30 Ocak 2023 Pazartesi

Luka Jović & Galatasaray, yaşın 25 olması kumarı oynanabilir kılıyor


Bugün ortaya atılan iddialardan biri. Galatasaray'ın forvet transferi kesin gibi duruyor ve hamlesi de, iddialı bir isim olacak sanki. Potansiyel, genç bir futbolcu olabilir desek, şu dönem yüklü bonservis ödeyebilmek zor. Avrupa'da transfer döneminin de son 1-2 günü. Bu noktadan sonra, kulübünde düşünülmeyen futbolcular gündem olabilir. Fırsat kovalanacak yani. Jovic'in de Fiorentina günleri çok parlak geçmediğinden, böyle bir ihtimal konuşuluyor.

İlk Frankfurt dönemini hatırlayın, Bundesliga ve Avrupa Ligi'ni sallıyordu. O performans da, Real Madrid transferini sağladı. 63 milyon avro ödendi bu futbolcu için. Para yüksek de, kalite de yüksekti. Frankfurt da bu transferi gerçekleştirdiğinde, 22 milyon avro ödemişti. İlk etapta Benfica'dan kiraladılar ve sonrasında futbolcuyu yükseltince, yüklü bir bonservis de onlar ödemişti. Kazançları büyük tabi. Jovic ise bundan sonrası, asla eskisi gibi olmadı.

Böyle şeyler yazınca, sanki 35 yaşındaki futbolcudan bahsediyor gibi duruyoruz da, futbolcunun yaşı henüz 25. Büyük forvetlerin çok büyük düşüşlerinin ardından, ilerlemiş yaşlarında Türkiye'ye gelişine alışığız. 25 yaşında, 35 yaşındaymış misali bir düşüş yaşadı. Real Madrid'de hiç yapamadı. Frankfurt'a kiralık olarak döndü, yeniden yükseltelim, en azından satarız hesabı. Orada da olmadı bu sefer. Real Madrid'e 63 milyon avro'luk transferinden sadece 2 yıl sonra, Fiorentina'ya bedelsiz şekilde gitti. Şimdi orada da beklentinin uzağında.

Bu sezon, toplamda 27 maçta 7 gol 2 asisti var. Bu gollerin 4'ü Konferans Ligi'nde geldi. Lig için performansı, beklentinin uzağında. Fiorentina da bu yüzden Jovic'den çıkmak istiyor. 2 uçlu bir kumar. Kumarı oynanabilir kılacak nokta da, futbolcunun yaşı. Jovic'i biraz toparlasan, bu ligin üstünde bir forvet daha. Sana sonraki satış noktasında getirisi de büyük olacaktır. Okan Hoca'nın elinde forvet kullanım kılavuzunun olması ve Türkiye Ligi'nin bitmiş iddialı forvetleri yükseltebilme geni, bu işe keşke girsek dedirtiyor.

Jovic de, Icardi misali "fırsatçı golcü". Ön alandaki çalışkanlık oranı düşük, odağı tam anlamıyla gol. Fizik olarak güçlü, hızı olan, iyi bir bitirici. İyi olduğu dönemi düşününce, rakip ceza sahası içerisindeki gol etkisi çok büyük ve bu anlamda repertuarı genişti. Kafayla da bitirir, enteresan bir vole de atar. Golü kokluyor, fırsatları iyi görüyor. Topsuz oyunu iyiydi, topla da hünerli bir forvet. Tabi transferi yapınca, bu özelliklerini ona tekrar hatırlatmak lazım. Söylediğim gibi, yaşının 25 olması bu kumarı oynanabilir kılıyor.

6 yorum:

  1. Kiralık gelecek gelirse ve kumar değil sakatlığı yoksa direkt alırdım

    YanıtlaSil
  2. Icardi hep düşüş yaşadı diye konuştuk da bence hiç düşmedi. Sadece PSG de bolluk nedeniyle gözden düştü. Adamın özel hayatı da kariyerinin önüne geçince avrupda pek düşünülmedi. Yoksa Icardi Jovic gibi bir düşüş yaşamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Sakatlık yaşadığı anlar da oldu Icardi'nin. Özel hayatı da hep gündemdi. Jovic'in yaşı henüz 25, bu hep atlanıyor.

      Sil
  3. Sakatlığı yok yaşı uygun ama çok gamsız kenar forvet özelliği yok gomis icardi jovic 3 ude ceza sahası oyuncusu. Jovic zorunlu satın alma yüksek maaş vs olursa başımıza kalabilir. Önce kiralık gelsin sonra bakarız daha doğru olur.
    Uygun maliyet olsa Haji Wright dahs uygun bize 3m bonservis + %25 satış payı + başarı bonusu gol sayısı sampiyonluk CL gibi toplam 1m geçmeyen bonus verilebilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir