1 Ocak 2023 Pazar

İsimleri tek tek düşünmek yerine, transfer harekatlarına paket olarak bakıyorum


2022 yılında, en unutamadığınız transfer hangisiydi gibi bir soru var. 2022'nin ilk dönemini düşünmüyorum bile, kayıp yıl diyelim. Yaz dönemine dönünce, hangi transferi unutabilirim ki diyebilirim. Galatasaray'ın giriştiği transfer harekatı, son yılların en keyiflisi ve heyecanlısıydı. İsim isim bakınca, oldukça iddialı ve kaliteli transferler. Bu yüzden de isimleri tek tek düşünmek yerine, paket olarak bakıyorum.

Mertens / Torreira transfer harekatı mesela, ne büyük heyecandı.  Mertens ismi bir anda gündeme girdi ve transferi gerçekleşti. Napoli ile sözleşmesi biterken, buralara düşmez gözüyle bakıyordum. Juventus teklif yaptı kendisine, eminim ki başka İtalyan takımları da düşündü. Napoli'ye olan bağlılığından dolayı lig dışına çıktı ve Galatasaray'a geldi. Torreira'ya gelirsek, uzun süren ve belki de sezonun en zor transferiydi. 26 yaşında, pozisyonunun en iyilerinden biri.

Bu 2 ismi, aynı uçağa bindirdik ve İstanbul'a getirdik. Hatta başarabilsek, o uçakta Alexis Sanchez de olacaktı. Uçak buradan kalkıyor, önce İtalya, sonra Belçika. İçerisinde Mertens ve Torreira gibi 2 dev isim. Bu büyük bir şovdur ve her transfer dönemi de hatırlanacak bir harekattır. Bu harekat sonrası, yaz dönemi adına biraz da umutlarımız arttı. Erden Timur'un ilk büyük icraatı. Ortaya koyulan vizyonun altı, sonraki harekatta da dolduruldu.

Son gün girişilen transfer harekatının güzelliği, Icardi harici isimlerin sürprizi. Transferin bitimine 1 gün kala, neredeyse saat başı 1 isim medyaya düştü ve anında açıklama geldi. Son ana kadar kimse bilemedi ve çoğu isim de büyük sürpriz. Yusuf Demir'e inanamadım, Rashica'ya çok heyecanlandım, Ross'u merak ettim, Mata'yı düşünmedim bile. Icardi'yi ise bekliyorduk. Aldığımız katkıya bakınca, o vizyon bizi zirveye taşıdı. 

Düşünün, tüm bu harekatları hazırlıksız girilen bir yaz döneminde yaptık. Daha doğrusu "zamansız" diyelim. Erden Timur ipleri eline aldıktan sonra, ortaya muhteşem bir vizyon koydu. 2 büyük transfer harekatı var, hangi ismi birbirinden ayırayım. Haliyle de konuya "paket" olarak bakıyorum ve harekatları konuşuyorum. Bu dönem ortaya koyulan vizyonla da, sonraki dönemler adına daha çok heyecanlanıyorum.

6 yorum:

  1. İnanılmaz başarılı bir transfer süreci şu ana kadar yapılan transferlerden sadece mata olmadı gibi ama alınabilir bir riskti hatta yerine düşünülen luiz alberto haberleride ne kadar doğru yolda olduğumuzu ve sergio hariç kilit açabilecek 2nci bir ortasahayıda kovaladığımızı gösteriyor. 2nci yarı maçlar kızışacak ve takımlar daha çok kapanacak. Okan hoca ve erden timur bunu düşünüyor olmalılar ki devre arası bu mevkiye hamle bekliyorum ayrıca sol beke son beklentim forvet ama buraya istedikleri ismi alabilirlerse gomis yada seferden çıkacaklarını düşünüyorum yani forvet olmazsa olmaz değildir ama diğer 2 mevki şampiyonluk kapılarını ardına kadar açar. Luiz alberto ile ilgili bir yazı bekliyorum burakcım yeni yılında kutlu olsun. Fikirlerimi keyifle okuyacağımız luiz alberto yazısının altına yazarım çok sevdiğim bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata da denendi. Herkes tutamıyor maalesef.

      Sil
  2. Transferler biraz daha erken yapılmış olsa çok daha farklı şeyler konuşuyor olurduk. Biraz geciktik iyiye değil en iyiye sahip olabilmek için beklenildi. Bazı klüplerin çıkmak istediği isimleri yok pahasına getirdik. Kendilerinin takıma kattığı vizyon ortada. Kiralık oyuncuların opsiyonsuz oluşu biraz can sıksa da %100 başarı odaklı winner oyuncular takıma katıldı. Beni en çok şaşırtan isim Rashia oldu. Almanya günlerini bilenler iyi tanır. Muazzam bir yetenek. Hala büyük takım piyasası olduğunu düşünüyordum. Kaldı ki kendisi için Milan teklif vermişti sezon başında. Nedense olmadı ve şu an bizde izliyoruz. Ben kalıcı olarak bizde devam edeceğine inanıyorum. Aidiyet yüksek bir oyuncu olmasa hasta halde kesinlikle oynamayı tercih etmezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecikmeli başlandı maalesef. Buna rağmen çıkarılan iş müthiş.

      Sil
  3. Kulübümüzün en sevdiğim özelliklerinden biri de 'come-back' nosyonu. 40 yıldır bu vasfımız bizim en iyi yaptığımız şey. Berbat geçen bir sezonun ardından mutlaka o refleksi gösteriyoruz. Bence bunu sağlayan en temel faktör; Galatasaray kulübünün insan yetiştirmesidir. Ne kadar eleştirsek de bunu sağlayan 500 yıllık lise kültürüdür. Belki Fenerbahçe kadar zengin başkanlarımız olmuyor veya olmadı. Ama ondan daha önemlisi nitelikli, kaliteli liderler ve yöneticiler yetiştirdik. İşte Erden Timur da bu geleneğin en yeni ve genç temsilcilerindendir. Çok iyi bir Galatasaraylı olmasının yanında çok da başarılı bir lider ve iş bitiricidir. Dursun Özbek'in de burda hakkını teslim ediyorum. İlk başkanlık döneminde onu en ağır şekilde eleştiren biriydim. Ama bu döneminde çizdiği profil; hatalarından ders almış ve arka planda gerçekten kulübün ihtiyaç ve çıkarlarına göre iş yapan ve camiaya liderlik ve abilik yapan gerçek bir liseli duruşu sergiliyor. Lise benim de içinden çıktığım yetiştiğim kurum.. ancak içerdeki o klik ne kadar bize pranga gibi görünse de; muazzam tartışma ve demokrasi kültürü ile uzun vadede doğru yolu bulmamızı sağlıyor.
    Maalesef hepimiz bir önceki dönem için aynı umutları beslemiş ancak tarihin gördüğü en beceriksiz, kifayetsiz, etkisiz ve plansız ekibi ile karşı karşıya kalmanın büyük hayal kırıklığını yaşamıştık. Maalesef bu dönem beraberinde Fatih Hoca açısından da tatsız bir son oldu. Aslında; Fatih Hoca'nın son 5 yıllık icraatlerini ayrı değerlendirmek lazımdır. Ama son 3 sezonun hiç de iyi geçmediğini; onun 5 senede yapamadıklarını Okan Hoca'nın 6 ayda yaptığını söylemek lazım bence..
    Geçen yıl dar zamanda, dar imkanlarla çok büyük iş yapıldı. Şampiyon olacak bir kadro kuruldu. Ama daha geniş zamanda; devrede ve yazın neler neler olacağının da habercisidir bu kadro. Uzun vadeye yayılan bir mali ve idari planlama ile eminim gelecek sene avrupa kupalarında da rekabetçi bir ekip kesin olacaktır.
    Elimizde altyapımızdan gelen en az 10 tane harika genç var. Artı kemik kadromuz kuruldu. Satıp gelir elde edebileceğimiz rahat 3-4 oyuncumuz var. Eksik yerlerimiz belli. O sebeple bu sene şampiyon olamasak dahi gelecek yılların en büyük şampiyonluk adayı kesinlikle Galatasaray'dır. Genç, enerjik, heyecanlı, çalışkan hocası ve güçlü yönetimi ile ilk kez uzun zamandan beri plan/program/hedef/vizyon gibi kelimelerin altının dolduğunu hissediyorum. Bunların; tek senelik başarılardan çok daha kıymetli olduğunu hem kendi eski tecrübelerimizden hem de rakiplerimizden görebiliriz.
    Memlekete 2023'de bahar geldiğinde; futbola da hem finansal hem de idari olarak ciddi etkileri olacağını göreceğiz ve önümüzdeki 5-10 seneyi umutla görmemiz mümkündür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur, ortaya müthiş bir vizyon koydu ve bunun da altını doldurdu. Kendisinin hakkını vermeliyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir