9 Ocak 2023 Pazartesi

Hakkını vermeyen birileri kaldıysa da, vazgeçsinler şu inatlarından


Geçmişe dönük kavgaları bitirelim ve bugüne bakalım artık. Her fırsatta eskiye dönmek isteyenler var. Şu an için buna gerek yok, kenetlenme zamanı. Okan Hoca'nın başarılı olması, Fatih Hoca'ya eksi yazmak. Aksine, şu tablodan en çok gururlanan da odur. Keşke çıksa ve o da bir şeyler dese. Plandı, projeydi, bize böyle imkanlar verilmediydi, gerek yok. Bugün yeni bir takım ve başında da çok başarılı devam eden teknik direktör var. Herkes, Okan Hoca'nın hakkını versin artık.

Deplasmanlardan kafayı kaldıramıyoruz diyoruz. Olabilecek en zorlu deplasmanları oynadık üstelik. Bu sefer de "iç saha oyunu gelişmeli" deniyor. İç sahada oynayamıyorsun ki, deplasmanlardan kafayı kaldıramadın. İç saha oyununa ne ara çalışacaksın? Fenerbahçe'nin 4 puan önüne geçtin. Hem de olabilecek en zorlu fikstürde. Bugünden itibaren önünde mükemmel bir fikstür oluşuyor, avantajın büyük, kaliten yüksek. Kazanarak devam edeceksin.

Taktikse taktik, maç planıysa maç planı. Fenerbahçe karşısında, son yılların en kusursuz derbisini oynadık. Maalesef öyle bir kesim var ki, Fatih Hoca dönemi kazandığımız 3-1'lik derbi galibiyetinde daha iyiydik diyecek. Böyle bir kıyasa gerek var mı sizce? Mükemmel bir planla kazandın. Jesus için yapılan algıyı düşünün, uçuyorlardı, kaçıyorlardı, tutulamıyorlardı. Galatasaray, Kadıköy deplasmanına nasıl çıkacaktı.

Çıktı işte. Bu sefer fişi de çekti, çok rahat bir galibiyet aldı. Daha iyi oynadı, zaten kalitesi çok daha yüksekti. Okan Hoca'nın diğer artısı da, sağladığı forma adaleti. Hemen hemen herkese dokundu bu adam, geliştirdi. Özellikle de, geçen sezondan gelen futbolculara. Barış Alper Yılmaz, derbilerde kozun oluyor. Sabah akşam tepki gören Berkan Kutlu'nun gelişimine bakın. Crespo diyordu millet, derbide cebinden çıkardı. Torreira gibi bir ismi yedek bırakıp, son haftalarda daha formda olan Berkan Kutlu ile oynayabilmek cesaretli iştir.

Bugün maçı da kaybedebilirdin ama bu forma adaleti sana uzun vadede her şeyi kazandırırdı. Okan Hoca, ilmek ilmek işliyor. Galatasaray da bulunduğu konumu fazlasıyla hak etmekte. Daha iyisi de olacak. Kaliteli ayaklar geri döndü ve bir arada oynadıkça sağlanacak uyumu göreceğiz. Bu takım son 7 maçını kazandı, seri devam edecek. Farkı da açacağız, göreceksiniz. Okan Hoca, her geçen zaman etkisini çok daha net şekilde belli etmekte. Hakkını vermeyen birileri kaldıysa da, vazgeçsinler şu inatlarından.

12 yorum:

  1. Eze eze farkı açıp nisanda ilan edeceğiz
    açık ara ligin en iyi takımı bizde. en kaliteli takım biziz.

    YanıtlaSil
  2. Okan hoca kesinlikle müthiş işler yapıyor ve şampiyon da olacağız. Ama bu maç için çok iyi plan kurguladı gibi şeylere pek katılmıyorum. fb'nin anlamsız ofsayt taktiğini bilmeyen yok. biz de bütün maç bunu işledik. defansta da iyi durunca rahat bi galibiyet geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel sen yönet madem takımı, bu işler o kadar kolay. Daha ucuza gelirsin :)

      Sil
  3. Okan Buruk'un hakkını teslim etmeyenler, içimizdeki irlandalılardır. Çok da ciddiye almaya gerek yok. yalnız okan hoca'dan maç sonu hakemi değerlendirmesini beklerdim. Rezalet bi hakem yönetimi vardı. kazandığımız maçtan sonra da bi çift laf söyleseydi güzel olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-0 gelince, girmedi o topa. Doğaldır. Ve hakeme girmenin cezası oluyor artık.

      Sil
  4. Okan Hoca prime dönemi buydu diyecegimiz bir sönem yükleniyor resmen, Dursun Baskan ve ekibine de helal olsun bu hocayi getirenler de takimi kuranlar da onlar.

    YanıtlaSil
  5. Zatən Fatih hocadan sonra takımın başına gəlməli olan Okan hocadır..
    Bu fikri hər zaman dedik hər zaman da dəstəklədik
    Ümid edirəm bundan sonra daha da yaxşı olacaq Allahın izniylə

    YanıtlaSil
  6. Her galibiyetinden sonra keşke geçen sene Fatih hoca sonrası olsaymış diyorum. Ve eminin ki şu an fark 4 değil 14 olurdu. Genç kazanımlarımız da olurdu. Bizdeki mantık sürekli galibiyet. Ama takım bu şekilde oynar yenilirse de kabulümüz olmalı. Guardiola da yeniliyor. Mourinho da. Bizde bir olumsuz sonuçta direkt yangın yeri. Şu Galibiyet sonrası 5 yıllık kontrat yapardım hocayla oyuncular da görsün. İmza töreni de yapılmalı ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da belki, mevcut yönetim içerisinde istediklerini yapamayacaktı. Belki Dursun Özbek dönemi hiç başlamayacaktı. Zamanlama meselesi bu, doğru yer, doğru zaman :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir