22 Şubat 2023 Çarşamba

Mahmoud Dahoud & Galatasaray, bu sefer ismi ben yazmak istedim


Bu isim henüz medyada yer almadı da, ben yine de yazmak istedim. Biraz da Galatasaray'a yakıştırdığım için. Hatırlayın, Naby Keita gündemi vardı ve bu transferi konuşuyorduk. Konuşma nedenimiz de, orta sahanın merkezinde, topla dripling özelliği olan bir orta saha eksikliği. 8 numara alternatifi yok derken, orta saha rotasyonumuzda olmayan bir profil üstünden düşünüyorduk. Mahmoud Dahoud adına fırsat oluşur mu diye düşünmekteyim. Bugün için değil tabi, yaz dönemi adına.

Borussia Dortmund Sportif Direktörü Sebastian Kehl, 27 yaşındaki orta saha Mahmoud Dahoud'un sezon sonu bedelsiz olarak takımdan ayrılacağını açıkladı. Bu sezon sadece 6 maçta şans bulabildi. Çünkü yaşadığı omuz sakatlığı yüzünden uzun süre sahalardan uzaktı. Geri döndüğünde de kulübeden pek çıkamadı. Forma şansının azaldığını düşünecek olacak ki, Dortmund ile sözleşme yenilemedi ve sezon sonunda takımdan ayrılacak.

Uzun yıllardır Dortmund forması giyiyor. İlk transfer edildiği dönem beklentiler olabilecek en üst seviyedeydi. Geçen yıllarda takımın iyi bir parçası olsa da, beklenen o eşiği geçemedi bence. Şu an sözleşmesi bitecek olsa da, kendisini Avrupa'nın devlerinde hayal edemiyorum. Baş altı takımların radarına mutlaka girmiştir, özellikle de Premier Lig'de. Orada da Galatasaray'ın mevcut vizyonunun daha baskın olabileceğini düşünüyorum. Olası Şampiyonlar Ligi avantajı da unutulmasın.

Orta sahanın merkezinde, topla dripling özelliğiyle öne çıkıyor. Pas ve teknik özelliği de çok iyi seviyelerde. Savunma tarafı ön planda olmasa da, topla hüneri çok yüksek. Çalışkan, hareketli, takım oyununa oldukça yatkın. Orta sahanda şu an için olmayan özellikleri kendisinde barındırıyor diyelim. Yaşı da henüz 27 ve önemli bir transfer olur. Futbolcunun kökeni ve altyapısına bakınca da, burada pek uyum sorunu yaşamayacaktır.

2 yorum:

  1. Midsto yerine olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bahsettiğim topla çıkabilme olayı Midtsjö 'den bekleniyordu zaten. Ondan beklenen alınamayınca, olası 8 numara düşüncesi onun yerine oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir