9 Ocak 2023 Pazartesi

Saf kalite işte


Saf kalite işte. Oyuna girdiğinin 30. saniyesi asisti yapıyor ve Fenerbahçe'yi ayıklayan isim oluyor. Attığı golle de, şölenini taçlandırıyor. Uzun sakatlıktan çıktı, maç eksiği vardı. Bu maçta da, 90 dakika oynayabilecek durumu olmadığı için yedekti. 15 dakika da yetiyor gerçi. Geçen haftalardaki en büyük sıkıntı "fişi çekememekken", bu noksanın sebebi de Icardi'ydi. Beşiktaş / Başakşehir serisini muazzam bir noktada bitirmişti. Fenerbahçe deplasmanı da, Başakşehir maçı gibi olmadıysa, sebebi yine Icardi'nin yokluğudur.

Galatasaray, maç boyunca aklı aradı. Mücadele tamam, herkes müthiş bir özveri gösterdi. Fenerbahçe'nin oynadığı oyunda, aldığı bir risk var. Bu risk de, böyle maçlarda daima sorun yaratıyor. Galatasaray'ın da o alanı bulacağını ve etkili olacağını biliyorduk. Alanı bulduk, ortaya akıl koyamadık. Final pasları, top kontrolü ya da bitiricilik, hepsi sorundu. Kerem Aktürkoğlu ve Rashica az daha doğru hareket edebilse, ilk yarıda net bir farkı konuşacaktık.

Icardi'yi orada arıyorsun işte. 3'e 1 geliyorsun, son pas hata. 4'e 2 geliyorsun, top kontrolü gelmiyor. Icardi oyuna girdikten sonra, eksik yakalanan rakibe karşı, en doğru zamanda nasıl pas atılacağını gösteriyor. Açılan alanı mükemmel kullanıp, hem pozisyona giriyor, hem de pozisyona sokuyor. Onun için diyorum ya, gol atmaktan öte, attırmaya daha odaklı diye. O sahada olduğunda, çevresindeki tüm hücumcular yükseliyor.

Icardi ile fişi çektik, en güzeli bu. Kalan haftaların da daha rahat geçmesi adına, Icardi'nin varlığı ve yakalayacağı istikrar önemli olacak. Onun varlığında, çok daha uyumlu ve kaliteli bir hücumdan bahsedeceğiz. Ligin tartışmasız en iyi forveti ve 15 dakikası, Fenerbahçe'yi mat ediyor. Herkesi de eder. Şampiyonluk havasına girdik, Icardi de bu yolda "oynayarak" devam edecektir. Dünya Kupası arası sonrası, yeniden kıvama geldik.

10 yorum:

  1. Jardelleri, Koseckileri, Gütschowlari, Baroslari izlemis biri olarak bu adam cok.farkli diyorum Icardi icin her izledigimde, şampiyon olur da elemelere kalirsak bizi CL'ye tasiyabilecek bir güç Icardi.
    Fener maci editlerine bakinca zaten 3 4 kere topla bulusuyor, 1 gol 1 asist 1 de Altay'in celdigi bariz gol sansi ki onda da zorlamadi kendini adele atmasin diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, gerçek anlamda elit bir forvet. Böylesini bu ülkede ben izlemedim.

      Sil
  2. İcardi lige gelmiş en iyi forvet, en iyide 2-3 oyuncudan biri. Belki drogba diyenler olacaktır ama drogbanın geldiği hali icardi kadar etkili değildi onunda çok faydası oldu belki geçmişi daha kariyerli ama icardi saf kalite adam teknik, bitirici iddaa ediyorum dünyada en iyi 7-8 forvet arasına girer. İyi ki dünya kupasına gitmemiş 2 goş attı diye weghorsta gide manshester, icardi arjantinde oynasa elimizde tutamazdık. Keşke alabilsek bonservisni yoksa icardiye verilecek 6-7 milyon maaşlara kümse laf etmez. Adam haksız rekabet icardi demek sezonda şampi demek o kadar dengeleri bozan bir adam. Ligin 3 güçlü takımına resmen linç etti. Hadi başakşehir takım halinde parçaladık ama beşiktaş ve fener maçlarını icardi oldukça kolaylaştırdı kendini dahi yormadan parçalamadan fişi çekti. Çok şanslıyız çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En klas ve eliti olduğu kesin. Drogba, büyük profildi, bambaşka bir tarz. Ama Icardi gibi bir etki gösterdi mi sanmıyorum.

      Sil
    2. Drogba'nin deplasmanda Juventus'a attigi gol Icardi'nin golleri gibiydi iste rakibin hatasini gör, topu kap ve zor pozisyonda golünü at, diger Drogba golleri genelde fiziksel ve oyun görüsü ve tecrube üstünlügüyle atilmis gollerdi sanki Icardi bitiricilik olarak daha uç noktada.

      Sil
    3. Drogba, lider yapısıyla başka bir seviyede. Sorunu maç seçmesi idi.

      Sil
  3. prime falcao mu prime icardi mi tercihin olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prime Icardi'nin zirvesi Dünya'nın en iyi kulüpleri. Prime Falcao'nun ise Atletico Madrid. Icardi elbette.

      Sil
  4. keşke diğer oyuncularımız ondan bişeyler kapabilse de maçları koparabilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi sahada olursa, çevresindeki her şey bir şeyler kapar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir