası maçları da buna dahil. Belli maç sayısı karşılığı, zorunlu satın alma opsiyonu olduğu için de, üstünde durmaya gerek yoktu. Takımdan ayrılması, yeni bir yabancının transfer edilmesi demek. Forvet ihtiyacı da, Seferovic'in beklentiyi karşılayamamasıyla alakalıydı.

Kasımpaşa diye beklerken, Celta Vigo'ya gitti. Türkiye'de kalması, özellikle de Kasımpaşa gibi bir takımda, onun adına fırsat olabilirdi. Yeniden doğacağına inanıyordum. Sezon sonu da, Avrupa transferi gerçekleşebilirdi. Bu şimdiden gerçekleşiyor. Ne kadar düşüşte olsa da, üst düzey profil tabi, etiketi var. Onun için hayırlısı olsun diyelim. Ayrılık adına zorluk çıkarmadı, kulübün önünü açtı. Bu iyi niyeti adına teşekkürler.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

11 yorum:

  1. (Emre)
    Forvet transferinin yazin yapilmasini daha dogru bulurum. Secenek daha fazla olur. Ve acikcasi Avrupa'nin olmadigi bu sezon su ana kadar Seferovic'e ihtiyac duyuldu mu? Kendilerine Bunu sormasi gerekir yønetim ve teknik ekip. Icardi ve Gomis iyi is cikariyor. Baris Alper'de orasi icin bir alternatif oldugunu gøsterdi. Mertens de var. Illa 14 yabanci hakki var diye kontenjan doludurulmasi mi lazim?
    Madem øyle sol bek ve Sergio'ya alternatif yaratmak daha mantikli geliyor bana. Baran Aksaka simdilik ana plana cok dahil edilmeyecek gibi gørunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yazın yapılabilir. Şu aşamada forvet konusunun aciliyeti yok ama alacaklar gibi.

      Sil
  2. Genel olarak iyi hatirlayacak olsam da bazi maclarda koşmak istemiyor muydu yoksa koşamiyor muydu halen anlamış degilim yani PVA gibi isteksiz miydi yoksa gücü mü yoktu koskoca Seferovic'in dedim defalarca, yolu acik olsun oynanabilecek bir kumardi tutmadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seferovic isteksiz değildi de, olmadı bir türlü.

      Sil
  3. Sergio'ya alternatif yorumuna katiliyorum ama sol beke gerek yok bence Leo Dubois şiir gibi oynuyor adam sol bek olarak Super Lig'in üstünde bir pozisyon bilgisine sahip, Emre Tasdemir ve Kazimcan iyilesti sirf yerli kurali icin 900bin Euro Ugur'a verilmez abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Katiliyorum. Aslinda bende sol beke transfer gerek gørmuyorum. Sol bekte oynayabilen 3 isim var kadroda.

      Sil
    2. 8 numaraya alternatif üretilmesi bence en önemli önceliğimiz olmalı.

      Sil
  4. Fizik olarak bitik göründü. Sorun çıkarmayan gitti.Yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence fizik olarak sorun yoktu. Sezon başlangıcını düşününce de.

      Sil
  5. Mata da gönderilmeliydi pahalı ve verimsiz. Mata yerine yabancı 8.5 alınabilirdi. Ya da Berkay Özcan

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir