19 Şubat 2023 Pazar

Avrupa faktörü olsa, Alexis Sanchez transferi de gerçekleşmişti


Yaz döneminde 2 farklı büyük transfer harekatı vardı. İlki Mertens / Torreira uçağı, 2.'si de son gün gerçekleşen transfer harekatı. İlk transfer harekatında, Alexis Sanchez de yer alabilirdi. İkna etmek adına çok çabalandı. Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu gibi isimler de bu transfer için uğraştı ama olmadı. Arda Turan'ın dediğine göre, Avrupa faktörü olsa bu transfer gerçekleşirdi. Avrupa Kupalarında yer alamamak, bazı büyük transferleri gerçekleştirmeye engel.

Marsilya'nın Şampiyonlar Ligi faktörü, bu transferi gerçekleştirmelerine nedendi. Galatasaray'ın teklifi ne kadar iyi olsa da, bazısı "Avrupa Kupaları" diyor. Bu handikaba rağmen, birçok iddialı ismi transfer edebilmek de büyük başarıdır. Gerçi Torreira / Mertens 2'lisini aynı uçağa bindirmek dahi başlı başına unutulmayacak işti. O gece boyunca uçağı takip ettik ve bu futbolcuları bekledik. Bugüne bakınca da, müthiş 2 transfer. Büyük katkı alıyoruz.

Alexis Sanchez de Marsilya'da iyi bir sezon geçiriyor. Toplamda 28 maçta 13 gol 1 asisti var. Ligde 9, Şampiyonlar Ligi'nde de 2 gol. Tudor onu en ileri uçta kullanmış. Galatasaray'a transferi gerçekleşseydi, bizde onu ağırlıklı olarak en ileri uçta görebilirdik. Gerçi çok işlevli futbolcu. Sol kanat ya da forvet arkasında da net katkılar verirdi. Yaş 34 olsa da, hedef sahibi ve karakterli futbolcuların katkısı büyük oluyor.

Bu iş biraz da domino etkisi. Alexis Sanchez transfer edilse, belki Icardi'yi konuşmazdık. Ya da Zaniolo'yu, hatta Zakharyan'ı. Bazı gerçekleşmeyen transferleri düşününce, ardından gelen isimlerin daha büyük oluşuyla mutlu oluyoruz. Joao Pedro'yu almadık, yerine gelen isim Mertens'di gibi. Akabinde gelen isimler daha büyük oluyor. Fırsat o da. Bu fırsatları iyi kovalamak gerekiyor. Akılcı yönetimle alakalı bir konu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir