11 Şubat 2023 Cumartesi

Yıllarca mücadele verdiğimiz Volkan Demirel, artık en sevdiğimiz rakibimiz


Oyunun "özünden" o kadar koptuk ki, mücadele içerisinde savrulduk gittik. Tabi biz bu durumu mücadele diye tanımladık. Başımıza gelen her kötü olay, bizi işin özüne geri döndürüyor. Bu oyunun ve rekabetin özünde de "insanlık" var. Taraf değil, birlik duygusuyla hareket edilir ve o an renkler unutulur. Bunu hatırlatan isim de Volkan Demirel oldu. Depremin ilk günü yapmış olduğu o yardım çağrısını sanırım ömür boyu unutmayacağız.

Galatasaraylılar adına Volkan Demirel ne ifade eder diye sorsak, Fenerbahçe'nin en sevilmeyen yüzlerinden biri olduğu söylenirdi. Sevmesem de, bu tarz isimlere saygı duyarım bu arada. Kendi camialarında çok sevilen, rakiplerin sevmediği isimler. Galatasaray'da da Felipe Melo bunun bir örneğidir. Camiaları için çok önemlidirler, derbilerin aranan yüzleridir. Rakipler ise sevmez, bu da oyunun doğasıdır.

Volkan Demirel'i ayrıca nasıl sevebilirsin ki? Söz konusu derbi olduğunda, bu adam Dünya'nın en iyi kalecisi. Abartmıyorum ve tekrar yazıyorum. Derbi söz konusu olduğunda, bu adam Dünya'nın en iyi kalecisi. Kaç tane Galatasaray maçını tek başına çevirdi. Birçok maç sayarım. İç sahada kaybettiği derbi yok hatta. Böyle çılgın bir istatistik olabilir mi? Neyse ki futbolu bıraktı da, seri Saraçoğlu galibiyetleri görmeye başladık.

Teknik direktörlüğüne büyük saygı duydum bu arada. Kim "teknik direktör olmaz" diye sorsanız, ilk ismini vereceğim eski futbolculardan biriydi. Karagümrük'te müthiş iş çıkardı ve hiç beklemiyordum. Bunu da ayağının tozuyla başardı. Emre Mor'u futbola döndürmek dahi başlı başına yazılası bir hikaye. Hatayspor'da da o başarıyı devam ettiriyordu. Takımın ligin son sıralarına demir atmışken, camiayı yeniden ayağa kaldırmıştı. Bunu yaparken, potansiyel sahibi gençleri kazanmayı, maçı kaybetmek uğruna dahi bu isimler üzerinde ısrar etmekten geri durmadan. Türk futbolu, çok önemli de bir teknik direktör kazandı.

Bugün geldiğimiz noktada, yıllarca mücadele verdiğimiz Volkan Demirel, artık en sevdiğimiz rakibimiz. Çok büyük bir karaktermiş. Deprem yardımı çağrısı, İstanbul'a gidip kendi hayatına odaklanabilecekken o şehirde kalışı ve takımı için verdiği mücadele. Lider olmak böyle bir şey, en zor zamanda gemiyi son terk eden olmak. Gururla izledim ve fanatizmin hepimizi getirdiği nokta adına da üzüldüm. İşin özünden çok uzaklaştık ve insanlığımızı dahi unuttuk. O insanlığı da, keşke böylesine acı durumlarda hatırlamasak.

8 yorum:

  1. arkadaşlar elma başka armut başka. volkan büyük iş yaptı umarım ilk fırsatta ayakta alkışlanır. ama kimse de bu adama boş yere tepki göstermedi. senelerce gayet tepki göstermeye değer hareketler yaptı. futbolu geç ataşehir'e basket maçı izlemeye gitti orada bile gs'ye küfürlü tezahüratlar yaptı. abartılı "kusura bakma volkan büyük adammışsın" edebiyatına katılmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse boş yere tepki gösterdi diyen yok yalnız. Bu konularda 'ama' dedikten sonra, devamı okunmaz. Benim de okumadığım gibi. Kusura bakma :( Volkan Demirel, orada Galatasaraylı Fenerbahçeli diye ayrım yapmadan koşturuyor. Şu an olay kimin hangi takımı tuttuğu değil. İnsanlık meselesi.

      Sil
    2. var burak twitter'da belki gözüne çarpmamış olabilir. volkan çok özür dileriz sana küfür etmiştik çok pişmanız vs. yahu boşuna mı ettik :) peki o zaman. ama demeyelim. ettiği küfürleri çıkardığı kavgaları silelim gitsin. birkaç ay sonra bir gs deplasmanında yine "bir şeyler" yaparsa boşveririz :)

      Sil
    3. Çok farklı yerdeyiz biz. Şu an kim depremzedelere el uzatırsa, kendisinden 10000000 kere de özür dilerim, gocunmam. O insanlar ayağa kalksın. Ben bambaşka yerdeyim :( Gün gelir, Volkan Demirel sana da el uzatır. O eli uzatırken, geçmişte yaşadıklarımızı asla unutmam denecek konuma gelmezsin umarım :( Kimse yaşamasın o acıları.

      Sil
  2. Kim tahmin ederdi Volkan Demirel'in başarılı bir hoca olup gönlümüzü kazanacağını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlık işte. Böyle anlarda daima ortaya çıkar..

      Sil
  3. https://rerererarara.net/entry/3554249

    gs transferlerini çarpıtan, fb transferleri için "parayı roma ödeyecek" falan yazan yağız da bu süreçte iyi çalıştı ona bakarsak. iyiyi över kötüyü eleştiririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş çalıştı hem de. Allah razı olsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir