13 Mayıs 2023 Cumartesi

Samet Akaydın için daha geçen 3.7 milyon avro bonservis verilmedi mi?


Yabancı sınırlaması ile alakalı fikrim sabit. Çoğumuz da eminim ki benim gibi düşünüyor. Herhangi bir şeyi sınırlandırarak geliştiremezsin. Yerliyi zorunlu kılınca, yerli futbolcun gelişmiyor. İyi oyuncu zaten her koşulda oynayabiliyor. Ama sen 8+3 devam deyince, +3 yerli için 40 takla atıp, kalitenden ödün veriyorsun. Galatasaray'dan pay biçin işte. Sol bek tarafında sorun yaşıyorsun, Emre Taşdemir'i dahi oynatmak zorunda kalabiliyorsun.

Yerli zorunluluğu da, olmadık yerlinin fiyatını katlıyor. Fenerbahçe, 8+3'ün devamını istiyor da, daha geçen transfer dönemi Samet Akaydın gibi yetersiz bir stoper için 3.7 milyon avro bonservis bedeli vermedi mi? Gerçi yabancı alsalar da bir şey değişmiyor. O futbol aklı ile yol alabilme şansları yok. Başarısızlıklarını yıllardır başka unsurlarda arayıp, başarısız olduklarına inanmak istemiyorlar. 8+3'ün devamını isteme nedenleri de, Galatasaray'ın bu sezon ortaya koyduğu futbol aklı.

8+3'de bunu yapan, sınırsız yabancıda neler yapar düşünün. Bundan çekiniyorlar. Yıllarca onlar demedi mi sınırsız yabancı diye. Bunu desteklediler. Bugün ise Galatasaray'ın sınırsız yabancıyı desteklemesinden ötürü buna karşılar. Yine eksiyi onlar yer. Galatasaray'ın yeterli yerlileri var. Dahası da olur. Fenerbahçe ise bu futbol aklıyla, kural ne olursa olsun zorlanacak. Samet Akaydın'lara 3.7 milyon avro vermeye, Abdülkerim Bardakcı'ya da sen o parayı eder misin demeye devam.

Yerlinin fiyatı anormal artacak, Avrupa'ya gitmek isteyen ismi ister istemez takımında tutmaya çalışacaksın. Fiyatı anormal artan yerli de beklentinin altında kalacak. Bunları yaşadık. Oysa sınırsız yabancı dahilinde, yerli futbolcu Avrupa'yı zorluyordu. Ekol de bu şekilde olunuyor. Yabancı çöplüğü oluyor deniyor da, bunun yerli versiyonu olmuyor mu. Milyon TL'ler artıyor, orada da zarar var yani. 8+3 devam edecekse, ona göre strateji belirlenir elbette.

4 yorum:

  1. Yerli yabancı sınırı çok saçma.
    Yabancida 30 yas ustu maksimum 2 kişi

    27 30 arası maksimum 3 kişi
    27 altı sınırsız de bak bakalım kulüpler batıyor mu. Belçika ligine Hollanda ligine hayranım. Hadlerini bilip genç profilden vazgeçmeyin kazanan oluyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeye sınırlama koyarak gelişim sağlayamazsın. Ben hep o noktadayım.

      Sil
  2. bu yabancı kısıtlamasını savunanlar sanki yabancı hakkı bir tek GS’ye verilecek mi sanıyorlar? Herkese verilecek. Bırakın kısıtlamaları. Sanki yabancıyı kısıtlayınca yerli oyuncu patlaması mı yaşadık? Kaliteli elit yerli oyuncu yetişmesi ile yabancı kısıtlaması arasında bir neden sonuç ilişkisi yoktur. Korelasyon da yoktur.Ve hatta kısıtlama ile elit A takım seviyesine gelen bir genci rekabete sokmaktan imtina ederek aklımız sıra ona pozitif ve metazori bir ayrımcılık hakkı vererek hem onun gelişimine hem de takımlara zarar veriyoruz. Takımların finansal olarak gelişimine engel oluyoruz. Yabancı yasağı ilkel Ortadoğu benliğimizin bir dışavurumu, kulüp ekonomisine büyük zararı var, misal, City ve benzeri kulüpler satın alıyor kiralıyor satıyor, kendi işlerinin yanında bir futbolcu ticaretleri var, arada birini 10-20ye satınca büyük kara geçiyorlar, şimdi yabancı yasağı varken sen futbolcu ticareti yapamazsın, oyuncu satarken karşı kulüp senin satmak zorunda olduğunu bildiğinden istediğin fiyatı vermez, satmıyorum bu sene kalsın diyemezsin.
    Sonuç olarak eğer amacımız Kaliteli elit milli takım seviyesinde bol bol yerli oyuncu yetiştirmekse eğer Belçika, almanya, ingiltere, fransa vb ne yapıyorsa biz de onları yapmalıyız. Önce İyi yetiştiriciler, hocalar, öğretmenler yetiştirmeliyiz. Sonra dokümante metotlarımızı üretmeliyiz. Yani yöntemler. Yazılı kurallar kodlar prosedürler olmalı. Kısaca strateji plan olmalı. Sonra da bunları hayata geçirecek bütçe kaynak saha imkan tesis olmalı. Bu işler çaba ve uzun vadeli planlama uygulama gerektirdiği için aklımız sıra kolay yoldan kısıtlama yaparak olacağına inanıyoruz. 1 sene daha kendimiz kandırmaya devam edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray üstünden okunuyor nedense bu konular. Yıllardır da böyle. Kalite seni ve herkesi yükseltir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir