27 Ocak 2023 Cuma

Muslera sonrasının, 1 numaralı kaleci adayı


Genel yorumu yaptık, bir de sözleşme yenilenen gençler üstüne ayrı yazı olsun. Jankat Yılmaz'la alakalı da sık sık yazarım. Galatasaray altyapısından kaleci yetişmez gibi bir algı var. Özellikle de son dönemlerde altyapıdan çıkan ve yedek kaleci olarak takımda tuttuğumuz kötü isimler bu algıyı oluşturdu. Kerem İnan'dan bu yana da, yetiştirdiğimiz yetenekli bir kaleciyi hatırlamıyorum. Yetiştirme işi bir yana, yerli kaleci kültürümüz de yok.

Ne zaman yerliye dönsek, istediğimizi alamıyoruz. Taffarel, Mondragon ve Muslera gibi istikrarlı yabancıları izledik. Bu kalecilerin istikrarı da, yabancıdan devam etmeye sebep oldu. Büyük takımlar, kaleci ve forvet yetiştirmemeli gibi bir algıya da katılmıyorum. Potansiyeli bulduğun an, neden yetiştirmeyesin ve şans vermeyesin? Jankat Yılmaz, önemli bir potansiyel işte. Avrupa'da talibi olan, takip edilen bir kaleci. Uzun zaman sonra da, ilk kez böylesini yakaladık. Üstüne düşeceğiz elbette.

Muslera'nın gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitecek. Galatasaray'daki son 1.5 yılı diye bakıyorum. Bu 1.5 yılda da oynamaya devam edecektir. Sonrasın kurgulamak adına, Jankat Yılmaz iyi bir isim. Gelecek sezon ya da bugün için kiralayabilir ve gelişimini takip edebilirsiniz. Tecrübe kazandıktan sonra da, takıma katılır ve Muslera'nın yerini alır. Ya da gelecek sezon için Muslera'nın yedeği olur ve zaman zaman şans bulur, bu şekilde hazırlanabilir. Muslera ayrıldığında da kale onun olur ve ilk 11 için yerli kısıtlamalarında elin güçlenir.

Modern kaleci tanımına uyuyor. Büyük takım kalecisi olacak potansiyele sahip. Refleksleri üst düzey, hamleli, hareketli bir kaleci. Yaşı ve tecrübesi kaynaklı elbette eksikleri olacak. Bu da zamanla ve çalışarak geliştirilebilir. Sözleşme yenilemeyi kabul ettiğine göre, doğru kariyer planlaması önüne sunuldu. Bu gençleri başka türlü ikna etmek zor, yakın geçmişte de gördüğümüz üzere, elde tutamıyorsunuz, gidiyorlar. 

8 yorum:

  1. Batuhan Şen şu anda Jankatın önünde.İkisi iyi bir rotasyon oluşturabilir.

    YanıtlaSil
  2. Batuhan ve Jankat ilerisi için umut veriyor. Okan 'in sözleşmesi sezon sonu bitecek.Batuhan ve Jankat ile devam edilecektir. Muslera sonrası ise iyi olan oynar düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
  3. Muslera en az 3 yıl daha kalede olur bu çocuklar süper lig veya ptt oynayabilecekleri takımlara kiralanarak oynamaları sağlanmalı ve gelişimleri takip edilmeli ikiside çok potansiyel işallah birisi muslera sonrası kaleye geçer ama en az 3-4 yıl sonra bu değişim olur diye düşünüyorum çünkü muslera çok fit fiziği yaşından çok daha diri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olamaz artık, sözleşmesi bittiğinde ayrılacaktır. Onun da son bir işi var çünkü, onu yapacak. Ülkesine dönüyor.

      Sil
    2. Ayrılır mı? Gider mi? bilmiyorum ama futbolu bırakıyorum diyene kadar Muslera en iyisi. Eleştirildiği, taraftar tarafından ıslıklandığı anlar oldu ama hiç bi zaman yedek kalecimizden (yedek kaleci olarak ta hiç biri kötü bir isim değildi) Muslera performansı izleyemedik.
      Geçen sene devre arasında Pena gelene kadar istediğimiz Okan kulübede ama yine olmuyor!

      Sil
    3. Bence de en iyisi, o tartışmasız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir