28 Ocak 2023 Cumartesi

Giresunspor 0-4 Galatasaray, bu takım momentumunu kaybetmiyor


Ligde üst üste 10. galibiyet ve bu takım da puan kaybedecek gibi durmuyor. Bu takımın güçlü yanları var. Penaltıyı kaçırıyor mesela, momentumu kaybetmiyor. Penaltı olana kadar da, çok iyi oynadığı söylenemez. Penaltının kaçması sonrası gösterilen reaksiyonla, ilk yarıyı önde tamamlıyor. Bu reaksiyonu, skoru aradığımız her an rahatlıkla gösterebilmek büyük avantaj. Ne oynarsan oyna, skoru aradığın her an, o skoru buluyorsun.

Sezonun ilk yarısındaki sıkıntılardan biri de fiş çekmeydi, bu sorun da aşıldı. Giresunspor, 2. yarıya hızlı başladı mesela. Baskı kurdular ve pozisyonları var. Gol onlar adına geliyorum derken, sen yine bir reaksiyon gösteriyor ve skoru alıyorsun. Fiş 2-0'la çekilmiyor tabi, 3'ü bulacak pozisyonları buluyorsun önce, sonra da skor geliyor. Her maç zor, hiçbir rakip kolay değil. Saha avantajı elindeyken, deplasmanda da kazanarak ilerlemek çok değerli.

İlk yarıdaki oyunu çok tuttum diyemem. 2-3 tane pozisyon yakalansa da, topu ön alanda tutmakta çok zorlandık. Icardi, rakip savunma arasında sıkıştı. Mertens çok sık orta sahaya kadar gelmek durumundaydı ve ön alandaki akıl da düştü. Ağırlıklı olarak sağ kanattan gelirken, Barış Alper Yılmaz, Boey'i maalesef çok fazla düşürdü. Etkili olamadık yani. Oliveira da 2 maçtır iyi görüntü vermiyor. O olmayınca zaten, organize olabilmek güç. Hücumda kopukluk izledik.

Rakip ceza sahası içerisinde topla buluşman gerekiyor, orada kümelenmelisin. Rakip savunma, hataya olabildiğince müsaitti. Orada ne zaman kalsak, pozisyon da oluştu. Icardi'nin penaltısı da bunun en büyük örneği. Penaltının kaçması sonrası reaksiyon gösterip, ilk yarıyı önde kapatmak değerliydi. 2. yarıda Giresunspor'un baskısı kırıldı, özellikle Muslera ve Emin Bayram faktörü çok büyüktü. Giresunspor risk aldıkça da, açık verdi ve farka ulaştık. Hocanın, kenar hamleleri de doğruydu. Çıkan isimlere takılsam da, hamle zamanlaması iyiydi.

Icardi / Kerem Aktürkoğlu bağlantısı kopuktu, bu 2li birbirine biraz uzak kaldı. Mertens de çok fazla geriye gelmek zorunda kaldı, o da Oliveira'nın etkisizliğiyle alakalı. Dubois'in sol bekte oynaması, Emin Bayram'ın sol bekte oynamasıyla alakalı. Böyle olunca, mecburen Rashica kesiliyor. Dubois'i sol bekte oynatmak da çok iyi hareketmiş. Konuşulmuyor da, Dubois de oynadığı her maçı iyi geçiyor. Nelsson'un Abdülkerim Bardakcı'laştığı her an hata yaptı ve kontra yedik. Emin Bayram bugün o kademedeydi de. Çekiniyorduk da, bence maçın en özel performansını Emin Bayram verdi.

22 yorum:

  1. Çok enteresan bi Galatasaray son zamanların en enteresanı, baskı da yese kötü de oynasa gelene geçene 3 4. İnanılmaz, bu takıma 75 dakika defans yaptırın son 15 dakika en az 2yi yine bulur, korkunç bir kimya, dehşet bir momentum yakalandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıkılmıyor, momentumu asla kaybetmiyor. Gol aradığı her an da o golü buluyor.

      Sil
    2. 19 galibiyet üst üste alacağız hazırlanın. vodafone arena'da ne olur bilemem orası ters geliyor..

      Sil
  2. Kaan Ayhan ile ne amaçlandı çok merak ediyorum doğrusu. Emin şu performans ile rotasyonda derine düşmemeli. Sol stoper almış olsak mantıklı bulacağım ama oda değil. Ne Abdülkerim performansı verir ne de Nelson hiç biryerin tam oyuncusu değil. Sol bek bağırırken. 8 numara diye takım bas bas bağırırken stoper almak da çok mantıklı iş değil. Acil olan da 8 numara pozisyonu Oliviera kadar varız sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joker yapısı, yerli oluşu cezbetmiş olsa da, stoper olarak Emin Bayram'ın gerisinde değil bence.

      Sil
    2. bende ihtiyaç olmadığını düşünüyorum ama: hala gelecek sezonun yabancı sınırı belli değilken satın alma ops. değerli bir joker.

      Sil
    3. Tff nin artık yabancı konusunda bir karar vermesi glüpler nasıl geleceği planlasın, nasıl transerekiyor sadece biz değil, yerli oyuncular için ödenen paralara gerçekten yazık. Bu kfer yapsın. Böyle olursa Kaan a 10m de verirsin yani. Skandal!!!

      Sil
    4. Hocanın vardır bir bildiği demek istiyorum.

      Sil
  3. Takım oturdu ve kaliteli ayaklar ile kazanıyoruz. Bu takıma ne sol bek ne stoper ne de santrafor gerekli. 8 numara transferi şart. Oliveria formsuz olduğunda oyunda sıkıntı yaşıyoruz.Onu yedekleyecek bir oyuncu almamız gerek.Ayrıca Kaan Ayhan transferini neden yapıldı anlamadım.Bence Emin ve Metehan ile devam etmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8'e alternatif sadece Oliveira olmadığında değil, kenar hamlesi yapabilmek adına da lazımdı.

      Sil
  4. Trabzon maçını da aldığımız vakit 1-0 önde başlarız her maça. Ümraniye maçında tek problem rehavete kapılmak olur. Bu problemi de yaşamadığımız sürece galibiyet yazar. Abdülkerim yokken Oliviera da düşüyor gibi duruyor bu arada. Abdülkerim saha içerisinde çok önemli duruyor. Rolü aşırı önemli. Trabzon maçı önemli olan zaten takım büyük maçlarda çok büyük oynuyor. Trabzon şu görüntüsü de beni hiç korkutmuyor. Allah sakatlık vermesin. Rashia toparlamaya da başlamış son olarak maşallah diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O maç zor görünse de, büyük maçlardaki oyunumuz çok daha büyük. Baskı, tribün desteği, takımın kalitesi çok yukarıda.

      Sil
  5. Emin'e güvenilir stoper takviyesine gerek yok düşüncen doğrulanmis oldu bu maçta hakikaten çok iyiydi. Gözümüz aydın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram bence değerli bir alternatif oldu artık.

      Sil
  6. Iyi seyleri herkes yazmis zaten ben 8 numara transferinden vaz gecildigini sol kanat alinacagini duydum saglam bir kaynaktan ki bence cok yanlis olur bu hamle zira herkes gördü Sergio bugün iyi degildi ve yerine koyacak oyuncumuz yoktu neden 8 numaradan vazgeciliyor anlamak mümkün degil, umarim dogru degildir bu haber.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 şarttı. Hem kenardan hamle yaparken, hem de Oliviera olmadığında. Bence en kritik transferdi.

      Sil
    2. Oraya Baranı bir maç koyarsa hiç şaşırmayacağım yönetim eksiklere yönelik hareket ediyor ve genelde karavana işlerden de çok uzak duruyorlar. Hocanın taleplerinin de karşılandığını düşünüyorum. Oraya transferden vazgeçmeyeceklerini düşünüyorum. Ama erteleniyorsa bile vardır bir bildikleri kayıtsız destek modunu açmış durumdayım. Rakiplerin puan kaybetmesini bekliyorum. Bir puan kaybettikleri anda kırılacaklar.

      Sil
    3. Baran Aksaka da, net bir Oliveira ikamesi değil bence ama keşke koysa.

      Sil
  7. Yedekten gelen sahadakinden iyi oynuyor. Sahadaki kenara gelirken yüzü düşmüyor. Takım bencillikten uzakta. Ben sen işi yok. Yunus atıyor kereme koşuyor. Maç sonu herkes takım diyor. Ötesi yok arkadaşlar saha içi birbirine kenetlenmiş durumda. Bize düşen tam destek hep destek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma adaleti, şans vermek o da. Hoca herkesi hazır tutuyor.

      Sil
  8. 8 numara yedeği gibi 6 numara yedeği de yok aslında. Kaan Ayhan asıl 6nin yedegi olarak düşünüldü sanırım.
    Bir de Miçö alternatifimiz var aslında, hem 6 hem 8 yedeği olarak. Sezon başında sağlam ve güçlüyse ne yapabilir gördük. Acilen form tutmasını sağlamak lazım. Basirisak büyük kazancimiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 yedeği var. Berkan Kutlu ve Midtsjö orayı doldurur. Torreira yerine Kaan Ayhan olmaz, bambaşka 2 futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir